Arnhem- pare pytań |
Autor |
Wiadomość |
TuiTam
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 9:36 am Arnhem- pare pytań
|
|
|
witam
Niedługo będe mieszkał w Arnhem. Nigdy nie byłem w tym mieście i miałbym w związku z tym pare pytan.
Czy jest tu dużo rodaków ?
Co można porabiać w wolnym czasie? Są jakieś fajne miejsca w których mozna spędzić wolny czas? (park,ogólnodostępne obiekty sportowe)
Ile kosztuje wynajęcie studia/kawalerki? (mniej więcej)
Czy jest gdzie połowić rybki (jestem zapalonym wędkarzem)
Czy są jakies polskie sklepy/puby/imprezy.
Czy są jakieś baseny?
z góry dziękuje za wszelkie informacje |
Ostatnio zmieniony przez TuiTam Pon Cze 13, 2011 9:38 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 10:47 am
|
|
|
Witam,
W Arnhem miałem okazje byc tylko raz i powiem jedno te miasto NIGDY NIE SPI w weekendy - clubów od zaj... jak sie nie myle to z 8 jest jak nic
-pubów tez sporo
- ceny kawalerek gdzies od 500-700 euro ( z tego co pamietam jak szukałem )
Co do reszty pytań to nie mam pojęcia ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Lupus28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 9:50 pm
|
|
|
Wystarczylo kilka sekund i wujek google
http://www.arnhem.nl/engl...objectid=106650
a rybki to w calej Holandii jest gdzie polowic tu wiecej wody niz gruntow..
w Arnhem jest fajne zoo Burgers zoo sie nazywa oprocz tego duzo pamiatek powojennych Polacy brali udzial w bitwie pod Arnhem bylem kiedys na uroczystosciach upamietniajacych na poligonie to i Polscy spadochroniarze skakali
pozdrawiam |
|
|
|
|
Traken
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 15, 2011 1:38 pm Re: Arnhem- pare pytań
|
|
|
[quote="TuiTam"]witam
Czy jest gdzie połowić rybki (jestem zapalonym wędkarzem)
Zaprszam na Forum Ryby.nl znajdziesz tam kolegów po kiju ,porady gdzie i jak i nie tylko
Co do samego Arnhem to nie wiem czy orientujesz sie ze znajduję sie ono w okolicy działań Wojsk Alianckich 1944r w operacji MARKET GARDEN w której brali udział również polscy spadachroniarze pod słynnym generałem Sosabowskim ,W związku z tym jest kilka miejsc które warto zobaczyć ,co od innych rozrywek to napewno o ile znajdziesz czas nie zabraknie ..... powodzenia |
_________________ Bramy mądrości nigdy nie bywają zamknięte. |
|
|
|
|
|