NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Plaże naturystó w NL. Gdzie ..i jak oceniacie te już poznane
Autor Wiadomość
babajaga82 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 1:49 pm   

W Zandvoort mozesz biegac ubrana wsrod golaskow, poprostu jest umowna granica na plazy, od ktorej zaczynaja sie golasy :031: , może wypowiedzą sie praktykujacy nudysci bo mysle ze te plaze w lasach maja jakies szczegolne niepisane zsady

promyk 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:14 pm   

:043: jest mały problem....nie wiem czy starczy mi odwagi by skorzystać z tej formy wypoczynku...niby nic takiego, jest to nawet pociągające, ale.. :031: :073:

LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 9:31 am   

A gdzie jest ta plaża w Zandvoort?

Kurt Cobain

jacek76 
Gaduła

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 10:11 am   

Plaza w zandvoord jest polozona zaraz za zakonczeniem plazy dla tekstylnych-czyli trzeba sie kierowac od wiezy w lewo.jest oznaczona czyli jest slupek z informacja FKK.Plaza bardzo dluga w okresie upalow bardzo duzo ludzi.

promyk 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 1:43 pm   

...ciekawi mnie jedno...co właściwie pociąga Was w tych plażach..?
Czy przez to czujecie się jakoś wyzwoleni, czy też chcecie oglądać piękno ludzkiego ciała w całej okazałości, a może sami lubicie być oglądani. Nie jest to z mojej strony jakaś złośliwość, tylko sama nie wiem co mnie w tę stronę "popycha"...i właśnie mam nadzieję że tutaj znajdę odpowiedź.s u n r a y

filnec 
Gaduła

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 2:34 pm   

ciekawe pytanie zadałaś, ale chyba równie dobrze na nie odpowiedziałaś. Myślę że większość popiera w ten sposób swoją bliskość z naturą poprzez owe wyzwolenie.
Tacy się urodziliśmy więc niektórzy być może świadomie lub nieświadomie odnoszą się do tego faktu. Tak czy inaczej zdarzają się osobniki męskie lub żeńskie obdarzone genami podglądactwa. Promyk, a do którego grona ty należysz ? grtz :073:

promyk 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 2:52 pm   

myślę że po części do każdej z tych grup mogłabym się zaliczyć, aczkolwiek nie mogę tego określić z całą świadomością gdyż jeszcze nie dane było mi z tego korzystać więc nie wiem co bardziej by mnie w tym pociągało....wszystko przede mną....pozdrawiam

piotr5810 
Poczatkujacy
Piotr5810

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 9:37 pm   

żadna ,czy to lesna czy nadmorska plaża nie ma okreslonych zasad-wszystko jest umowne.Możesz w "tekstyliach" spokojnie opalac się między naturystami.My osobiscie stosujemy swoje zasady które zresztą jak zaobserwowalismy stosuje większość tzn.
1)nie robimy niczego co kojarzy się z czystym sexem bo na plażach przebywają też dzieciaki
2)nie komentujemy i nie oceniamy wyglądu innych-nie zawsze jest się młodym i pięknym
3)do punktów gastronomicznych (mimo że są na terenie plaż)chodzimy z ręczniczkami na biodrach lub w "tekstyliach"
4)szanujemy ciszę i spokój innych oraz srodowisko naturalne (0 smieci pozostawionych za sobą)
tyle zasad a przyjemnosc? no cóż Promyku -musisz sama to stwierdzic a dla mnie widoczek mojej Pani bez "białych plam na ciałku" -BEZCENNE .... za resztę zapłacisz M.... card :033:

[ Dodano: Wto Wrz 08, 2009 3:56 pm ]
Opisałem plaże,opisałem zasady a .... jakos nie otrzymałem wieśći od żadnego praktykującego naturysty bądż naturystki.Czyżbyscie uważali NL za mało atrakcyjną dla opalających się inaczaj.
Pozdrawiam

promyk 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 5:39 pm   

:031: ...jakże by inaczej. Dzięki za odpowiedż i cóż... udanego weekendu :028:

manix nudist 
Poczatkujacy
zauroczony

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 11:16 am   naturysci nudysci

bylem w tym roku na 2 plazach w zantfort nad morzem i powiem ze same spodnie i slipki mi zlecialy bylem zachwycony tym jak mamy z dziecmi chodzily po plazy wsrod roznych ludzi w roznym wieku byly i babcie i dziadkowie nic zdroznego w tym niewidze jak niektorzy sie krzywia ze stary albo stara to jest wlasnie utracony raj tam nikt niemysli o sexsie czyli niemysli dolem tylko gora powiem tez ze sa i mlodzi ludzie dziewczyny i chlopaki tak ze to niejest stereotyp ze chodza starzy i fakt duzo tam chodzi tekstylnych ktorzy lubia patrzec ale o dziwo nikt nieczuje wstydu tak jak na plazy tekstylnej chodz miedzy nagusow i nikt sobie z tego nic nierobi :039: bylem rownierz w marsen te jest wspaniale tylko tam tekstylni niewchodza tak jak nad morzem :038: a wiec zostalem naturysta i pozdrawiam wszystkich ktorzy odwiedzili raj :039:

waldzio435 
Poczatkujacy
magda

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 12:28 pm   

ja miałam okazję być na takiej plaży,trafiłam tam z mężem i dziećmi przez przypadek ,ale że droga była daleka aby się z niej cofnąć zostaliśmy na niej,wrażenia pozytywne,nikt w nikogo się nie wpatruje,każdy sobie spokojnie odpoczywa,byłam na takiej plaży pierwszy raz i napewno jeszcze będę tam bywać,z początku myślałam że może to w jakiś sposub zle wpłynie na dzieci ,ale okazało się że były zajęte zabawą i kąpielą i nie ,zwracały uwagi na nagość innych,my osobiście nie rozebraliśmy się całkowicie do naga ale troszeczkę tak.I tak mała rada dla panów,którzy się kiedyś wybiorą na taką plaże,chodzi mi o nowicjuszy,panujcie nad ciałem bo ......mysle że się domyślacie co mam na myśli,a tego nieda się niezauwżyć.Może czasem paść pytanie dlaczego tam wróce,bo to wspaniałe uczucie ,jak wiatr owiewa nagie ciało, a promienie słońca je ogrzewa no i opalenizna równomierna(plaża Scheweningen).

skoviall 
Poczatkujacy
przedsiębiorca

Wysłany: Pon Cze 20, 2011 12:15 pm   

co do zasad to nie wypowiem sie bo nie praktykuję, ale wiem jedno: za przebywanie na takiej plazy w ciuchach mozna dostac ticket. Wiem z własnego doświadczenia. Udalo sie wyprosic, ale plaze musielismy opuścić, lub sciągać wszystko co mieliśmy ;) ehhh holandia jeszcze nie raz mnie pewnie zaskoczy... pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz do tematu