Czy w Holandii są lekarze specjaliści? |
Autor |
Wiadomość |
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 6:25 pm
|
|
|
Cytat: | Mieszkam tu 17 lat.Widocznie dla nowoprzybylych Polakow sa inne prawa,Was skierowania nie obowiazuja a nas tak | Ja rowniez tu mieszkam od lat i mam obywatelstwo, tego kraju, ale tak jak napisala Malgosia, do lekarzy specjalistow musze ...stety, albo niestety.... miec skierowanie od swojego lekarza domowego,nic nie zmienilo sie od lat, pod tym wzgledem,a od przyszlego roku ,mozemy sie spodziewac, nowych wyzszych skladek na ubezpieczenie i nadal .....nie bede mogla bez ''prikazu'',doktora wybrac sie do specjalisty |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 6:39 pm
|
|
|
Mariodsl,
Ja jestem w Menzis,a do szpitala jezdze do Zaandam.Babka z Menzis powiedziala,ze nie ma znaczenia,czy masz basis czy anvullende verzekering,specjalista jest z basis pakketu,chyba ze fizjo lub inni alternatywni lekarze,wtedy anvullende pokrywa wiecej. |
|
|
|
|
Kukawka
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 5:46 pm
|
|
|
Pracuje w Maastricht jako pielegniarka i powiem tylko jedno ze gdybym nagle miala potrzebe pojscia do specjalisty czy szpitala to czolgalabym sie do granicy belgijskiej w ktorej poblizu mam szczescie mieszkac.
Poziom lecznictwa w holandii jest pod psem !!!
Paracetamol na wszystko , masc cynkowa na wszelkie rany i zmiany skorne , a ziejace rany pooperacyjne plucze sie pod kranem ... masakra gratis |
_________________ Be nice or leave -
Thank you |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 6:41 pm
|
|
|
Kukawka Cytat: | Poziom lecznictwa w holandii jest pod psem !!!
Paracetamol na wszystko , masc cynkowa na wszelkie rany i zmiany skorne , a ziejace rany pooperacyjne plucze sie pod kranem ... masakra gratis
| wyglada ze klania sie nam tu sredniowiecze..oj my biedni i na co nam przyszlo .... |
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
denton
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:03 pm
|
|
|
Nie popadajcie w przesade panie-nie jest az tak zle.Chociaz na tle NL poziom naszej polskiej opieki zdrowotnej wyglada niezle.Tutaj troche mniej sie po prostu przejmuja pacjentem w sytuacji gdy nie dolega mu nic powazniejszego. |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 7:24 pm
|
|
|
Kukawka napisał/a: | Pracuje w Maastricht jako pielegniarka i powiem tylko jedno ze gdybym nagle miala potrzebe pojscia do specjalisty czy szpitala to czolgalabym sie do granicy belgijskiej w ktorej poblizu mam szczescie mieszkac.
Poziom lecznictwa w holandii jest pod psem !!!
Paracetamol na wszystko , masc cynkowa na wszelkie rany i zmiany skorne , a ziejace rany pooperacyjne plucze sie pod kranem ... masakra gratis |
Kukawka,dokladnie takie same mam zdanie o lecznictwie w Holandii.
