Przesunięty przez: Gochna H Pon Cze 20, 2011 9:31 am |
Czy można wykupić OC w Polsce na auto kupione w NL /tablice |
Autor |
Wiadomość |
Antimadritista
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 8:13 am Czy można wykupić OC w Polsce na auto kupione w NL /tablice
|
|
|
Witam wszystkich.
Mam pytanie -czy nabywając auto w NL i kupieniu do niego 14 dniowych tablic zjazdowych w RDW ,mogę mieć 1 miesięczne OC kupione w Polsce /data z Oc byłaby taka sama jak na dokumencie RDW -agent ubezpieczeniowy wystawiłby mi taką polisę in blanco z pieczątkami/ ?
Dodam że koszt takiej polisy ok.60zł a w NL ok.100E |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 9:39 am
|
|
|
Antimadritista,
Cytat: | Czy można wykupić OC w Polsce na auto kupione w NL | pewnie ze mozna, ale i tak na nic ci sie ono tu nie przyda
jesli kupujesz tablice zjazdowe , to w tym masz i ubezpieczenie auta na 14 dni
Cytat: | agent ubezpieczeniowy wystawiłby mi taką polisę in blanco z pieczątkami/ ? | a to jest legalne ? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 9:47 am
|
|
|
Gochna, mozesz kupic tablice bez ubezpieczenia (a przynajmniej jakis czas temu mozna bylo). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Pon Cze 20, 2011 9:48 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Antimadritista
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 9:54 am
|
|
|
Miesiąc temu kupowałem w RDW tablice za 23 E i powiedziano mi że mogę jechać do Polski ,tylko chyba nie było w tym ubezpieczenia -wyczytałem na forum że koszt Oc to ok.100E |
|
|
|
|
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 8:06 pm
|
|
|
Nie możesz mieć takiego ubezpieczenia ( nie będzie ważne w przypadku kontroli lub wypadku ). Na komendzie w Polsce kiedyś mi powiedzieli że nie można też jeździć na numerach zjazdowych i Polskim ubezpieczeniu po Polsce- w razie kontroli grozi to mandatem 500zł oraz laweta na koszt właściciela na parking policyjny. |
|
|
|
|
pachan
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 10:57 pm
|
|
|
Do tablic zjazdowych z RDW mozna dokupic i poruszac sie na polskim ubezpieczeniu.
Mialem juz kontrole na takim ubezpieczeniu.Zadnych problemow nie bylo.Po to,to ubezpieczenie jest,wazne 30 dni. |
|
|
|
|
grocho600
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 5:03 am
|
|
|
Ubez.PL bendzie nie wazne,koszt 14 dniowego ubezp.NL-76eur (wazne w NL,oraz za granicami kraju) |
_________________ HYUNDAI |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 11:48 am
|
|
|
grocho600 napisał/a: | Ubez.PL bendzie nie wazne,koszt 14 dniowego ubezp.NL-76eur (wazne w NL,oraz za granicami kraju) |
ni do konca prawda, wszyscy powyzej pomijacie kilka rzeczy:
1 - tablice zjazdowe sa wazne 15 dni
2 - ubezpieczenie OC jest wazne na tablice pod warunkiem,ze sa one wpisane w dokument a tutaj nie wyjasniacie jak ktos bedzie mial dokumentu z polskim ubezpieczeniem zanim jeszcze bedzie znal numery zjazdowe z NL
to tylko kwestia czy ubezpieczalnia sie zgodzi ubezpieczyc samochod czy nie ( na obcych blachach i tyle..)
mowiac szczerze nie wiem czy to warte kupowac ubezpieczenie w PL - tutaj w NL OC na 15 dni kosztuje ok 90 euro...w PL stawka jest ok 100zl za dzien! |
|
|
|
|
|