Nauka języka poprzez oglądanie bajek dla dzieci |
Autor |
Wiadomość |
yaras22
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 8:16 pm Nauka języka poprzez oglądanie bajek dla dzieci
|
|
|
Witam
Chce uczyć sie dodatkowo języka holenderskiego poprzez ogladanie bajek dla dzieci, poniewaz jest tam uzywany prosty dość zrozumiały język dla początkujących
Ma ktos dokladnie namiary gdzie mozna znaleźć bajki/ filmy animowane w j.holenderskim w internecie?? |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 8:37 pm
|
|
|
Bajki znajdziesz tu a tutaj również bajki a także inne programy z holenderskiej TV. |
|
|
|
|
yaras22
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 9:41 pm
|
|
|
Dziekuje bardzo
Tego mi bylo potrzeba
Spotkal sie ktos moze jeszcze z filmami animowanymi produkcj np. amerykanskiej w jezyku holenderskim ? Chodzi o takie bajki jak Flinstonowie, Mis Yogi, Jetsonowie, Tom i Jerry itp ? |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Śro Cze 22, 2011 10:21 pm
|
|
|
Patrząc na Tom i Jerry raczej języka się nie nauczysz biorąc pod uwagę, że raczej się nie odzywają
Odpowiedzią na Twoje pytanie jest YouTube
Spongebob
Phineas and Ferb |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 8:05 am
|
|
|
obecnie na kanale Kindernet (pakiet podstawowy u mnie) leca stare bajki takie jak Pszczolka Maja, Nils Holgerson, Pani Lyzeczka - to rano i do poludnia, o 13.00 Sindbad - dla mnie to podroz sentymentalna, to nic ze po holendersku
Kanal z bajkami to tez Nickelodeon, tam np. Spongebob
na ntr rano i o 17 leci pasmo Zeppelin a tam sa krotkie zabawne filmy iu bajki, a o 17.30 leci Ulica Sezamkowa, tez super do nauki |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 3:23 pm
|
|
|
Moje dzieci namietnie ogladaja BabyTV ( w pakiecie w Ziggo), na necie tez jest ich stronka po holendersku, gierki sa super do nauki jezyka.
www.babytvchannel.nl/ |
|
|
|
|
joaśik1001
Poczatkujacy joasik1001
Pomogła: 1 raz Wiek: 39 Dołączyła: 27 Paź 2011 Posty: 31
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 10:47 am
|
|
|
A ja kupuję książeczki dla dzieci z obrazkami,pod każdym obrazkiem jest napisane po holendersku co to jest i krótkie bajeczki...też można się wiele nauczyć.Najtańsze,najładniejsze i najprostsze bajeczki do kupienia są w Wibrze.Telewizję oczywiście również oglądamy po holendersku:) |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 4:26 pm
|
|
|
O, ksiazeczki to juz dla bardziej zaawansowanych, bo nie tylko trzeba wiedziec, co to jest, ale i jak sie czyta:)
Polecam szczegolnie ksiazeczki o kroliczce Nijntje, autor Dick Bruna - jest cala seria. Dla starszych dzieci "Jip en Janneke" .
Mozna sie zapisac do biblioteki gminnej, dzieci nie placa, i dzieciece ksiazeczki masowo wypozyczac. Jednorazowo mozna wziac 10 pozycji, max.na 6 tygodni. W niektorych bibliotekach maja tez filmy. Dribbel jest super do nauki jezyka! Nie tylko ksiazeczki ale i filmiki o tym sympatycznym piesku. |
|
|
|
|
|