Szklo kontaktowe - program godny polecenia :) |
Autor |
Wiadomość |
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 12:35 pm Szklo kontaktowe - program godny polecenia :)
|
|
|
Szanowni Forumowicze,
jako posiadaczka cyfry plus ostatnio zaczelam ogladac publicystyczno satyryczny program Miecugowa i Sianeckiego Szklo kontaktowe. Program jest satyryczny, bo ta czesc wypelnia polityczne zycie Rzeczypospolitej IV, panowie redaktorzy maja ulatwione zadanie...
Formula prosta: dwoch prowadzacych na zmiane i goscie min. Daukszewicz i Andrus komentuja wydarzenia polityczne ostatniego dnia.
Fantastyczne, goraco polecam, Malgosia |
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 12:42 pm
|
|
|
ja tez polecam razem z mezem ogladamy juz hoho i przewaznie jak jest Sianecki +Jachimek (moze pokrecilam nazwisko ale chodzi o tego z fajnymi zebami )i zawsze jest ubaw po pachy |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 13, 2007 9:50 am Re: Szklo kontaktowe
|
|
|
Tez uwazam, ze program jest rewelacyjny - a jaki prosty pomysl, nie trzeba zadnego "show", zeby sie usmiac na calego. Ja sie zasmiewam, ale przychodzi tez nuta refleksji, co ci nasi wciaz tam wyprawiaja.
Najbardziej lubie, jak do studia przybywa Daukszewicz. Jego komentarze mnie powalaja, chociaz i inni panowie sa swietni, nie zapominajac o bombowych glosach widzow. Na przyklad "Chcialam zlustrowac mojego kota, ale mi uciekl. Zosia."Oskar za pomysl na program.
Mam tylko taki problem, ze moj facet Holender niewiele a wlasciwie nic z tej polskiej szopki nie rozumie.
Jak mam mu wytlumaczyc te wszystkie powiedzonka w stylu "Mordo ty nasza" ? ))Moze macie jakis pomysl?
Pozdrawiam!!!
malgosia napisał/a: | Szanowni Forumowicze,
jako posiadaczka cyfry plus ostatnio zaczelam ogladac publicystyczno satyryczny program Miecugowa i Sianeckiego Szklo kontaktowe. Program jest satyryczny, bo ta czesc wypelnia polityczne zycie Rzeczypospolitej IV, panowie redaktorzy maja ulatwione zadanie...
Formula prosta: dwoch prowadzacych na zmiane i goscie min. Daukszewicz i Andrus komentuja wydarzenia polityczne ostatniego dnia.
Fantastyczne, goraco polecam, Malgosia | |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 8:49 pm
|
|
|
pokaz mu na youtube muppet sejm 07, moj maz rozroznia juz wszystkich szczegolna sympatia obdarzajac niebieskiego ptaka - giertycha...
innym tez polecam, bo smiechu kupa... malgosia
http://www.youtube.com/watch?v=cAWFqwEuiMo |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 9:33 am
|
|
|
malgosia, ten drugi link cos mi nie dziala, ale to szczegolik
Pierwszy dziala, niezly pomysl z muppetami, strzal w dziesiatke, jednak wydaje mi sie ze dla obcokrajowca malo zrozumialy. Czy Twoj facet zalapuje nasze polityczne szopki? Ja niektore sytuacje tlumacze, ale wlasnie nie wszystko sie da. Na razie rozpoznaje Kaczynskiego i Kwasniewskiego. Hmm.
Tutaj w Holandii nie spotkalam zywych dyskusji o polityce, jak u nas. Moze jestem w takim srodowisku, a moze to jakas ogolnokrajowa tutaj norma. |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 9:39 am
|
|
|
AnkaL zgadza sie.Z Holendrami na temat polityki nie porozmawiasz,a juz na pewno nie na przyjeciach urodzinowych,co w Polsce jest norma Zacznij temat o polityce,a skwituja to glupimi usmieszkami i zmiana tematu Pozdrawiam. |
_________________ "Zaba ze studni nie wie,co to ocean" |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 9:49 am
|
|
|
Ale wyczulas. Wczoraj mielismy urodziny i gosci. Nie wszystko jeszcze rozumiem, ale na pewno nie mowili o polityce. Za to w Polsce byl dzien wyborow.. szkoda, ze nie moglam sobie podyskutowac. )) |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 9:51 am
|
|
|
To pewnie fajnie spedzilas czas i bylo super gezellig? |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 10:00 am
|
|
|
Aha... bylo super. Rozmawiali glownie o dwoch psach, takie tam. Ale za to zjedli cala moja salatke. Smakowalo im. Wszystkie skladniki byly stad, nawiasem mowiac. |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 10:02 am
|
|
|
tak tak, masz racje, link ma byc bez przecinka na koncu...malgosia |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 10:06 am
|
|
|
AnkaL. To dobrze,ze zjedli,bo u mnie po torciku chcialam zaserwowac troche potraw.Kiedy weszlam z polmiskami goscie stali juz ubrani,gotowi do wyjscia...Po prostu zmyli sie a ja zostalam z tym wszystkim,co przygotowalam.Ups...zboczylysmy z tematu.Sorry |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:36 am
|
|
|
A moze to bylo tak, ze wnioslas polmiski, zeby bylo co jesc, jak razem bedziecie ogladac Szklo kontaktowe, a tu nagle goscie sie zmyli? |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:39 am
|
|
|
Dobre hahaha .Ale to bylo kupe lat temu.Na szczescie nie musze juz wiecej uczestniczyc w tych szopkach(mam na mysli przyjecia urodzinowe w Holandii) |
|
|
|
|
AnkaL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 24, 2007 6:19 pm
|
|
|
A jestem ciekawa, dlaczego nie musisz juz.??? Oj, chyba mnie wykasuja. Szklo kontaktowe, szklo kontaktowe, szklo kontaktowe! |
|
|
|
|
|