IND |
Autor |
Wiadomość |
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 8:14 pm
|
|
|
OK dzieki ale z tego co widze to trzeba sie umowic na spotkanie
Als u tijdens de procedure wilt weten hoe het met uw aanvraag gaat, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de IND. De IND is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 bereikbaar via 0900-1234561 (€ 0,10 p.m.). Houd uw V- of dossiernummer bij de hand, zodat u snel geholpen kunt worden. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 11:21 pm
|
|
|
nie... nie trzeba... ja wszystko wysylalam... sciagnij sobie tylko dokument z internetu lub zadzwon do IND aby przeslali ci dokument do domu... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Lip 04, 2011 11:22 pm
|
|
|
Als u tijdens de procedure wilt weten hoe het met uw aanvraag gaat... - oznacza, ze mozesz w trakcie trwania procedury sie z nimi skontaktowac telefonicznie... jesli chcesz wiedziec na jakim etapie twoja sprawa jest |
|
|
|
|
kasiula86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 5:57 pm IND
|
|
|
Witam mam pytanie odnoscie IND wiem ze jest tu juz pare watkow na ten temat ale juz sie w tym wszystim pogubiłam i dlatego postanowilam utworzyc wlasny. Otóż zalezy mi na tzw wklejce do paszportu lub jakims osobnym papierku gdyz bez tego neistety ale nie moge nic wziasc na raty:/Mieszkam w holandii juz jakis czas a od 3 lat mam meldunek.zalezaloby mi na tym zeby sie dowiedziec jak sie to nazywa i czy mozna pobrac jakies formularze przez internet? za odpowiedzi i pomoc dziekuje:) |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 6:36 pm
|
|
|
umawiasz sie na spotkanie i w ciagu kilku dni dostajesz formularze do domu poczta. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
kasiula86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 7:14 pm
|
|
|
dzieki za odpowiedz,ale jak tam zadzwonie to co mam powiedziec ze chce sie umowic na spotkanie w sprawie...??i jaki jest tego koszt |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 7:15 pm Re: IND
|
|
|
kasiula86 napisał/a: | Witam mam pytanie odnoscie IND wiem ze jest tu juz pare watkow na ten temat ale juz sie w tym wszystim pogubiłam i dlatego postanowilam utworzyc wlasny. Otóż zalezy mi na tzw wklejce do paszportu lub jakims osobnym papierku gdyz bez tego neistety ale nie moge nic wziasc na raty:/Mieszkam w holandii juz jakis czas a od 3 lat mam meldunek.zalezaloby mi na tym zeby sie dowiedziec jak sie to nazywa i czy mozna pobrac jakies formularze przez internet? za odpowiedzi i pomoc dziekuje:) |
Z wklejka tez nieduzo zdzialasz...polecam prawo jazdy jezeli masz taka mozliwosc |
_________________ Ostrzezenie za ostrzezeniem.... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 7:16 pm
|
|
|
powiedz ze mieszkasz w NL i chcesz sei zarejestrowac. beda wiedziec o co chodzi.
rozmawiaja po angielsku. |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 7:19 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | powiedz ze mieszkasz w NL i chcesz sei zarejestrowac. beda wiedziec o co chodzi.
rozmawiaja po angielsku. |
Zaleznie gdzie to i nawet po polsku |
|
|
|
|
kasiula86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 7:22 pm
|
|
|
Mnie czeka akurat wizyta w eindhoven, ale nie ma problemu z jezykiem po holendersku tez da rade:) a co do prawka to wole zostac przy polskim jak narazie:) |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 7:27 pm
|
|
|
Ja tylko wiem z doswiadczenia ze wklejka jest g warta moze dostaniesz jakas inna ktora bedzie uznawana tzn ja mam plastik i jest ok ale miesiac pozniej moja siostra dostala juz wklejke z ktora nic nie mogla zrobic - moja dziewczyna ma podobnie. Wszedzie gdzie proboja wpisac nr z wkleji pokazuje ze nie rozpoznal dokumentu - ogolnei nr z wklejki rozni sie calkowicie od tego z mojego verblijfsvergunning.
Ps. Zastanow sie czy potrzebujesz ten kredyt a jak juz sie zastanowisz to jeszcze raz |
Ostatnio zmieniony przez Oskar Pon Lip 18, 2011 7:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kasiula86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 8:19 pm
|
|
|
Bylam na stronie IND i tam tych verblijfsvergunning jest sto tysiecy rodzajow skad mam wiedziec ktory to;] |
|
|
|
|
Oskar
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 8:39 pm
|
|
|
Ogolnie siostra i dziewczyna maja wklejki i to nie dziala(tzn nie uznaja tego za bardzo). Ja mam plastikowy (jak dowod) i jest ok. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 9:03 pm
|
|
|
Jak bralem kredyt na auto to chcieli, bez tego ani rusz - mam vlepke w paszport. CZy gdzies dziala - nie wiem, mam NL prawo jazdy i ono wszedzie dziala |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 10:24 am
|
|
|
Witam,
Mozna dostac wklejke za darmo (chyba)ale tez mozna spytac o dokument i wtedy trzeba zaplacic .Pozdrawiam |
|
|
|
|
|