Wakacje 2011 |
Autor |
Wiadomość |
bombelman1
Poczatkujacy ciężarówki 4live
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 7:44 pm Wakacje 2011
|
|
|
Witam wszystkich mieszkam w Holandii i mam problem bo w czwartek jadę chyba do Polski a paszport mam do 31lipca i zapomniałem.Moje pytanie jest takie czy mogę podróżować po EU jak mi minie paszport ?? przecież Polska jest w EU.
O i w tamtym roku dostałem wkleijke do paszportu to jest chyba wiza czy coś takiego czy mogę za pomocą tego jeździć po EU ?? |
_________________ Widzisz na kółkach ten pomarańczowy złom to jest mój prawdziwy dom. |
|
|
|
|
kronos85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 7:51 pm
|
|
|
wystarczy dowód osobisty
tutaj link jakie kraje obejmuje podróż na dowód
http://grandtourblog.pl/2...dowod-osobisty/ |
Ostatnio zmieniony przez kronos85 Sob Lip 09, 2011 7:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bombelman1
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 8:48 pm
|
|
|
Ale ja jeszcze nie mam 18 lipa.
Ale przed chwilką przeczytałem że można wyrobić za góra 20 zł paszport tymczasowy na 1rok.
NO i czy to jest prawda:
Rok temu byłem z rodzicami po wizę czy coś takiego w utrechcie dostajesz taką naklejkę w paszport czy to też działa jako paszport bo ten koleś coś gadał że chyba tak a jak nie to mój tata zadzwoni do ambasady i się wszystko dowie |
_________________ Widzisz na kółkach ten pomarańczowy złom to jest mój prawdziwy dom. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 9:19 pm
|
|
|
paszport tymczasowy kosztuje chyba wiecej niz 20zl i w twoim przypadku warto po prostu wyrobic nowy paszport. wszelkie "wklejki" w niewaznym paszporcie, sa rowniez niewazne ... chyba, ze masz ze soba rowniez drugi, wazny paszport. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
bombelman1
|
Wysłany: Sob Lip 09, 2011 9:29 pm
|
|
|
Aha nie chodziło mi o 20 zł tylko 20euro
a ile taki paszport tymczasowy się robi ?? o i mam 15 lat jak by co |
Ostatnio zmieniony przez bombelman1 Sob Lip 09, 2011 9:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 10:57 am
|
|
|
Na paszporcie, który utracił ważność nadal można legalnie powrócić do kraju (nie można tylko z niego wyjeżdżać). |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
|