tu jak komus dysk wypadnie,to niech sie nawet nie wybiera do lekarza,bo asystentka powie"doktor nic nie pomoze,trzeba 2tyg.lezec"
Znajoma Holenderka w ubieglym roku zlamala noge na nartach w Szwajcarii.Nie wiem dokladnie co to bylo,tlumaczyla mi ze w kolanie cos jej poszlo,lydka poszla w jedna strone,udo w druga.Trafila tam do szpitala.Telefonicznie skonsultowala sie ze swoja kolezanka,lekarka rechabilitacji.Ta poradzila jej,zeby tam sie dala operowac,poniewaz w Holandii takich operacji sie nie robia dokladnie,ze w Holandii tego sie nie operuje,ze wysla ja tylko na rehabilitacje.ee
Przy okazji...Kukawka,piekny zawod wykonujesz!Pozdrawiam. |
_________________ "Zaba ze studni nie wie,co to ocean" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 8:35 pm
|
|
|
Cytat: | .Chociaz na tle NL poziom naszej polskiej opieki zdrowotnej wyglada niezle.Tutaj troche mniej sie po prostu przejmuja pacjentem w sytuacji gdy nie dolega mu nic powazniejszego. | tak masz racje , w Polsce jak trzeba zrobic przeswietlenie ,bo np u pacjeta jest podejrzenie o raka kosci lub innego cancera ,to jedzie na drugi dzien ,do szpitala by je zrobic...... wogole u nas to szpitale sa takie jak z serialu Na dobre i na zle .... a w Holandii olewaja wszystkich i wszystko.... ciagle podwyzek zadaja, strajkuja jak nie lekarze to pielegniarki kumoterstwo i korupcja sie szerzy jak ktos wykituje to podleci to pod eutanazje wrrrr a place taka kase na ubezpieczenie i gdzie ona wsiaka |
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:22 pm
|
|
|
malgosiaxx napisał/a: |
Znajoma Holenderka w ubieglym roku zlamala noge na nartach w Szwajcarii.Nie wiem dokladnie co to bylo,tlumaczyla mi ze w kolanie cos jej poszlo,lydka poszla w jedna strone,udo w druga.Trafila tam do szpitala.Telefonicznie skonsultowala sie ze swoja kolezanka,lekarka rechabilitacji.Ta poradzila jej,zeby tam sie dala operowac,poniewaz w Holandii takich operacji sie nie robia dokladnie,ze w Holandii tego sie nie operuje,ze wysla ja tylko na rehabilitacje.ee
. |
malgosia, tak jeszcze wyjasnij mi bo do konca nie rozumiem:
ta znajoma ZLAMALA noge a w NL takich typu rzeczy nie robia? pozwalaja pacjentowi zyc z polamana noga?
Gochna |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:33 pm
|
|
|
Wyjasnie za chwile,tylko najpierw pytanie.Kto pisze,bo pod postem pisze Gochna,a z lewej Renata i jej emblebat?Cos tu sie pozajaczkowalo na tej stronce |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:41 pm
|
|
|
malgosia, tak jeszcze wyjasnij mi bo do konca nie rozumiem:
ta znajoma ZLAMALA noge a w NL takich typu rzeczy nie robia? pozwalaja pacjentowi zyc z polamana noga?
Gochna [/quote]
Tam miala operacje a potem noge wsadzili jej w gips.W Holandii moze by wsadzili w gips ale bez operacji.
O to musialabys juz zapytac lekarzy w Holandii,dlaczego tam operowali,a tu wystarczylaby rehabilitacja |
Ostatnio zmieniony przez malgosiaxx Pon Paź 15, 2007 11:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 13 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:49 pm
|
|
|
dziwny post ,emblemant, renatah ,a podpis gohna ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:53 pm
|
|
|
Gochna,dzieki za sprostowanie |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 10:55 am
|
|
|
Oki, rozumiem z ta operacja.
A oczko puscilam do Gochny, to nie podpis...
Chociaz tak sie zastanawiam czy Gochna H to nie jest przypadkiem moja utracona przy porodzie siostra blizniaczka o ktorej zawsze marzylam... |
|
|
|
|
kmiecik74
Poczatkujacy
Wiek: 51 Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 47 Skąd: a taki se hamburg
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 10:16 pm
|
|
|
obawiam sie ze nie ma. Bylem u detysty specjalisty i zpieprzyl robote. tak ze sami prosze sobie odpowiedziec na to ciekawe pytanie czy sa fachowcy. pewnie ze sa ale napewno w polsce sa lepsi. ale my nie potrafimy tego docenic bo wkoncu na cos trzeba narzekac. pozdrawiam. |
_________________ . Idz albo giń. |
|
|
|
|
|