NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Preferencje odnosnie zakwaterowania
Autor Wiadomość
wena 
Poczatkujacy
wena

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 4:41 pm   Preferencje odnosnie zakwaterowania

Witam!
Zastanawiamy sie, jakie sa preferencje naszych rodakow odnosnie zakwaterowania.Chcielibysmy usprawnic i mozliwie polepszyc warunki zamieszkania naszych pracownikow, zgodnie z ich i Panstwa sugestiami.Wszelkie sugestie i wskazowki beda dla nas bardzo cenne.
Jakie kryteria sposrod podanych ponizej sa dla Panstwa najwazniejsze?

-komfort mieszkania (jakosc wykonczenia, mebli, urzadzen)
-dostep do internetu
-cena
-ilosc osob w mieszkaniu
-ilosc osob w pokoju
-ilosc osob dzielacych lazienke
-ilosc osob dzielacych kuchnie
-polozenie mieszkania
-odleglosc do sklepow
-inne (wszelkie inne czynniki)

Bardzo dziekujemy;)

bejupi 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Maj 26, 2011 5:46 pm   

jak znam naszych rodakow to nawet w piwnicy bez okien z grzybem beda siedziec byle by mieli prace wiec sie nie macie co warunkami mieszkaniowymi przejmowac

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 5:50 pm   

wena,

Cytat:
Zastanawiamy sie,
ja tez sie zastanawiam kto i po co chce to wiedziec ....

zadajac tego typu pytania na forum wypadaloby na poczatek chyba sie przedstawic?

napisac kilka slow o tym kim jestes,/jestescie -firma wynajmujaca mieszkania ,makler ,czy moze jakis inne bedrijf stawiajace pierwsze kroki w tej branzy ?
niby skad mam wiedziec komu beda te odpowiedzi sluzyly pomoca ?

od 2007 
Poczatkujacy
często tu jestem

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 2:13 am   Re: Preferencje odnosnie zakwaterowania

wena napisał/a:
Witam!
Zastanawiamy sie, jakie sa preferencje naszych rodakow odnosnie zakwaterowania.Chcielibysmy usprawnic i mozliwie polepszyc warunki zamieszkania naszych pracownikow, zgodnie z ich i Panstwa sugestiami.Wszelkie sugestie i wskazowki beda dla nas bardzo cenne.
Jakie kryteria sposrod podanych ponizej sa dla Panstwa najwazniejsze?

-komfort mieszkania (jakosc wykonczenia, mebli, urzadzen)
-dostep do internetu
-cena
-ilosc osob w mieszkaniu
-ilosc osob w pokoju
-ilosc osob dzielacych lazienke
-ilosc osob dzielacych kuchnie
-polozenie mieszkania
-odleglosc do sklepow
-inne (wszelkie inne czynniki)

Bardzo dziekujemy;)

Najlepiej na te pytania odpowiedz sobie sama,w jakich warunkach bys chciała mieszkac?Chyba jest oczywiste ,ze każdy chciałby mieszkać w jak najlepszych zapewne również twoi rodacy.

Malwina89 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 17, 2011 10:34 pm   

A ja mysle ze to jest wazne. Sama przez miesiac (ze wzgledu na trudna sytuacje finansowa) mieszkalam na 3 pokojach w 7 osob w ochydnych warunkach i jak dla mnie to bylo okropne. Jedyna moja mysl byla taka zeby jak najszybciej stad uciec. Na szczescie nie trwalo to dlugo i po tych doswiaczeniach uwazam ze bardzo wazna jest ilosc osob mieszkajacych w domu.

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 10:53 pm   

A ja uwazam ze wazne oczywiscie ale to i tak nic nei zmieni bo najchetniej bym placila jak najmniej, sama w studio apartamencie i jak najblizej pracy by nie musiec wstawac 3 godz przed rozpoczeciem pracy - jest to mozliwe?

Uwazam ze ten temat nie ma sesu bo zadna agencja nie zagwarantuje mi takiego mieszkania, nie da luksusowego apartamentu tylko wynajmie cos aby jak najwiecej umiescic, jak najbardziej oszczedzic i nei bedzie pilnowac czy nikt mi z lodowki jedzenia nie wykrada, czy w toalecie jest papier i czy kazdy trzyma swoje kolejki sprzatania wspolnych pomieszczen...

jest to wazna ile osob mieszka w jednym domu, ja nei wyobrazam dzielic pokoju z jakas obca osoba. Ale czy to jest realne? Ile bym musiala placic za warunki w jakich bym chciala mieszkac? :)

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Cze 17, 2011 11:12 pm   

jagodka napisał/a:
Ale czy to jest realne? Ile bym musiala placic za warunki w jakich bym chciala mieszkac?

