Skóra między palcami - potrzebny lek lub dermatolog |
Autor |
Wiadomość |
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 8:50 pm Skóra między palcami - potrzebny lek lub dermatolog
|
|
|
Witam,
Mam problem ze skórą pomiędzy palcami, schodzi mi w tym miejscu skóra i jest zaczerwieniona oraz bardzo swędzi. Mam to pomiędzy każdym palcem oprócz kciuków. Pojawiło mi się to kilka dni temu, swędzi szczególnie w nocy. Zakładam, że to coś w rodzaju świerzbu, czy czegokolwiek, nie znam się.
W każdym razie polećcie jakiś lub bez recepty lub ew. jakiegoś polskiego dermatologa w Holandii. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 9:04 pm
|
|
|
Witam,
Ja na takie dolegliwości stosuję AMOL -opcja może i drastyczna ale POMAGA od razu ( obecnie "leczę" jakieś dziwne plamy na stopie czerwone punkciki ktore strasznie swędzą a jak sie podrapie to sie przenoszą dalej - po posmarowaniu amolem przestało swędzieć i zaczyna sie goić ...
Pracujesz w rękawiczkach ??? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
AnLee
Nieśmiały użytkownik Immer moed

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 92 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 9:37 pm
|
|
|
po pierwsze trzeba sprawdzic czy to nie swierzb, bez wizyty u lekarza sie nie obejdzie (sprawdz czy na skorze widoczne sa charakterystyczne kanaliki wydrazone przez swierzb, jesli ciezko je zobaczy posmaruj skore miedzy palcami czyms ciemnyn, nawet sokiem z czarnej pozeczki, lepiej widac). Po drugie moze to byc zaczatek luszczycy, wiec masc sterydowa, jak nie masz, kup cos z emolilatami, lagodzi bardzo swedzenie, polecam chocby balneum creme dla dzieci. Istnieje tez trzecia opcja, czyli infekcja grzybowa, tu niestety tez potrzebna masc od lekarza, chocby ketokonazol. W kazdym razie nie zwlekaj, bo kazda z trzech opcji nie leczona, ma niemile konsekwencje! Powodzenia
http://www.egis.pl/dla-pa...okonazolum.html
http://www.i-apteka.pl/pr...-krem-75ml.html
http://pl.wikipedia.org/w...=20061104095206 |
_________________ Pro captu lectoris, habent sua fata libelli |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 9:50 pm
|
|
|
Pracuję w rękawiczkach i to w zimnym.
Skóra pomiędzy palcami jest zaczerwieniona i się świeci, po drapaniu zaczęła mi skóra w tych miejscach schodzić. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2011 10:39 pm
|
|
|
Winter napisał/a: | Skóra pomiędzy palcami jest zaczerwieniona i się świeci, |
Pracujesz w elektrowni atomowej ...???
A na poważnie jak już powstały rany to chyba tylko dermatolog pomoże ( jak masz amol to spr na 1 palcu nie smaruj całej ręki bo nie chce CIe mieć na sumieniu ... ):082:
Pss
Moim zdaniem to zwykłe potówki są ( dłonie w rękawicach nie odpychają i pewnie nie były zabezpieczone żadnym kremem do tego wilgoć i jest BUBA ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
bea111
Poczatkujacy

|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 1:34 pm
|
|
|
A dlaczego odrazu polskiego dermatologa? to w Holandii nie ma lekarzy? do rodzinnego i rodzinny skieruje do dermatologa.. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 4:51 pm
|
|
|
Winter dolegliwość niewątpliwie uciążliwa,może to grzybica? polecam lamisilatt gel,co prawda reklamują na stopy ale ja stosuję (stosowałem ponieważ szczęśliwie teraz nie mam potrzeby) na różne zmiany skórne i działa świetnie .
Nie jest drogie,warto spróbować .Jest w sklepach KRUIDVAT koszt 14 euro
http://online.kruidvat.nl...l.html?token=-1 |
|
|
|
|
Winter
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 9:03 pm
|
|
|
Gochna, ów specyfik już zamówiony. Dzięki za radę.
bobikpl, wątpię, że to grzybica. Biorę prysznic codziennie przed pracą, po pracy, myję ręce po każdym dotknięciu jakiegoś syfu, staram się bardzo dbać o higienę.
[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 12:42 pm ]
Gochna, kupiłem ów maść. Dostałem w zeszłym tygodniu, nałożyłem dwa razy i wszystko w jeden dzień zeszło.
Dzięki wielkie i pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
|