NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zna Ktoś firme Zandebrgen lub M.B. Personeelsdiensten
Autor Wiadomość
SLAZAK666 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 19, 2009 4:25 pm   

a ja mysle ze myszka888 to ktos z pracownikow firmy bo przecierz odwiedzaja takie strony jak ta i pisza pochlebne recezje na temat swoich firm.jednym slowem oni to musza lustrowac bo by zostali bez pracownikow!

lena85 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 19, 2009 10:16 pm   Re: Nie zgadzam się

myszka888 napisał/a:
Ja się nie zgadzam z opiniami mój chłopak już od ponad roku pracuje przez M.B,szwagier.koledzy i koleżanki i wszyscy są zadowoleni nawet mi proponowano pracę,byłam w jednym z mieszkań i wcale nie są złe mi się nawet podobało to mieszkanie.

hmmm....ja pracowałam w tej firmie przez ponad rok i jak wcześniej wspomniałam to zaczął się tam robić burdel jakieś pół roku przed zerwaniem mojej umowy.Po mojej wypowiedzi dostałam sms-a od "szefowej" z zażaleniem że musieli za mnie karę płacić bo mi szkołę załatwili której nie skończyłam.W zasadzie to mnie to ciekawi czy jest coś takiego jak taka kara????może ktoś wie???Dostałam nawet wiadomość że moja karta jest w biurze no i adnotacja że niby wszystkich karty tam maja tylko nie dają ich ponieważ jak ktoś odejdzie do innego biura,nie leczył się wtedy ich kosztem.Dziwne bo mój mąż ma znajomości i pracował w innym biurze i tam takich obaw nie mają.Dają karty ludziom bez względu czy przyjechali na 6tygodni czy 6 miesięcy.Są zdania że każdy płaci sobie sam za ubezpieczenie i oni nie mają nic do tego.MB działało chyba na innym prawie Holenderskim.
Co do wszystkich wcześniejszych wypowiedzi zgadzam się w stu procentach z wami!!!

A ty myszka czy jak ci tam może zdradz nam gdzie pracuje twój chlopak,i zgadzam się z moim przedmówcą po jaką cholerę chcesz znać opinie obcych ludzi jak masz tam najbliższą rodzinę :119:
No ale nie wnikam być może sama się gubisz w tym co piszesz bądź mówisz.Więc moja rada następnym razem poczytaj co pisałaś wcześniej a potem pisz kolejnego posta!!!!!

Pozdrawiam i życzę powodzenia tym którzy uważają że muszą sprawdzić coś na własnej skórze,no ale na własnych błędach tylko człowiek się uczy!!!
Jeśli chodzi o MB=EB to radze tym którzy tam jeszcze nie byli i nie zaznali tego co się tam dzieję raczej niech ucza się na błędach innych.Szkoda nerwów na sprawdzanie czy to prawda czy nie!!! Ja tam byłam,ja to przeżyłam i mogę zagwarantować,że to 100% PRAWDY!!!!

Dodano[/b]: Czw Lut 19, 2009 10:38 pm
MB[/u][/i][/b] powoli już są bez pracowników!!!! I mogą tylko sobie pogratulować!!! Jak i również mają mój szacunek bo jestem w szoku tempa niszczenia tego co się przez lata budowało.
Zgadzam się ze "slazakiem" myszka to pewnie ktoś,kto próbuje przypodobać się szefostwu!!!

no ale nie ma co ubolewać szefostwo w tej chwili świętuję(chyba swoją upadłość) i odpoczywa na Malediwach. Czyli wynika z tego że ktoś jeszcze na nich zapier......!
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Kwi 25, 2009 2:09 pm, w całości zmieniany 1 raz  

kalina155 
Poczatkujacy
niunia

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 8:50 am   

dostałam sms-a od "szefowej" z zażaleniem że musieli za mnie karę płacić bo mi szkołę załatwili której nie skończyłam.W zasadzie to mnie to ciekawi czy jest coś takiego jak taka kara????może ktoś wie???

Ja tez chodze do szkoly,ucze sie jezyka holenderskiego!w zasadzie tego wymaga moj pracodawca!od 1.09.2008 roku kazdy obcokrajowiec,ktory chodzi do szkoly musi placic 1.500 euro na rok !dostalam kontrakt gdzie wyraznie pisze w razie rezygnacji placi sie kare w wysokosci 250 euro!!!

myszka888 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 1:41 pm   

No bo wtedy jak o nich pytałam to nikogo nie znałam narzeczony tam mieszkał i pracował krótko szwagier zaczął pracować od maja a znajomych poznałam jak byłam w Holandii.A nie zdecydowałam się na pracę przez E.B bo nie posiadam prawa jazdy i dlatego.Wszyscy którzy tam są na razie nie narzekają. PLanuje zacząć z nimi współpracę od czerwca lub września

[ Dodano: Czw Lut 26, 2009 1:43 pm ]
I nie jestem jeszcze pracownikiem firmy E.B Personelsdiensten

lena85 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 10:19 am   

kalina155 napisał/a:
dostałam sms-a od "szefowej" z zażaleniem że musieli za mnie karę płacić bo mi szkołę załatwili której nie skończyłam.W zasadzie to mnie to ciekawi czy jest coś takiego jak taka kara????może ktoś wie???

