NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Gochna H
Pon Maj 23, 2011 11:31 am
Bóle kręgosłupa/ a tak konkretnie przepuklina kręgosupowa!
Autor Wiadomość
Meggen 
Poczatkujacy
Meggen

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 2:39 pm   Bóle kręgosłupa/ a tak konkretnie przepuklina kręgosupowa!

:038: Witam was wszystkich serdecznie:) Może ja komuś coś pomogę albo mi ktoś pomoże?
Moja pisownia po Polsku może nie byc za super, Mój Chłopak już za 4 miesiące mąż choruje na przepuklinę kręgosupowom już od prawie trzech lat, miał operacjię endoskopiczną przez lekarza Dr.de Bruin neurochirug w Waterlandziekenhuis w Purmerend ten lekarz z operowal 350 pacjętów na kręgosłup i wszystkim coś >>>cenzura<<<ł może ktoś to słyszal było na Radar w poniedziałek wieczór, a mój chłopak miał pecha i jemu też trochę poknuł prawdo podobnie ma uszkodzone nerwy gdzie nie może ruszac palcami od nóg i nie ma ruwnowagi. Też ma obiawy niewladnosci nogi tak jak by był sparaliżowany.
Już prawie trzy lata chodzimy od lekarz do lekarza ale jak usłyszą kto go operował to wymyślają rużne bzdury, Moj chlopak nie mówi za super po Hollendersku ja zawsze znim chodzę i mu pomagam mieszkam tu 20 lat.
Teraz byliśmy w Polsce u lekarza i powiedział ze są trzy przepukliny na kręgosłupie dwie nowe, i musze miec operacje nie mogę tego zrozumiec byliśmy u tylu lekarzy i każdy se robi jaja żeby nie informowac o zdrowiu pacjeta, wszyscy pacjeci zlożyli skarge na dr.de Bruin poniewasz każdy z nich ma jakąś szkode przez tego debila zrobina on sam experymentował swoje metody na pacjetach ludzie są na wuskach inwalickich, a to ma mój chłopak już nigdy nie będzie ok bo mu uszkodził nerwa dokońca życia bedzie cierpiał Ma co dzień bóle w kregosłupie i w nogach już przez 3 lata żeby mógł spac w nocy je morfine a dalej czuje ból tylko ze jest zamulony jak na chaju juz nieraz mam dośc tych lekarzy Hollenderskich oni są takie gląby jeszcze jak tu 20 lat żyje nie usłyszalam nic konkretnego tylko zawsze pierw co myslisz ze ci jest i google albo jakis atlas MASAKRA ale wracam do żeczy Mój chłopak nie chce tu juz nic robic bo nie ufa chce miec operacje w Polsce ale Moze zna ktos dobrego POLSKIGO orthopedę lub neurochirurga, i mamy też adwokata poniewarz bedziemy się starac o odszkodowanie ale co mozemy zrobic w momencie jak nas wszyscy tu zlewaja UWV, szpitale, i adwokat mówi że nie ma dowodow na to że coś jest >>>cenzura<<< jak przed operacja mogł ruszac palcami i sie nie obijał o meble i dzwi, teraz ma 33 lata a co bedzie pózniej teraz juz dwa lata nie pracuje jest na chorobowym teraz przez UWV do wrzesnia a potem nic nie bedzie miał bo takie głupie prawo tutaj jak partner zarabia powyżej min. Hollenderskiego zarobku to mozna życ z jednej pensij, tylko to nie jest byc chorym i po zabiegu byc zdrowym tu jest gozej po niz przed jestesmy wrzystkim na raz zajeci ale może ktos z was wie coś na taki temat, tutaj tylko mowia a może już nie ma pomocy a w Polsce wykrył lekarz jeszcze wiecej niz było trzeba by wszystkich po kolei oskarzyc bo nikt nic nie powiedzial i przez to jest coraz gożej.

Pozdrawiam Meggen :038: :011:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 3:21 pm   

Meggen,

az nie chce sie tego komentowac po co tyle wulgaryzmow?

( ͡° ͜ʖ ͡°).

