Zamknięty przez: Gochna H Pon Cze 06, 2011 4:38 pm |
Telefon na karte :) ! |
Autor |
Wiadomość |
91adasko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 1:41 pm Telefon na karte :) !
|
|
|
Witam mam do was takie pytanie , gdzie najlepiej kupić kartę do telefonu żeby rozmowy były najtańsze do polski i czy będzie ona działać w polskim telefonie bez sim locka ?? I czy polska karta z Orange będzie tam działać , np. czy będą do mnie mogli się dodzwonić lub ja będę mógł wysłać do nic SMS??
proszę o pomoc
szukałem na forum odpowiedzi , były albo stare albo nie odpowiadały na wszystko
z góry dziękuje |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 06, 2011 3:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:36 pm
|
|
|
Tak będzie działać holenderska karta w Twoim polskim telefonie, ba nawet smsy da się pisać po polsku. A jak zapukasz w szybkę a potem zadzwonisz do rodziny w Polsce też da się rozmawiać po polsku.
A tak do rzeczy.
Wyślesz smsa z Orange jeśli będziesz na terenie Holandii. Zadzwonisz naturalnie też, pod warunkiem posiadania środków na koncie. Pamiętaj jednak, że jak będą do Ciebie dzwonić też będziesz bulił.
Gdzie kupić kartę? Masz mnóstwo operatorów do wyboru. Lebara, Lyca, Vectone, Ortel TMobile itd itd.
Na 100% wiem, że Lebara i Lyca podwajają każdę doładowanie. Najmniejsze doładowanie to 10 euro czyli płacąc dychę masz 20 eu na koncie.
Sam SIM kupisz na wielu stacjach benzynowych, poczcie, czasem w supermarkecie.
Cena do Polski na stacjonarny od 1 centa za minutę na komórkę chyba od 30 centów.
Jak dla mnie odpowiedzi są na forum bardzo dogłębne, a Ty jesteś leń i po prostu nie chce Ci się szukać. Jak z takim nastawieniem przyjedziesz do Holandii to dalej jak za uitzendbureu nie wyjdziesz. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 4:38 pm
|
|
|
Estamos,
Cytat: | Jak dla mnie odpowiedzi są na forum bardzo dogłębne, a Ty jesteś leń i po prostu nie chce Ci się szukać. Jak z takim nastawieniem przyjedziesz do Holandii to dalej jak za uitzendbureu nie wyjdziesz. |
nic dodac nic ujac , dzieki Estamos,
temat zamykam |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
|