NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pią Cze 24, 2011 10:17 am
Wizzair - czy warto?
Autor Wiadomość
Madzja Utrecht 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 10:00 am   Wizzair - czy warto?

hej.
pytanie moje brzmi czy warto z nimi podrozowac, czy cena jaka placimy poprzez przelew jest jedyna czy dochodza jakies oplaty lotniskowe?
no i najwazniejsze jak jest z bagazem bo nie rozumiem nic z tego co napisanejest na stronie.
pozdrawiam

.:Paco:. 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 10:34 am   

dokladnie masz wszystko napisane na stronie + dodatkowo na kazdym etapie zakupu biletu.

za oprawy na lotnisku placisz wiecej niz przez internet, za bagaz sie placi - tylko podreczny jest w cenie biletu

Czy sie oplaca - zalezy do ceny, choc nei zawsze bo czesto trzea do jezdzac do odleglych lotnisk, w razie problemow musisz sie wozic z Wizzair, za wszystko placisz - takze zalezy jak mowie od roznicy miedzy cena biletu Wizziar a np pociagu czy LOTu.

Madzja Utrecht 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 10:37 am   

.:Paco:. napisał/a:

za oprawy na lotnisku placisz wiecej niz przez internet, za bagaz sie placi - tylko podreczny jest w cenie biletu

czyli co masz na mysli?
dodatkowo platne oprawy na lotnisku tak?
a, orientujesz sie ile?

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 11:02 am   

tu masz wszystkie dodatkowe oplaty:

http://wizzair.com/useful...es/?language=PL

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Cze 24, 2011 11:03 am   

kolo 10e/osoba jak sie nie odprawisz online

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 11:03 am   

zalezy gdzie lecisz , ja ostatnio kupilam bilet na samolot z amsterdamu do wroclawia z przesiadka we franfurcie , lece lufthansa koszt biletu ze wszystkimi kosztami w dwie strony byl 200 euro przez www.tix.nl
mozesz sobie nawet zaznaczyc gdzie chcesz siedzies w samolocie

monika

Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 10:08 pm   

Latam z Wizzairem od ponad roku (z Eindhoven, najczesciej do/z Gdanska, raz do/z Wroclawia, raz do Warszawy), najwiecej zaplacilam chyba cos kolo €120 za bilet w dwie strony, z bagazem, z odprawa online, kupiony kilka dni przed wylotem, a tak to zazwyczaj wychodzi duzo taniej niz busem w dwie strony ;)

To co placisz na stronie to sa juz wszystkie koszty, nie ma dodatkowych oplat na lotnisku (chyba, ze nie masz przy sobie wydrukowanej karty pokladowej, jesli robiles online check in- zdarzylo mi sie raz, kosztowalo mnie to 50zl na lotnisku we Wroclawiu).

Jestes z Polkowic, wiec w sumie Wroclaw masz niedaleko, a Utrecht-Eindhoven to godzina pociagiem (ze stacji odjezdzaja co 10min autobusy (nr.401) na lotnisko, jada 20-30min), czyli do ceny biletu musisz doliczyc 15ojro za bilety komunikacji w jedna strone.

Co do bagazu to tak, bezplatnie mozesz zabrac 10kg bagazu podrecznego o wymiarach 55x40x20 cm. Mozesz tez brac duzy bagaz (przy rezerwacji podajesz ile sztuk, pozniej tez mozesz to zmienic, do 32kg, cena wtedy jest €15 za sztuke (€20 jesli lot trwa wiecej niz 2h) w jedna strone, jesli na lotnisku zdasz bagaz bez wczesniejszej 'rezerwacji' wtedy placisz 30 za sztuke w jedna strone, jesli zostaniesz odeslana przez stewardessy, bo twoj podreczny bagaz jest za duzy i musi zostac nadany jako bagaz do luku, wtedy koszt to 60 ojro, wiec nieoplacalny biznes.
Oczywiscie w bagazu podrecznym nie mozna przewozic pewnych przedmiotow (tu masz wszystko na ten temat: http://wizzair.com/useful.../?language=PL#1 ).

