NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Cze 12, 2011 7:35 pm
Jak holendrzy wychodzą z pod prysznica?
Autor Wiadomość
PiotrP 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 12, 2011 5:54 pm   Jak holendrzy wychodzą z pod prysznica?

Witam
Pytanie nieco przewrotne, ale mieszkanie w Holandii w którym teraz mieszkam to naste... (chyba dwunaste) i pierwsze w którym w łazience jest jakikolwiek wieszak na ręcznik, zawsze wchodziłem i i miałem dylemat co zrobić z ręcznikiem i ubraniami, jeśli było combo :) to ewentualnie można było rzucić na klapę od sedesu, ale przy większej liczbie ludzi odpadało ze względów higienicznych, jak był natrysk lub wanna solo to już nie mam pomysłów...
Może czegoś nie wiem i oprócz suszarek do talerzy muszę przywozić z sobą wieszaki do łazienki ?
Piotr

Lupus28 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 12, 2011 6:29 pm   

hah :) troche inwencji :) jesli masz kabine ze stalymi scianami
1, mozesz go nawet zarzucic na jedna ze scian tak by woda na niego nie pryskala..
2. wygiac drut w ksztalt litery s i tak samo jedna strona na kabinie na drugiej recznik..
3. za pare groszy kupic jakis wieszak do lazienki i samemu przymocowac. a sa tez takie przyklejane wiec bez dodatkowych narzedzi bez klopotu..
4. polozyc na umywalce.
5. rzucic go na podloge.
6. jesli to kabina ze szmaciana zaslonka patrz pkt 2 :P
7. jesli masz mopa lub cos wysokiego przewiesic recznik rpzez czubek kija..
8.. mam wymieniac dalej ? :)
wszysko zalezy od wyobrazni :) a radzic sobie trzeba :)

pozdrawiam

Rauf 
Gaduła

Wysłany: Nie Cze 12, 2011 6:39 pm   

Haha ale sie usmialam :-) przynies sobie stolek, krzeselko i elegancko wszystko zostaw niedaleko kabiny , haczyk sobie przymocuj i tez mozesz wieszac :-) temacisko w deche ;-) :082: :082:

Ratek 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Cze 12, 2011 7:42 pm   

wygląda na to że naście razy trafiałeś na łazienke zrobioną po najniższych kosztach. Wystarczy iść do wibry i kupić za 50centów wieszaki samoprzylepne (cena za paczke 3 szt) oraz klej super glue (5 tubek w paczce - ok 1,5e) i przymocować sobie haczyk na drzwi. Także wydatek żaden.
PS: celowo dopiałem super glue bo haczyki za 50c są tyle warte co wyposażenie łazienek na mieszkaniach z maklera czy agencji pracy hehe bez super glue to sie nie zabieraj za przyklejanie tego do czegokolwiek bo przy suchym ręczniku odpada a o mokrym to nie wspomne.
Powodzenia.

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Nie Cze 12, 2011 7:45 pm   

W sklepie blokker kupisz niedlugi , plastikowy wieszak z szescioma uchwytami ,ktory zawieszasz na drzwi od lazienki.,ale nie tylko .Skonczysz sie kompac mozesz go zabrac ze soba do pokoju . :038:

PiotrP 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 13, 2011 4:29 pm   

Witam ponownie
Oczywiście Wasze rady są cenne i sam wpadłem na takie rozwiązania, ale pytanie czemu nie ma normalnych wieszaków ?
Nie wiem czy właściciel życzy sobie bym mu wiercił, kleił itd, mieszkam zwykle w wyższym standardzie i nie rozumiem sytuacji w której w mieszkaniu mam pralkę, suszarkę, top mikrofalówkę a nie mam gdzie powiesić w łazience majtek i ręcznika, czasami nawet mam wrażenie że właściciele wyzbywają się tych udogodnień, bo w scianie są dyble, czyli już ktoś wieszał conieco a właściciel to zdemontował.
Byłem z wizytą u bardzo dobrze sytuowanych holendrów i wrażenie podobne, wieszaków brak.
Pozdrawiam Piotr

dorota-ol 
Gaduła
dorota-ol

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Śro Cze 15, 2011 10:44 am   

może są na tyle tolerancyjni, że spacerują na golasa po mieszkaniu, jak się integrować to się integrować ;-) nie pozostaje Ci nic innego ;-)

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Cze 15, 2011 11:08 am   

Byc moze mieszkania do wynajecia sa robione z min meblami/akcesoriami aby wydawalo sie wieksze skoro piszesz ze widzisz slady po wczesniejszych instalacji wieszakow?

Ja jak najbardziej polecam wieszaki ktore sie zaklada na drzwi, nicv nei trzeba kleic, wiercic.

U mnie w lazience nie bylo kaloryfera.... moze to normalne ale ja uwazam ze male lazienki w dodatku bez okna, dobrej wentylacji powinny miec kaloryfer aby wilgoc nie "weszla" w sciany
Za to kuchnia byla z dosc duzym kaloryferem choc jest ciut wieksza niz lazienka i ma okno+drzwi na cala sciane gdzie slonce slicznie mi grzeje.
Troche bez sensu....
Wyrzucilismy kaloryfer z kuchni, zamontowalismy w lazience (oczywiscie nie ten sam ;) )

Odpowiedz do tematu