Netherlands kontra Poland :-( rozstanie i nowe problemy |
Autor |
Wiadomość |
optymistycznie
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Cze 12, 2011 1:09 pm
|
|
|
Uwazam, ze powinnas zaczac studia tu w NL, filologia angielska jest Twoim marzeniem? Nie ma problemu, uczelni jest tu duzo, oferuja one rowniez filologie. Po studiach skonczonych w Holandii masz wieksze mozliwosci niz po studiach skonczonych w Polsce. A w ciagu trzech lat sie wszystko zmieni i moze zostaniecie w Holandii moze wrocicie do Polski a moze stwierdzicie ze chcecie zyc gdzie indziej. |
|
|
|
|
czarnaa-mambaa
Poczatkujacy Black Hair Angel

Wiek: 34 Dołączyła: 08 Cze 2011 Posty: 14 Skąd: Kraina Czarów
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 9:01 am
|
|
|
czy ja przesadzam?
Wczoraj miała miejsce jedna z naszych poważniejszych kłótni od czasów jego wyjazdu..
Zadzwoniłam do niego pierwszy raz od tygodnia, odebrał,ale warczał,był niemiły i oschły i znowu usłyszałam text,który znam już bardzo dobrze... ''płace kosmiczne rachunki''
Nie mowie,że sie z tym nie zgadzam bo znam koszta!
Ale on siedzi tam piąty tydzień i nie zadzwonil do mnie ani razu, ja zawsze to robie i nikt nie pyta sie mnie czy mam na to kase i skad ja biore!
Zrobilo mi sie strasznie przykro,bo nie było rozmowy zebym tego nie usłyszała.
Tymbardziej,że też moglabym mu wypomnieć,że tylko ja mam potrzebe kontaktu a on robi jeszcze łaske,że w ogóle odbiera.... -,-
Rozłączyłam sie i napisałam,że wiecej już do niego nie zadzwonie.
I dodałam,że ani razu sie nie pofatygował zeby wykonać telefon i jeszcze wielką łaske robi,że w ogóle sie odzywa... ;/ |
_________________ But If I still believe you love me, maybe I'll survive!
<33333 |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 10:23 am
|
|
|
Mamba, odpuść go sobie. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 11:04 am
|
|
|
>> kosmiczne rachunki<<= koszt polaczenia w lebarze do polski to pare centow z tego co mi wiadomo, wiec niech nie przesadza,
a do ciebie czarna mambo- spokoj i tak jak napisala baganiaczka- odpusc go sobie- nie dzwon, nie wysylaj sms-ow i zobaczysz co sie bedzie dzialo
jesli nadal bedzie milczal- no coz - moze to nie byla jednak wielka milosc- a moze zainteresuje sie dlaczego ty milczysz i sam zadzwoni - a wtedy zobaczysz jak przebiegac bedzie rozmowa.
i jeszcze jedno- nie zrozum mnie zle- ale nie uzalaj sie tak nad soba!- nie jestes jedyna , ktora przechodzi takie rozterki, wiem ze to boli- ale zycie musi toczyc sie dalej- wiec glowa do gory i zacznij robic cos by jak najmniej myslec o nim.
a nawet jesli mielibyscie sie rozstac- to jeszcze nie koniec swiata- choc moze tak ci sie obecnie wydawac. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 11:48 am
|
|
|
ludu panski jak mozna szczegoly ze swojego zycia, (o ile to wszystko prawda a nie jakas podpucha ) wywalac na forum publicznym
po co to pranie brudow przed ludzmi...?
moze ON,tez to czyta ...? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 11:52 am
|
|
|
Oj, Gochna, czasami czlowiek ma potrzebę wyżalenia się, pogadania. A fora mają to do siebie, że jest się w miarę anonimowym. Jeżeli dziewczynie przynosi to ulgę, to czemu nie? A jeżeli ON też to czyta, to może coś sobie przemysli i zrozumie? |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 1:51 pm
|
|
|
Bagniaczka, zapewne pomysli to samo co Gochna
Mamba, eh no to juz masz dowod ze to zadna wielka milosc jest |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 1:55 pm
|
|
|
Jak ktos ma potrzebe z kims porozmawiac anonimowo to wlancza sie na czata, lub rozmawia z kims z swojego otoczenia.
Po raz kolejny temat ten uswiadamia mnie w tym ,ze wiekszosc przyjezdzajacych to jeszcze dzieci. Wspomniana wyzej sytuacja to przeciez jakas dziecinada...
"Moja pani! Na to mamy cztery ściany i sufit, aby brudy swoje prać w domu..." cyt. Dulskiej
Historia ta ukazuje zycie ludzi na domku. Kazdy wie o kazdym wszystko. Wszyscy wszystkich obgaduja. I brak jakichkolwiek hamulcow moralnych.To przeciesz Holandia i sasiad w Polsce nie widzi... |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 6:57 pm
|
|
|
Gochna czemu TY taka jesteś ??? No daj dziewczynie spokój i niech pisze sobie ( może przebije moją TELENOWELE o moich problemach i zyciu w NL ... )
Psss
Mam nadzieję że wyczułaś ironie w tym co napisałem ...
Co do autorki tematu :
5 tyg w NL i nie zadzwonił sam ani razu - hmmm dobry jest ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
czarnaa-mambaa
Poczatkujacy Black Hair Angel

Wiek: 34 Dołączyła: 08 Cze 2011 Posty: 14 Skąd: Kraina Czarów
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 8:43 pm
|
|
|
Szkoda,że wieszacie na mnie psy.
Tutaj w PL nie mam z kim o tym porozmawiać...
Bo to by trafiło do niego jeszcze szybciej, a w NL nie czyta tego,bo nie ma neta...
Zachecil mnie opis działu zatytułowany ''Wszystko co Ci lezy na sercu i jest związane z Polską''
Ale jak widać nie można tutaj sie wygadać, wyżalić...
Przykro mi z tego powodu, zarejestrowałam sie tutaj z nadzieją,że spotkam ludzi,którzy
nie tyle co pomogą,ale doradzą,szepną jakieś miłe słówko,które da mi siłe.
I z początku tak było, wiec dziekuje tym osobom,które przemówiły mi do rozsądku.
Znikam wiec ku radości osób,które mój wątek traktują jak nastoletnie żale i głupoty.
Dzieki tym co pomogli i przepraszam tych,których irytowałam. |
_________________ But If I still believe you love me, maybe I'll survive!
<33333 |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 9:13 pm
|
|
|
czarnaa-mambaa napisał/a: | ale doradzą,szepną jakieś miłe słówko,które da mi siłe. |
No to ja CI dam siłę i napisze:
KOBIETO OTWÓRZ OCZY po 5 tyg to ON powinien wisieć na "kablu" co dnia i wysyłać po 20 sms jakby mu zależało ale widać że jest zupełnie inaczej ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 6:16 am
|
|
|
Beny ma racje. Tym bardziej ze od chyba 3 miechow lebara (siec komorkowa) ma promocje i minuta polaczenia do polski to 1 CENT. Godzina rozmowy to 60 centow wiec az 2 zlote i kilka groszy. No chyba ze az taki sknera z niego troche jest dziecinny ten watek bo strasznie przezywasz raptem 2 miesieczna rozlake. No ale taki wiek wiec rozumiem cie troche. |
|
|
|
|
|