Przed Wizzairem latalam lotem/klmem do WWA i zazwyczaj koszt byl +-€200, plus potem pociag do miejsca docelowego, wiec jak dla mnie Wizz jest tanszy i wygodniejszy, bo jak latam do WRO to potem 2h autobusem i jestem w domu. GDA/WWA bylo zazwyczaj 'sluzbowo' i bylo miejscem docelowym ;) Jak do tej pory zdarzylo mi sie tylko jedno opoznienie - 45min, bo samolot z Frankfurtu do Wro wylecial z duzym opoznieniem i potem z Wro do Ein troche nadrobil, ale dalej bylo opoznienie i we Wro wyladowalam 45min pozniej niz planowano.

Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz tu czy na PW.
Ostatnio zmieniony przez Katje Nie Cze 26, 2011 10:10 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Wysłany: Pon Cze 27, 2011 4:43 pm   

Katje napisał/a:
Latam z Wizzairem od ponad roku (z Eindhoven, najczesciej do/z Gdanska, raz do/z Wroclawia, raz do Warszawy), najwiecej zaplacilam chyba cos kolo €120 za bilet w dwie strony, z bagazem, z odprawa online, kupiony kilka dni przed wylotem, a tak to zazwyczaj wychodzi duzo taniej niz busem w dwie strony ;)

To co placisz na stronie to sa juz wszystkie koszty, nie ma dodatkowych oplat na lotnisku (chyba, ze nie masz przy sobie wydrukowanej karty pokladowej, jesli robiles online check in- zdarzylo mi sie raz, kosztowalo mnie to 50zl na lotnisku we Wroclawiu).

Jestes z Polkowic, wiec w sumie Wroclaw masz niedaleko, a Utrecht-Eindhoven to godzina pociagiem (ze stacji odjezdzaja co 10min autobusy (nr.401) na lotnisko, jada 20-30min), czyli do ceny biletu musisz doliczyc 15ojro za bilety komunikacji w jedna strone.

Co do bagazu to tak, bezplatnie mozesz zabrac 10kg bagazu podrecznego o wymiarach 55x40x20 cm. Mozesz tez brac duzy bagaz (przy rezerwacji podajesz ile sztuk, pozniej tez mozesz to zmienic, do 32kg, cena wtedy jest €15 za sztuke (€20 jesli lot trwa wiecej niz 2h) w jedna strone, jesli na lotnisku zdasz bagaz bez wczesniejszej 'rezerwacji' wtedy placisz 30 za sztuke w jedna strone, jesli zostaniesz odeslana przez stewardessy, bo twoj podreczny bagaz jest za duzy i musi zostac nadany jako bagaz do luku, wtedy koszt to 60 ojro, wiec nieoplacalny biznes.
Oczywiscie w bagazu podrecznym nie mozna przewozic pewnych przedmiotow (tu masz wszystko na ten temat: http://wizzair.com/useful.../?language=PL#1 ).

Przed Wizzairem latalam lotem/klmem do WWA i zazwyczaj koszt byl +-€200, plus potem pociag do miejsca docelowego, wiec jak dla mnie Wizz jest tanszy i wygodniejszy, bo jak latam do WRO to potem 2h autobusem i jestem w domu. GDA/WWA bylo zazwyczaj 'sluzbowo' i bylo miejscem docelowym ;) Jak do tej pory zdarzylo mi sie tylko jedno opoznienie - 45min, bo samolot z Frankfurtu do Wro wylecial z duzym opoznieniem i potem z Wro do Ein troche nadrobil, ale dalej bylo opoznienie i we Wro wyladowalam 45min pozniej niz planowano.