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 7:41 pm   

Megan moja zona (w PL) tez ma przepuklinę na kręgosłupie i odwiedziła kilku lekarzy,profesorów itp. Jedni twierdza żeby operować inni żeby nie ruszać a jedynie co jakiś czas kontrolować czy sie nie powiększa.Także ma niekiedy mały niedowład ręki,normalnie pracuje (choć wcześniej długo była na zwolnieniu) ale póki co nie zdecydowała sie na operację.Po ostatniej wizycie u jakiegos profesora w Poznaniu dowiedziała sie że dopóki może w miarę normalnie funkcjonować to nie ma co ryzykować operacji.Bo operacje na kręgosłupie (rdzeniu nerwowym) zawsze są ryzykowne.Szukasz dobrego specjalisty ale nie napisałas czy w NL czy w Polsce.Zyczę partnerowi powrotu do zdrowia.Pozdrawiam

Meggen 
Poczatkujacy
Meggen

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 9:55 pm   

Gochna H napisał/a:
Meggen,

az nie chce sie tego komentowac po co tyle wulgaryzmow?

Nie musisz))))jak kiedyś takie coś przeżyjesz to, zobaczymy jaka ty bedziesz wyluzowana!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba nie wiesz co to ból :088: :021:

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 10:25 pm   

Meggen,

czy to ty cierpisz na te chorobe ?

wydaje mi sie ze piszesz w pierwszym poscie o swoim przyszlym mezu

wiec skad mozesz wiedziec a raczej czuc jak to boli?

zadalam proste pytanie, po co uzywasz tylu wulgaryzmow w swoim poscie i na to nie potrafilas odpowiedziec

Meggen 
Poczatkujacy
Meggen

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 10:41 pm   

[quote="Gochna H"]Meggen,

czy to ty cierpisz na te chorobe ?

wydaje mi sie ze piszesz w pierwszym poscie o swoim przyszlym mezu

wiec skad mozesz wiedziec a raczej czuc jak to boli?

zadalam proste pytanie, po co uzywasz tylu wulgaryzmow w swoim poscie i na to nie potrafilas odpowiedziec[/quote

To jest moja sprawa zajmij sie swoimi wiadomosciami, napisz cos sama a nie komentuj tylko innych{ rare wijf en bemoei je niet met andere zaken of taalgebruik Ik weet hoe pijn het kan doen zelf heb ik ook versleten rug kan me beetje indenkenn maar jij heb niks te doen zeker}mazzell

[ Dodano: Nie Maj 22, 2011 10:42 pm ]
Meggen, :072: :073: :031: :026:

Gochna H 
MODERATOR

Wysłany: Nie Maj 22, 2011 11:05 pm   

Meggen,
Cytat:
to jest moja sprawa zajmij sie swoimi wiadomosciami, napisz cos sama a nie komentuj tylko innych

1.naucz sie cytowac
2. po co podalas ten fakt do publicznej wiadomosci ... ?? to w takim razie moze lepiej bedzie tego nie komentowac ?
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Maj 24, 2011 3:47 pm, w całości zmieniany 2 razy  

kubus_223 
Poczatkujacy
Poland

Wysłany: Wto Maj 24, 2011 11:25 pm   

1.bardzo współczuję takiego zdarzenia
(ciężko będzie coś udowodnić jeżeli był to zabieg który mógł się nie udać z powodu komplikacji co pewnie przed przyjęciem mu tłumaczono i podpisując umowę przy przyjęciu do szpitala)
2. co to znaczy eksperymentował?czy pacjent wyraził zgodę na coś więcej niż zabieg ?
3.nie ma czasami w Holandii renty z tytułu niezdolności do pracy coś podobnego do zus-u(grupy inwalidzkiej)?
to pytanie dla ludzi którzy znają realia życia i zasiłków w Niderlandach
4.Normalny Neurochirurg jeśli by wiedział że może uszkodzić nerw to by się takiego nie tyknął,takie jest moje zdanie.
5.w Polsce jak i na świecie jest wiele dobrych neurochirurgów ,kwestia tego czy ktoś podejmie się trudnego przypadku jeśli chodzi o uszkodzenie nerwów to niestety nie da się uratować chyba ze już wynaleźli metodę na łączenie nerwów (wtedy zus by się ucieszył ilu osób miał by zdrowych po takich zabiegach i już by wystawiał ze są zdolni do pracy :D )
6,jedynie co można by było zrobić to zgłosić sprawę prokuraturze o przypuszczeniu popełnienia błędu w sztuce lekarskiej.
Ostatnio zmieniony przez kubus_223 Wto Maj 24, 2011 11:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Śro Maj 25, 2011 9:55 pm   

Kubłus eksperymenty tego lekarza są juz głosne w całej NL.Pokrzywdzonych jest wielu pasjentów,część z nich trwale sparalizowana,wiec z udowodnieniem winy nie powinno być duzego problemu.Co do renty to z tego co się orientuję to masz ją chyba dwa lata.Dlatego większość ludzi ubezpiecza się od niezdolności do pracy.Ja sam mam dw takie ubezpieczenia,jedno przez zakład pracy,drugie płace prywatnie (koszt 67 euro/m-c).Jak mi podpowiedział ksiegowy pierwsze na zycie,drugie na spłatę hipoteki.

jambalaya 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 01, 2011 10:14 am   

Przepukliny kregosłupa nie da sie wyleczyc!!!!Mozna zatrzymac proces poglebiania sie problemu.Jesli sie systematycznie!!!!!!!cwiczy-rehabilitacja(inny program dla kazdego) bole ustepuja.

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 6:44 pm   

jambalaya napisał/a:
Przepukliny kregosłupa nie da sie wyleczyc!!!!Mozna zatrzymac proces poglebiania sie problemu.Jesli sie systematycznie!!!!!!!cwiczy-rehabilitacja(inny program dla kazdego) bole ustepuja.

jambalaya, wybacz mi drogi uzytkowniku ze tak bezposrednio pisze ale moze bys sie przedstawil kim jestes naprawde bo cos tak w kosciach czuje ze nie jestes zadna babka ale tym fizjoterapeuta :031:

Nic w tym nie ma zlego oczywiscie, nawet fajnie by bylo gdybys sie przedstawil i napisala jako osoba z doswiadczeniem co na ten temat wiesz :) a ja jestem pewna ze nie jedna osoba z forum chetnie by przyszla do Ciebie na wizyte :)

Jagoda97 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 9:03 pm   

jedrzej2225 napisał/a:
Kubłus eksperymenty tego lekarza są juz głosne w całej NL.Pokrzywdzonych jest wielu pasjentów,część z nich trwale sparalizowana,wiec z udowodnieniem winy nie powinno być duzego problemu.Co do renty to z tego co się orientuję to masz ją chyba dwa lata.Dlatego większość ludzi ubezpiecza się od niezdolności do pracy.Ja sam mam dw takie ubezpieczenia,jedno przez zakład pracy,drugie płace prywatnie (koszt 67 euro/m-c).Jak mi podpowiedział ksiegowy pierwsze na zycie,drugie na spłatę hipoteki.

Dwa lata jest platne chorobowe, nastepnie stajesz na komosje lekarska UWV i oceniaja jaka masz niezdolnosc do pracy. W przypadku od 35-65% niezdolnosci do pracy moze byc przyznana czesciowa renta chorobowa. W przypadku ponad 80% niezdolnosci do pracy calkowita renta chorobowa.

[ Dodano: Pią Lip 01, 2011 9:11 pm ]
kubus_223 napisał/a:
jeśli chodzi o uszkodzenie nerwów to niestety nie da się uratować chyba ze już wynaleźli metodę na łączenie nerwów .

Pol roku temu mialam zszywany nerw strzalkowy, ktory przecia inny lekarz.
Mysle, ze nerw sie odnawia ale niech to.....trafi! jak nerw boli, jakby ktos podlaczal prad. :119:
Nie ma jednak potrzeby zazywania morfiny, bo na bol nerwu sa inne leki, np LYRYKA.
Ostatnio zmieniony przez Jagoda97 Pią Lip 01, 2011 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ainka 
Super gaduła
Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 4:36 pm   

PJM mozna co najwyzej zaleczyc - operacyjnie badz rehailitacyjnie.
jedrzej ten maly niedowlad moze sie zmienic w duzo powazniejszy. Zgaduje ze zona na rwe. Taka nieporowana przepuklina moze doprowadzic do calkowitej utraty wladzy w rece. Ja bym poszla do innego specjalisty nie koniecznie profesora (tacy to raczej teoretycy niz praktycy).

jambalaya 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 04, 2011 5:47 pm   

jagodka napisał/a:
jambalaya, wybacz mi drogi uzytkowniku ze tak bezposrednio pisze ale moze bys sie przedstawil kim jestes naprawde bo cos tak w kosciach czuje ze nie jestes zadna babka ale tym fizjoterapeuta

Nic w tym nie ma zlego oczywiscie, nawet fajnie by bylo gdybys sie przedstawil i napisala jako osoba z doswiadczeniem co na ten temat wiesz a ja jestem pewna ze nie jedna osoba z forum chetnie by przyszla do Ciebie na wizyte

Jagodka,nie ufaj swoim kościom hhehe,po1-sze jestem babka,po2-gie nie jestem fizjoterapeuta.Ale znam jednego goscia(żaden ściemniacz) co bardzo mi pomógł.W razie zainteresowania moge podac namiary.

Odpowiedz do tematu