Zgubione prawo jazdy w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
chmielko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 11:15 am Zgubione prawo jazdy w Holandii
|
|
|
Hej,
tak jak w temacie, pare dni temu zgubiłem moje polskie prawko w Rotterdamie. poczytałem trochę na forum i internecie i udałem się wczoraj na posterunek policji żeby to zgłosić.
Miałem nadzieję, iż będą w stanie wydać jakies zaświadczenie (po potwierdzeniu w PL) że faktycznie mam uprawnienia do kierowania pojazdem - niestety pani odesłała mnie z kwitkiem na stronę "zgubione / znalezione"...
Sytuacja o tyle skomplikowana, że niedługo wracam samochodem do Polski a zrobienie 1300km bez prawa jazdy jest troche ryzykowne (brak prawka = 200 EUR). Do tego na codzień również używam samochodu, wiec byle kontrola może się zakończyć kosztownie...
Był może ktoś w podobnej sytuacji? Co radzicie?
Pozdrawiam,
Chmielu |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
chmielko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 12:59 pm
|
|
|
na policji byłem, zgłosiłem, jednak to nie zastąpi mi prawka, a osobiste fatygowanie się do polskie tylko po to aby złożyć wniosek o prawo jazdy jest mi strasznie nie na rękę...
myślicie że w ambasadzie mogą wydać jakieś zaświadczenia (po sprawdzeniu w polsce) że posiadam uprawnienia do kierowania?
pozdrawiam! |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 1:45 pm
|
|
|
Kolego ja Ci powiem że jak mój kumpel zgubił prawko to policja mu wydała zaświadczenie ( w Polsce) ale zarazem powiedzieli mu że na tym zaświadczeniu nie może jeździć. Więc w Twoim przypadku szukałbym kierowcy jeśli chcesz zjechać swoim autem a później zostaje tylko wyrobić nowe prawko |
|
|
|
|
XTc
Poczatkujacy Propagator Lenistwa

Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 18 Sty 2008 Posty: 43 Skąd: Olesnica / Woerden
|
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 3:11 pm
|
|
|
Jesli stalo sie to w Rdam sprobuj tutaj:
http://www.verlorenofgevo...p-gevonden-.htm
Probowalem raz wrzucic ten link, ale post zniknal...
(uwaga gdyby pojawil sie dubel z czasem) |
_________________ ...czy swiat sie wiele zmieni, gdy z mlodych gniewnych wyrosna starzy...rozleniwieni?! |
|
|
|
|
|