Jakbys miala jeszcze jakies pytania to pisz tu czy na PW.

teraz w locie sa promocje i mozna tanio latac - jak sie kupi odpowiednio wczesnie - ja najtaniej lecialem AMS-WAW za 329zl w obydwie strony a tak to teraz przewaznie 470-520zl...moze wizzair jest tanszy ale po co ryzykowac,ze cos nie tak albo oplaty + jak przychodzi do reklamacji to sa problemy, maja kleintow w **** i musisz dzwonic na numer ala 0700...

enjoy 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Cze 28, 2011 3:13 pm   

ja tam polecam wizzair. oczywiscie nie jest to business class :083: , ale za to ceny super. raz chyba placilam cos 100 euro w dwie strony, za to raz kupilam bilet za 20 euro w dwie strony, tyle ze tylko z bagazem podrecznym i odprawa online. rezerwacje najszybciej robie miesiac przed. wiadomo, ze dochodzi koszt i czas dojazdu do Eindhoven, ale to i tak wychodzi atrakcyjnie cenowo, no i czasowo zreszta tez. tyle, ze juz w PL nigdzie jechac dalej nie musialam nigdy.

Meashyexath 
Poczatkujacy
Meashyexath

Wysłany: Wto Cze 28, 2011 4:20 pm   

spam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 28, 2011 4:25 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Wysłany: Wto Cze 28, 2011 10:36 pm   

enjoy napisał/a:
ja tam polecam wizzair. oczywiscie nie jest to business class :083: , ale za to ceny super. raz chyba placilam cos 100 euro w dwie strony, za to raz kupilam bilet za 20 euro w dwie strony, tyle ze tylko z bagazem podrecznym i odprawa online. rezerwacje najszybciej robie miesiac przed. wiadomo, ze dochodzi koszt i czas dojazdu do Eindhoven, ale to i tak wychodzi atrakcyjnie cenowo, no i czasowo zreszta tez. tyle, ze juz w PL nigdzie jechac dalej nie musialam nigdy.

porownujac do mojego powyzszego postu - naprawde roznica musi byc spora - bo jak sie podliczy wszystko to dosc czesto wizzair wcale tanszy nie jest...wszystko zalezy od sytuacji:)

enjoy 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Cze 29, 2011 8:16 am   

.:Paco:. napisał/a:
enjoy napisał/a:

porownujac do mojego powyzszego postu - naprawde roznica musi byc spora - bo jak sie podliczy wszystko to dosc czesto wizzair wcale tanszy nie jest...wszystko zalezy od sytuacji:)

no jesli ktos mieszka w Amsterdamie lub okolicach to pewnie, ze przy takich cenach LOT-u nie ma co sie ciagnac do Eindhoven. ja w obydwa te miejsca musze dojechac, wiec wybieram Wizzair i Eindhoven, bo z Rotterdamu, ktory bylby dla mnie super rozwiazaniem ceny kosmiczne. choc ostatnio ruszyl troche tanszy JetAir z Rotterdamu do Gdańska, to i tak drozszy od Wizzair, a poza tym lot z miedzyladowaniem w Hamburgu.

kronos85 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lip 03, 2011 12:11 am   

Wizz Air można taniutko :P terminy na sierpień wrzesień można kupić za grosze.
Za 2 bilety z wszystkimi opłatami zapłaciłem 35 euro EIN- WRO oczywiście w 2 strony ;)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Nie Lip 03, 2011 9:15 am   

Ale moze sie okazac, ze nawet bilety po 35 to suma sumarum duzo wiecej niz np. 200e ktore kosztuje np. KLM.
Przyklad.
Chce leciec na weekend do Wroclawia. Wizzair lata tylko piatek-poniedzialek. Poza cena biletu 35e przelot kosztue mnie dodatkowo 2 dniu urlopu. Powoduje to, ze 35e + 2dni urlopu jest duzo drozsze niz KLM za 200e

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

enjoy 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lip 03, 2011 9:29 am   

m4rcin napisał/a:
Ale moze sie okazac, ze nawet bilety po 35 to suma sumarum duzo wiecej niz np. 200e ktore kosztuje np. KLM.
Przyklad.
Chce leciec na weekend do Wroclawia. Wizzair lata tylko piatek-poniedzialek. Poza cena biletu 35e przelot kosztue mnie dodatkowo 2 dniu urlopu. Powoduje to, ze 35e + 2dni urlopu jest duzo drozsze niz KLM za 200e

hahaha...
no widzisz, ten sam bilet mnie bedzie kosztowal 35 euro, a Ciebie 200. cóż za dyskryminacja ludzi pracujących :036:

Odpowiedz do tematu