Ubezpieczenie od smierci. |
Autor |
Wiadomość |
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 7:18 pm Ubezpieczenie od smierci.
|
|
|
Witam , moze temat troche niestosowny, ale szukalem na forum i nic nie znalazlem.
Wiec wiem ze kazdy z nas mlody, piekny-) i nikt z nas nie mysli o tym co bedzie jak stanie sie to najgorsze czyli smierc.
Jak wiecie zapewne w NL nie ma takiej opcji jak w PL iz Zus pokrywa koszty pogrzebu do jakiejs tak kwoty, zazwyczaj kazdy Holender ma "uitvaartverzekering"ceny zaczunaja sie od okolo 8 eur za miesiac.No tak ale co z nami Polakami? jesli Polak bedzie takie ubezpiecznie zawieral i bedzie opcja transport zwlok do PL to cena moze byc kosmiczna.
Zapewne kazdy z nas wybral by pochowek w PL,no i zaczynajas sie schody.
Szukalem w necie na temat ubezpieczenie od smierci w polskich ubezpieczalniach. zadzwonilem do kliku i NIE MA MOZLIWOSCI JESLI MIESZKASZ I PRACUJESZ ZA GRANICA WYKUPU UBEZPIECZENIE I TRANSPORTU ZWLOK!!!!
Tak wiec jesli cokolwiek komus z nas sie tutaj stanie to rodzina w PL dostanie niezly rachunek...
Myslalem aby wykupic w PL jakies ubezpeicznie turystyczne, ale jak nazwa wskazuje tylko dla turystow, jesli mieszkasz i pracujesz za granica , nie mozna z tego skorzystac.
Moze ktos wie cos wiecej na ten temat.. |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 7:41 pm
|
|
|
mozesz przeciez tu wykupic to ubezpieczenie- ja mam takowe- i choc chce byc pochowana a raczej zkremowana tu w holandii- ale z tego co wiem moj ubezpieczyciel pokrywa koszty ewnetulalnego transportu do Polski.
poczytaj o holenderskich ubezpieczycielach
a tu znalazlam linka dla buitenland
http://uitvaartvergelijk....voor-buitenland |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Nie Cze 26, 2011 7:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 9:52 pm
|
|
|
zawrzec mozesz najtansze ubezp na zycie ktorego beneficjentem jest ktos z rodziny |
|
|
|
|
|