Za malo Polakow! |
Autor |
Wiadomość |
denton
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 10:28 am Za malo Polakow!
|
|
|
http://www.telegraaf.nl/b...en__.html?p=7,1
Nie trzeba bylo dlugo czekac i co co Pan na to ministrze Kamp? |
Ostatnio zmieniony przez denton Wto Cze 14, 2011 10:30 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 11:15 am
|
|
|
nie wiem jak to sie ma w rzeczywistosci bo wystarczy popatrzec na ilosc ogloszen osob poszukujacych pracy a ilosc dajacych prace- roznica sama mowi za siebie.
Moze w jakis mniejszych miasteczkach rzeczywiscie jest brak sily roboczej ale niestety w duzych miastach raczej nie wiadac by biura narzekaly na brak ludzi do pracy. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 5:47 pm
|
|
|
dobrze im tak lata wyzysku polakow dobiegaja konca
w komentarzach holendrzy pisza ze ich rodziny teraz beda mialy prace... powodzenia w zbieraniu tomatow i wyrabianiu polskiej normy 100kg na godzine, krzyzyk na droge wiatrakom |
|
|
|
|
bobikpl
Super gaduła :)

Pomógł: 8 razy Dołączył: 15 Lip 2007 Posty: 352 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 6:17 pm
|
|
|
Doczekałem się Doczekałem się
Stary post
Po wakacjach przenoszą mnie na moją prośbę na inny wydział.
Obecnie wykonuję pracę której czas muszę dokładnie raportować.
Wyśrubuję jeszcze bardziej, wyśrubowaną (z nudów tylko i wyłącznie!) normę.
A niech mają chłopaki.
Będą mile wspominać "to Polak dał radę tyle zrobić, a wy macie problem?" |
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Wto Cze 14, 2011 6:26 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 6:48 pm
|
|
|
Witam,
Agata mi sie zdaje że zaczyna brakowac ludzi co umieją coś robić , maja dośw, np spawacze , operatorzy maszyn itp co znają jezyk np angielski lub niemiecki w miare dobrze
Jestem niemal pewny że nigdy nie będzie brakować ludzi bez kwalifikacji( znajomości języka obcego ) z pl bo wystarczy że otworzy sie biuro przy wschodniej granicy PL i dadzą 5-6 euro brutto i osoby w wieku 17-20 lat będą sie pchały drzwiami i oknami bo w ich rejonach nie ma pracy nawet za 1200 zl BRUTTO
bobikpl
Ja pisałem tak:
"Chciałbym aby Holendrzy poczuli brak rąk do pracy i nie mieli możliwości zwalniać ludzi z dnia na dzień bo na dane miejsce nie było by już 10 chetnych ...
Ale wiem że raczej tego nigdy nie zobacze w NL "
Hmmm a moze jeszcze zobaczę ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 7:19 pm
|
|
|
jestem w tym kraju 2 dziesieciolecia i troche poznalam sposob podejscia tego narodu
do Buitenlanders
Wierzcie mi po holendrach to splynie jak woda po kaczce, im to zwisa, jak nie My ,to miejsce to, zajma inni cudzoziemcy .. oni nigdy nie beda ani nam, ani innym nacjom , zbytnio przychylni, tak juz maja ,taka ich mentalnosc... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 14, 2011 7:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 7:51 pm
|
|
|
Ale co wnosi ten artykul. Ja takowe artykuły odbieram jako proba przeforsowania ustawy ktora pozwolilaby na zatrudnianie pracownikow tanszych. Tylko nie piszcie ,ze ktos uwierzył w ta historyjke o braku pracownikow. Duza ilosc polakow siedzi po domkach i pracuja w kratke bo pracy nie ma , a tu jakies farmazony pisza.
Pracownikow niewykfalifikowanych z polski nie zabraknie bo nasz kraj i szkolnictwo to fabryka teoretyków. Juz ani wspoominac nie musze ,ze wsrod mlodego pokolenia panuje legenda uczyc sie nie musze za granica szkola i tak sie nie przyda ,a zarobie kupe kasy. Starsi koledzy w szkole sie nie uczyli a za granica sie dorobili...
Tak dorobili sie samochodu(kilku letniego) markowych ubran(kupionych na promocjach)w pracy sie ustawili( do automatu z woda, bo jeden przed drugim taka norme wykrecil ,ze czasu nie ma nawet isc zrobic siku) i mieszkaja jak ludzie( w 10 na domku ,gdzie przychodzi koordynator i sprawdza porzadek w szafce i czy nikt nie rozrabia.)
Nie polacy przyjada inni obywatele unii. Ale czy tak jak rodacy zostawia rodziny w swoim kraju dla pieniedzy bo lepszy przelicznik zarabiac tu a "zyc" tam czas pokaze.
Tak wiec podsumowujac ten artykul ktos napisal go raczej ku pokrzepieniu serc... |
|
|
|
|
|