poszukuje polskiego ginekologa |
Autor |
Wiadomość |
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 8:48 pm
|
|
|
Beny.rac,
prawde powiedziawszy gin.w Polsce z tego powodu wcale ,mnie nie badal,
zadal standartowe pytania cos w stylu czy mam nadcisnienie (nawet nie zbadal ) i czy w rodzinie nie bylo zakrzepowego zapalenia zyl, potem wypisal recepte ...za wizyte skasowal odpowiednia sumke i na tym sie skonczylo
tu u lekarza domowego jest podobnie , nie bada a zwyczaj dobiera pigulki do wieku pacjentki
nie wiem co chciales powiedziec przez te'' byle jakie tabletki ''...jesli juz, to tabletki moga byc nieodpowiednio dobrane dla danej kobiety , ale nie byle jakie ...takich juz dawno nie produkuja |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 07, 2011 8:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 8:59 pm
|
|
|
Gochna H
Dzięki za odp
Bez urazy to "lipnego" masz gina w PL ( moje 2 Siostry były dokładnie badane przed przypisaniem tab anty a ostatnio jak 1 Sister chciała tab dla 2 Sis to gin pow że musi byc osobiście bo inaczej nie wypisze recepty na tab ... )
Psss
Aby nie było jestem FACETEM ale dobrze czasem wiedzieć więcej hehehe ...
[ Dodano: Wto Cze 07, 2011 9:02 pm ]
Gochna H napisał/a: | nie wiem co chciales powiedziec przez te'' byle jakie tabletki '' |
Tzn zle dobrane pod daną pacjentkę np powodują że nadmiernie tyje , nie ma ochoty na no wiesz ... ( Bzyk Bzyk ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 9:13 pm
|
|
|
Beny.rac,
masz racje mialam lekarza naprawde do niczego ,ale czas takich konowalow w Polsce juz sie chyba skonczyl .
Cytat: | gin pow że musi byc osobiście bo inaczej nie wypisze recepty na tab |
popieram i to jest wlasciwe podejscie lekarza |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:12 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | popieram i to jest wlasciwe podejscie lekarza |
Jedno małe "ale " 1 Sis byla prywatnie wiec lekarz swoje zarobił a jakby wypisał tab dlA 2 Sis to by stracił bo 2 Sis by juz do niego nie poszła ...
Albo Inna opcja :
Był / jest to lekarz z POWOŁANIA ...
Psss
Gochna ile Ty masz lat ??? jak moge wiedzieć ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:28 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Psss
Gochna ile Ty masz lat ??? jak moge wiedzieć ... |
Beny przecież pisze w proflu, że 100 lat
A tak wracając do tematu, to obojętnie czy to w PL czy w NL zawsze trafi się jakiś konował, który oleje pacjenta.
A w PL bardzo często spotkałam się z przypadkami, że lekarz przed przepisaniem tabletek nie badał pacjentki. Nawet jeden zawsze miał taką samą odpowiedź czyli "W Pani wieku to normalne" oo bez znaczenia było czy to była 40 letnia kobieta czy też 20-latka. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:31 pm
|
|
|
Cytat: | Beny przecież pisze w proflu, że 100 lat |
I łyka tab anty ???
Gochna możesz odp na PW jak sie wstydzisz na forum ... |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:35 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | I łyka tab anty ??? |
A co 100-latka to już nie może tak jak to napisałeś "bzyk, bzyk"?
Łyka bo boi się gdyby jej organizm miał jakieś anomalie i jednak by zaszła w ciążę |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:41 pm
|
|
|
Cytat: | A co 100-latka to już nie może tak jak to napisałeś "bzyk, bzyk"? |
Chyba widłami po głowie hehehe ...
A teraz na poważnie BARDZOOO Przepraszam za ten offtopic i proszę mi nie dawać ostrzeżenia bo brzydko to bedzie u mnie wyglądać ...
Psss
Jakbym mógł to sam bym zrobił porządek z odp nie na temat ... |
|
|
|
|
a08083
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 18 Maj 2007 Posty: 49
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 5:47 pm
|
|
|
Tak dla zainteresowanych-w Groningen jest polska pani ginekolog-dr Szarzyńska-Sollie. Wiem bo całkiem niedawno byłam jej pacjentką.Miła,kompetentna osoba,ale pracuje w UMCG więc trzeba mieć skierowanie od lekarza domowego. |
|
|
|
|
grabtron
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:58 pm prywatny ginekolog w holandii
|
|
|
PILNE!!!
Witam, potrzebuje namiary do prywatnego ginekologa w holandii, najlepiej polskiego i oczywiscie w okolicach Den Haag ale ogólnie jeśli nie znacie takiego to może w całej holandii. Bardzo pilna sytuacja. PROSZĘ O POMOC !!! |
|
|
|
|
dorota111111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 3:24 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | Damianos napisał/a: | W Holandii recepte na tabletki antykoncepcyjne dostaniesz od lekaraza domowego. |
W Nl Kobiet nie badaja tylko od razu byle jakie tab anty daja ??? | Dokladnie tak ja poszlam do lekarza rodzinnego powiedzialam jakie tabletki bralam w polsce i tu tez byly dostepne wiec dostalam stala recepte czyli raz na pol roku jade do apteki i wykupuje kolejne szesc opakowan |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Wrz 11, 2011 5:21 pm Re: prywatny ginekolog w holandii
|
|
|
grabtron napisał/a: | PILNE!!!
Witam, potrzebuje namiary do prywatnego ginekologa w holandii, najlepiej polskiego i oczywiscie w okolicach Den Haag ale ogólnie jeśli nie znacie takiego to może w całej holandii. Bardzo pilna sytuacja. PROSZĘ O POMOC !!! |
w Holandii nie ma prywatnych lekarzy... ginekolog przyjmuje w szpitalu... na spotkanie trzeba sie umowic... i trzeba miec skierowanie od lekarza rodzinnego lub np poloznej... |
|
|
|
|
|