dziecko same w domu |
Autor |
Wiadomość |
bea111
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Cze 01, 2011 5:50 pm
|
|
|
to jezeli cos sie stanie dziecku poniżej 12ego roku życia,a ktos jest za dziecko w tym momencie odpowiedzialny,to zapewne czeka jakas kara dla tej osoby.dla rodziców zapewne odebranie praw rodzicielskich..Bynajmiej w Polsce.Jeszcze dochodzi do tego alkomat.Warto zastanowic sie nad konsenkwencjami..Ja tam nie ryzykuje..Nie wiem jak w Holandii,ale bym sie bała zostawiac moja 8letnia córkę w domu..a włazi na szafki czasami kuchenne,strome schody w domu. |
|
|
|
|
LaurentBanan
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 9:15 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Cze 14, 2011 9:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Booska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 1:33 pm
|
|
|
...aż założyłam konto żeby podzielic się moją sytuacją życiową która zmusiła mnie do pozostawiania dziecka samego w domu. Zacznę od tego że moje dziecko jest nadzwyczaj spokojne i posłuszne. Mimo to zawsze mówiłam ze go nie zostawię samego bo on taki malutki i biedny. Bałam się ze może cos się stac etc. Dwa lata temu znalazlam pracę w godz od 9 do 17. Moje dziecko miało wtedy 8 lat. Niestety na Kinderopvang nie bylo miejsca( kwestia 3 godzin), a młode nianki niestety się nie sprawdziwy(zawodziły) na starszą pania nie było mnie stać...i w tym momencie przyszedł czas na rozpoczecie samodzielnosci. Dodam że w szkole nasza sytuacja była znana i nikt nigdy nie powiedzial że to niedozwolone.
Serce mi się krajało ale byłam bezradna. Minęły dwa lata. Nie mam już zmartwien, moje dziecko jest zupełnie samodzielne i wiecie co... teraz sobie uświadomiłam ze przeciez kiedyś musial nadejsc ten czas. Tak się dzieje ze malymi kroczkami dziecko musi się usamodzielniać.
Ja mam większość z głowy.
A wypadki zdarzają się zawsze i wszedzie, nie mamy na to wpływu. Krzywda może spotkać dziecko nawet pod opieką dorosłego, w szkole, na boisku. Grunt to uswiadomic dziecko jak należy reagowac w roznych sytuacjach. Przedewszystkim stawiajmy na dobra komunikację |
|
|
|
|
czarna1912
Poczatkujacy czarna
|
Wysłany: Wto Cze 28, 2011 2:24 pm
|
|
|
Wszyscy macie racje ,zeczywiscie takie wakacjie to zadna radosc ale po co te niegrzeczne i uszczypliwe wypowiedzi ,przeciez i tak zrobi co uwaza za stosowne a bez obrazania kogos tez mozna zwrocic uwage na niektore fakty..... |
_________________ czarna1912 |
|
|
|
|
|