jak domeldowac kogos do mieszkania? |
Autor |
Wiadomość |
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 11:08 am jak domeldowac kogos do mieszkania?
|
|
|
Witam,
Jestem wlascicielem domu i chcialbym domeldowac legalnie czlonka rodziny w jednym z pokojow. Chcialbym sie zapytac, w jaki sposob to zrobic?
Wiem ze beda ekstra koszty (podatki, woda itp), ale na samym pokoju nie zamierzam "zarabiac", wiec czy w umowie najmu musze podawac jakakolwiek kwote? Czy moge wpisac ze jest kwota 0eur?
Czy ktos cos takiego przerabial?
Marek |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:30 pm
|
|
|
mlubinski,
Cytat: | jak domeldowac kogos do mieszkania? | kogos ? zgodnie z tutejszymi regulami ,czyli idziesz do gemeente i meldujesz
nie bardzo rozumiem Cytat: | na samym pokoju nie zamierzam "zarabiac", wiec czy w umowie najmu musze podawac jakakolwiek kwote? Czy moge wpisac ze jest kwota 0eur? |
skoro nie chcesz zarabiac ,to do czego ta umowa najmu na mieszkanie ?
musisz sie zdecydowac ,czy czlonka rodziny potraktujesz jak czlonka
czy jak sublokatora na pokoju ,wtedy zaznacz ile bedzie placil ...
|
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Cze 11, 2011 12:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mlubinski
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 12:35 pm
|
|
|
aha bo wydawalo mi sie ze przy meldowaniu trzeba miec kontrakt czy cos
wiec jak zakladam ide do urzedu z aktem wlasnosci (czy nie potrzeba), osoba do meldunku z dokumentem tozszamosci i to wszystko? |
|
|
|
|
Lupus28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 4:28 pm
|
|
|
tak, to wszystko wez jeszcze ew na wszelki wypadek swoj dokument tozsamosci oraz ta osoba musi posiadac miedzynarodowy odpis aktu urodzenia, jesli nie posiada to dostanie chyba 3 mce na doniesienie .. poza tym zero problemow |
|
|
|
|
MelaBate
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 8:38 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Cze 27, 2011 8:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|