Ja tez chodze do szkoly,ucze sie jezyka holenderskiego!w zasadzie tego wymaga moj pracodawca!od 1.09.2008 roku kazdy obcokrajowiec,ktory chodzi do szkoly musi placic 1.500 euro na rok !dostalam kontrakt gdzie wyraznie pisze w razie rezygnacji placi sie kare w wysokosci 250 euro!!!

JA MYŚLĘ ŻE TE 250EURO KTÓRE MUSIELI ZAPŁACIC TO NIC W PORÓWNANIU DO TEGO NA ILE OSZUKALI NIE JEDNEGO BYŁEGO PRACOWNIKA.NAWET CHYBA SZKODA ŻE TEJ KARY BYŁO TAK MAŁO.[b]

gurallschall 
Poczatkujacy
Dyskretny chłód

Wysłany: Sob Lut 28, 2009 11:14 am   Re: Nie zgadzam się

isztar1 napisał/a:
ps.Najbardziej zadowoloną osobą to chyba tam była Pani E.O. :021:

Witam koleżankę :039: Nie mogłem się ostatnio zebrać aby wpaść na ten PORTAL i napisać po raz kolejny coś od siebie. A wracając do Twojego cytatu to sam się zastanawiam z jakiego powodu "nasza koordynatorowa" w towarzystwie ! wydawała się być tak rozpromieniona/radosna/wniebowzięta .... itp.Czy były to chwilowy ataki zadowolenia z życia,czy też pourazowy wyraz twarzy :119: :088: :061:
Postaram się tu ściągnąć jeszcze małolatów z którymi mam cały czas kontakt,aby napisali coś od siebie bo mają o czym wspominać.
Jestem ciekawy czy ktoś z was otrzymał już od tej "firmy" jarograf za przepracowany kontrakt w 2008r - bardzo proszę o informacje na ten temat.
Ja do tej pory czekam i będę musiał w tym tygodniu najprawdopodobniej zawiadomić POMOC.NL. o tym fakcie oraz incydentach mających miejsce w E.B = M.B

Pzdr.

lena85 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Mar 04, 2009 9:02 pm   

Witam Ja w sprawie jarografu-ja mam już jarograf miałam to szczęście że po prostu ktoś ze znajomych jeszcze tam pracuje i mi przywieźli,spokojnie podejrzewam że chyba na dniach powinni ci przesłać.No ale na twoim miejscu bym poporostu zadzwoniła do biura i spytała,a jak by to nie dało rady to wtedy zasięgnij porady w pomoc.nl. Z tego co wiem to wszyscy którzy tam jeszcze pracują to jarografy już mają.

Pozdrawiam

BOSS 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Mar 09, 2009 12:44 pm   

Dnia 01 grudnia ubiegłego roku gurallschall napisał: "M.B. Personeelsdiensten.Pośrednik niby HOLENDERSKI tyle,że żona właściciela jest Polką i zatrudniła w Firmie znajomych,rodzinę ludzi bez odpowiednich kompetencji,którzy robią wszystko aby wyłącznie zarobić na ludzkiej krzywdzie."
W kolejnym swoim poście chcę opisać ludzi, którzy tylko żerują w tej firmie na krzywdzie innych może nie wiedząc o tym, że "kto mieczem wojuje od miecza ....". Teraz powiem tylko tyle, że to,co wkrótce napiszę nie jest wyssane z palca, ale poparte konkretnymi przykładami, których sam doświadczyłem pracując kiedyś w tej firmie.

amstel 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 4:11 pm   

Poprawilo sie tam czy nie ?????

lena85 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 1:27 pm   

uote="amstel"]Poprawilo sie tam czy nie ?????[/quote]

Witam!!! A co by sie miało poprawić??? Pewnie jeszcze więcej zdzierają niż wcześniej!!!

Opisze wam jeszcze jedna bardzo dziwną sytuacje która miała miejsce w mb
-więc pewnego razu do pracy dołączył pewien pan nie pamiętam imienia,wiem tylko że przepracował z nami chyba z dwa lub trzy dni a jak sie później okazało i co z dumą oznajmiła nam pani Szefowa Beata ten człowiek miał bardzo zaawansowana gruźlicę. Człowieka wysłali do Polski,szefostwo zrobiło sobie badania bo gruźlica z tego co wiem jest zaraźliwa,a nas czyli ludzi którzy z nim przebywali 9 godzin dziennie nawet nie mieli zamiaru o tym informowac!!! No ale to by były koszty żeby 10 osób poddać testom na gruźlice albo też zaszczepić,no ale tak to juz jest jak się nie płaci ubezpieczenia.
W zasadzie to dowiedzieliśmy sie tego przez przypadek jak pewnego razu szefowa odwiedziła nasz domek i była zbulwersowana,ponieważ lekarze chcieli ją zostawić na obserwacji czy przypadkiem się nie zaraziła.
Dbanie o ludzi trzeba im przyznać mają wypracowane do perfekcji!!!
Jeśli ktoś się źle czuł to zdaniem szefowej w przypadku dziewczyn była to ciąża albo po prostu zatrucie alkoholem,nawet jeśli ktoś go do ust nie brał bo miał wstręt.No ale zawsze bylo lepsze takie podejście niż marnowanie ich "cennego" czasu na jezdzenie po lekarzach i wydawanie pieniędzy.Kolejna sprawa teraz od wielu ludzi słyszę że jeśli nie korzystało się podczas pobytu w Holandii z pomocy lekarskiej to powinno sie dostać zwrot ze składek...hmmm.....ciekawe do czyjego portfela poszedł nasz zwrot bądż też nasze składki może zamiast na ubezpieczenia to od razu zasilały czyjes konto???? no ale to już sumiennie załatwia pani przy komputerze...
Co do kart z ubiezpieczenia które rzekomo były w biurze nie były wydawane ludziom bo jak to mówiła p.B.cytuje jeszcze co poniektórzy sobie zrobią operacje plastyczna w Polsce i my będziemy musieli za to płacić"!!!!Może państwo Bekker maja nie tylko pośrednictwo pracy,ale i również ubezpieczalnie???? (w tej wypowiedzi widać inteligencje szefowej,od kiedy na zwykłym ubezpieczeniu można sobie powiększyć biust albo zrobić lifting???)

[/b]Pozdrawiam tych którzy sie już stamtąd wyrwali oraz tych którzy zamierzają to zrobić

nie przestrzegasz zasad Forum niepotrzebnie uzywasz innego koloru liter post edytowany :074:
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Kwi 25, 2009 2:08 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Anatol 
Poczatkujacy
Anatol

Wysłany: Nie Sty 24, 2010 11:47 pm   

post edytowany
a te wulgaryzmy w tym poscie to po co ? wchodzisz na forum i od razu tak z grubej rury
fuj, wstydz sie ....
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Sty 25, 2010 12:06 am, w całości zmieniany 1 raz  

cake4you 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 11:25 am   

Oni zmienili nazwę jakiś czas temu i teraz nazywają się EB. Personeelsdiensten
Pracowałam w tej firmie jakiś czas i nie mogłam uwierzyć w to jak traktuje się tam ludzi.Dla nich nie liczy się człowiek i zasady tylko pieniądze.
Robią co chcą nakładając na pracowników kary bez uzasadnienia,których nie ma w umowach.Zwalniają z pracy z dnia na dzień osoby,które są dla nich niewygodne,zwalniają znajomych tych osób bez podania powodu.
Zdzierają opłaty za przejazdy do pracy od pracowników a przewożą ich samochodami prywatnymi.
Można by pisać długo o różnych sprawach jakie mają miejsce w EB ale podstawowa sprawa to zaległości w wypłacaniu tygodniówek i wypłacaniu obiecanych wszystkim zjazdówek to najważniejsze.
Nie dziwie się zatem,że mój poprzednik pisał na nich z grubej rury bo miał powody.

bolesław 
Poczatkujacy
nero

Wysłany: Czw Sie 12, 2010 4:22 pm   

:013: :013: znam tych oszustów dobrze pracowałem tam ale co teraz tam se dzieje szok nie płacą na czas norma ubezpieczenie kasują po dwa razy z tygodniówki solarisy nie wiem kto by się doczytał ale to nic pan koordynator tak zwany A i H otworzyli firme w RUMUNI i zatrudniają przez RUMUNIE możecie sobie wyobrazic jakie teraz robią przekręty oczywiście mówią ze to nie oni najlepsze jest to że na solarisie zawsze jest kwota większa jak wysłana na konto dziwie się ze żadne biuro z urzędu nie może zamknąc tego biura ja jestem umówiony z biurem które ma się tym zając chętnych proszę o odpis na razie jest nas trzech

darus81 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 05, 2011 8:56 pm   

Pracuje ktos dla tej firmy ??? oni chyba znowu zmienili nazwe firmy, teraz to ibb ibb-personeelsdiensten ..

Odpowiedz do tematu