Myśle że ok 350-400 euro za pokój ... :043:

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 9:21 am   

za pokoj? dodam jeszcze jakies 100-200 euro i bede miala studio lub jedna 1bed mieszkanie! bo przeciez te zakwaterowania nei sa w centrum amsterdamu tylko gdzies na jakims "zadupiu" przy fabryce, szklarni.... :083:

[ Dodano: Sob Cze 18, 2011 9:24 am ]
Mysel ze pani ktora ten post napisala miala w planie ciagnac temat piszac w jakiej wspanialej agencji ona pracuje, jak dbaja o pracownikow a oczarwani prcownicy sami beda do nich sie zglaszac...spodziewajac ze naprawde super warunki ich czekaja. :035:

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 12:17 pm   

jagodka napisał/a:
za pokoj? dodam jeszcze jakies 100-200 euro i bede miala studio lub jedna 1bed mieszkanie!

Tylko wiesz jak zarabiasz 1000-1200 euro netto ( zależy od godzin ) to płacąc ok 350 euro za pokój a płacąc ok 500 euro za studio to jest różnica jakby nie było ... :029:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Cze 18, 2011 1:05 pm   

Beny.rac,

niestety to jest wlasnie Holandia ze swoimi zwariowanymi cenami za wynajem
i powiem wiecej z roku na rok jest drozej i ...gorzej
:029:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Rauf 
Gaduła

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 1:17 pm   

A w Polsce jeszcze gorzej wyplata 1200 wynajem 1400 woow

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 1:55 pm   

Beny, roznica w zarobkach jest ale roznica w oplacie za mieszkanie - minimalna :119:

Chce powiedziec ze te pytania uzytkowniczki wena i tak ni9c nie zmieni bo zadna agencja nie ebdzie sprzatac mieszkan, dawac darmowa tv, telefon, net, i dawac takei warunki jak w hotelu nie dla ludzi ktorzy zarabiaja powiedzmy do 1000euro zbierajac pieczarki...

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Cze 18, 2011 3:55 pm   

jagodka napisał/a:
Beny, roznica w zarobkach jest ale roznica w oplacie za mieszkanie - minimalna

No nie wiem wynajęcie mieszkania 1-2 pokojowego w Den Bosch to jakieś 600-700 euro chyba ( zalezy od okolicy ) a np we Wrocławiu za takie mieszkanie śpiewają 1200-1500 zl

Zarobki w NL 1200 euro zostaje jakieś 500 euro

Zarobki w PL ok 1800 no nawet 2 000 zl we Wrocławiu zostaje 500 zl

Przykład dla normalnej osoby po np średniej szkole

pSSS w Nl sa dodatki do czynszu , do ubezp , z zasiłku dla bezrobotnych można przeżyć a w PL ... :072:

[ Dodano: Sob Cze 18, 2011 4:08 pm ]
jagodka napisał/a:
Chce powiedziec ze te pytania uzytkowniczki wena i tak ni9c nie zmieni bo zadna agencja nie ebdzie sprzatac mieszkan, dawac darmowa tv, telefon, net, i dawac takei warunki jak w hotelu nie dla ludzi ktorzy zarabiaja powiedzmy do 1000euro zbierajac pieczarki...

Jak dla mnie to by starczył własny pokój wymiary np 3/4m x 4/5 m ( kuchnia i wc może być wspólne ale tez nie z 100 osobami np z 6 ) i do tego Net

WIĘC NP AGENCJA WYMAJMUJE domek gdzie sa 2 duze i 2 mniejsze pokoje na duzych mieszkaja pary a na mniejszych single więc razem 6 osób kasuja po 250 euro od osoby , na miecha agencja ma 1500 euro za wynajem ( jako zabezpieczenie pobiera np 200 euro kaucji od osoby )

Zarówno agencja( jakieś 200-300 euro zarobku na miesiąc od domku ) jak i pracownicy( maja zadbane lokum w niewygórowanej cenie ) są zadowoleni :029:

Odpowiedz do tematu