NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pią Cze 10, 2011 10:10 am
ZASILEK,DOTACJA!!!!
Autor Wiadomość
Poker2011 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 7:16 am   ZASILEK,DOTACJA!!!!

Witam wszystkich,mam prosbe do was byc moze ktos jest na czsie z tymi roznymi dotacjami,zasilkami itd... Chodzi mi o to np;jezeli dana osoba zarabia minimum tzn po podatku i tak dalej... 1100E Czy taka osoba dostaje jakas dotacje lub zasilek wspomagajacy do takich niskich zarobkow????Nie pisze tutaj o zasilkach rodzinnych lub dotacji mieszkaniowej,tylko poprostu o tym czy otrzymuje z rzadu jakas dodatkowa pomoc??

dzieki z gory za info...

pozdrawiam

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 10:13 am   

Poker2011, temat przenioslam do wlasciwego dzialu

Nie ma dodatku z rzadu ,mozna jedynie zwrocic sie do swojej gemeente o jednorazowa pomoc,

o zasilek mniej wiecej w wysokosci 150 euro na rok , ale jesli stwierdza ,ze twoje zarobki brutto miesiecznie przekraczaja +/- 1250 euro, to nie bedziesz sie kwalifikowal do zadnej pomocy z ich strony

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Cze 10, 2011 10:22 am, w całości zmieniany 1 raz  

Poker2011 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 10:47 pm   

Oooooooooooooo to szczerze powiem ze to straszna LIPA!!!! Osoba o niskich dochodach nie ma zadnego wsparcia finansowego z rzadu-Naprawde tragedia!!!

dzieki Gocha

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 10:58 pm   

no coz pomalu obalamy mit ze Holandia to kraj miodem i mlekiem plynacy.
a swoja droga dotacja do mieszkan, eneco i ubezpieczen to wcale nie malo.
W Polsce wiele rodzin stoi na skraju ubostwa a nasze panstwo potrafi tylko prad odlaczyc, i eksmitowac z mieszkania za zadluzenia.

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pią Cze 10, 2011 11:18 pm   

sorry ale 1100 euro to nie jest tak malo , zeby ostac dodatek do dochodow bijzonder bijstand trzeba zarabiac okolo 800 euro

wiesz co to szczyt chamsta zeby przy tych dochodach domagac sie dofinanowania , zloz wniosek o dofinansowanie do czynszu i ubezpieczenia i poszukaj pracy na pare godzin bedziesz wiecej zarabiac zamiast czekac na gotowe

monika

nuta 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 10:04 am   

a co to za dotacja do eneco?nowosc jakas?

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 10:52 am   

nie nowosc- dwa lata temu moja znajoma miala bardzo ciezka sytuacje rodzinna(rozwod, dwojka dzieci na utrzymaniu, oczywiscie pracowala ale jej dochody_ ex nie placil alimentow) nie starczalo na podstawowe potrzeby- dostawala przez prawie rok 50 euro zwrotu z eneco z kazdego rachunku- fakt faktem ze trwalo to dosc dlugo i mnostwo papierkow - trzeba bylo udowodnic rzeczywiscie ciezka sytuacje) .
Gdy mniej wiecej po roku znalazla lepsza prace tzn lepiej platna i dotacja skonczyla sie.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:01 pm   

agata,
Cytat:
dostawala przez prawie rok 50 euro zwrotu z eneco z kazdego rachunku

jesli juz, to nie jest to zaden zwrot, tylko pozyczka ,ktora wczesniej czy pozniej zacznie splacac

Eneco ,tak zgrabnie ja wmanipuluje w rachunek za energie ,ze nawet sie nie domysli iz splaca
cos , co jej przez rok zwracali

ech... Agatko prosze Cie nie dawaj setkom ludzi na forum, nadziei na cos ,czego nie otrzymaja
przeciez o tym wiesz, ze nikt tu niczego za darmo nie dostanie....

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Cze 11, 2011 5:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Poker2011 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 4:38 pm   

mavd napisał/a:
sorry ale 1100 euro to nie jest tak malo , zeby ostac dodatek do dochodow bijzonder bijstand trzeba zarabiac okolo 800 euro

wiesz co to szczyt chamsta zeby przy tych dochodach domagac sie dofinanowania , zloz wniosek o dofinansowanie do czynszu i ubezpieczenia i poszukaj pracy na pare godzin bedziesz wiecej zarabiac zamiast czekac na gotowe

monika
Jaka dotacja do czynszu-przeciez NIC nie otrzymasz jezeli wynajmujesz prywatnie mieszkanie i twoj czynsz jest wiekszy niz te ich normy typu; 652E!!! Powiedz mi jak wynajac takie tanie mieszkanko??gdzie niby?? bo w wiekszosci duzych,srednich i malych miast TO NIE MASZ SZANS!!!!!!

pozdro
monika

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 5:56 pm   

Poker2011 napisał/a:
mavd napisał/a:

monika
Jaka dotacja do czynszu-przeciez NIC nie otrzymasz jezeli wynajmujesz prywatnie mieszkanie i twoj czynsz jest wiekszy niz te ich normy typu; 652E!!! Powiedz mi jak wynajac takie tanie mieszkanko??gdzie niby?? bo w wiekszosci duzych,srednich i malych miast TO NIE MASZ SZANS!!!!!!

pozdro
monika

w woning corporaties masz takie tanie socjalne mieszkania tylko ze kolejki sa i po 10 lat w niektorych gminach/miastach

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 6:22 pm   

jesli poszukasz w jakiejs malej wsi lub na frisland lub zeeland to tam mozna dosc szybko dostac mieszkanie czynszowe

monika

wiem ze jest co takiego ze jesli masz mieszkanie drozsze nie te 652 euro to gmina moze wyrazic zgode na dodatek do czynszu jesli masz niskie dochody , ale za to dostanie sie tej ososbie ktora wynajela ci mieszkanie ze nie majac wystarczajacych dochdow wynajmujesz takie drogie mieszkanie

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Sob Cze 11, 2011 6:28 pm   

Gochna H napisał/a:
agata,
Cytat:
dostawala przez prawie rok 50 euro zwrotu z eneco z kazdego rachunku

jesli juz, to nie jest to zaden zwrot, tylko pozyczka ,ktora wczesniej czy pozniej zacznie splacac

Eneco ,tak zgrabnie ja wmanipuluje w rachunek za energie ,ze nawet sie nie domysli iz splaca
cos , co jej przez rok zwracali

ech... Agatko prosze Cie nie dawaj setkom ludzi na forum, nadziei na cos ,czego nie otrzymaja
przeciez o tym wiesz, ze nikt tu niczego za darmo nie dostanie....

wiem wiem gochan ze tu nie ma nic za darmo- a powiem ci szczerze , ze o tym nie mialam pojecia, iz jest to sprytnie udzielana <<pomoc<<. nie mam ze znajoma kontaktu wiec nie wiem jak wygladaja jej rachunki teraz
ale zapewne masz racje- logicznie rozumujac

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu