Gdzie wymienię opony? |
Autor |
Wiadomość |
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Cze 15, 2011 10:41 am Gdzie wymienię opony?
|
|
|
Witajcie,
Wiem, że było setki razy, ale mam w samochodzie inne oponki i felgi niż oryginalne i w Kwik-Fit mówi gość, że nie ma możliwości wymienić opon, bo samochód będzie za nisko - jasne, były 13", teraz są 15" i oponki 195/65/R15, a chce 195/50/R15.
Polećcie kogoś, kto mi to zrobi od zaraz + ew. mechanik, bo chciałbym wymienić jeszcze dwie rzeczy w samochodzie. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Cze 15, 2011 12:30 pm
|
|
|
moze nie chodzilo im o to, ze za nisko, ale ze za duza roznica w wysokosci opony. predkosciomierz bedzie cie dodatkowo oklamywal o jakies ~10%.
co do warsztatu to ostatnio zmienialem tu: http://www.bandenservicevandenenghel.nl/ i jestem bardzo zadowolony. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Cze 15, 2011 12:40 pm
|
|
|
Tak, ale muszę je wymienić, bo mam 65 i są za wysokie i ocierają o sprężynę. A to, że prędkościomierz będzie mnie okłamywał to nie problem. |
|
|
|
|
Katje
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 14 Maj 2010 Posty: 137
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 6:11 pm
|
|
|
Idz do serwisu marki swojego samochodu Wymienia opony, mechanikow tez maja i zazwyczaj sa bardziej kompetentni i ogarnieci niz w Kwik-Fitach (pozdrawiam panow z KF w Zoetermeer, ktorzy przez godzine czasu probowali sciagnac mi kola, nastepnie stwierdzili, ze nie sa w stanie i odeslali mnie z kwitkiem). |
|
|
|
|
jso
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 4:02 pm
|
|
|