NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odparzenia , otarcia między pachwinami - problem
Autor Wiadomość
Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Maj 19, 2011 9:06 pm   Odparzenia , otarcia między pachwinami - problem

Witam,

Od paru dni mam troszkę wstydliwy problem otóż przetarłem sobię skórę w okolicach pachwin( pewnie od bokserek albo spodenek ) i powiem szczerze że już nie daję rady tego "leczyć" domowymi sposobami tzn wietrzenie i chodzenie bez bielizny po domu nie rozwiązało problemu ponieważ w pracy dużo chodzę i stan tych przetarć sie pogarsza ...

Znacie jakieś sprawdzone maści na takie dolegliwości ( najlepiej aby można je było kupic w ETOSIE / kruidvat'cie lub wiekszych marketach np AH itp

Idzie weekend więc myśle że jak kupie jakąś maść to w 3 dni stan przetarć powinien sie polepszyć

Psss
Do apteki nie chce iść bo chyba nie dam rady wyjaśnić o co chodzi ... :043:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 9:26 pm   

Beny.rac,

samo wietrzenie niewiele daje ,jesli masz make ziemniaczana to posyp na te miejsca po kilku minutach poczujesz wyrazna ulge

jesli nie masz maki, to zasypka dla dzieci (puder)
oprocz tego kup takie cos http://mens-en-gezondheid...voor-babys.html

zaawiera lanoline i bardzo szybko goi tego typu ranki

ps. krem jest na odparzenia (pupy niemowlat ) znajdziesz go w kazdej drogerii mniejsze opakowanie ok 3 euro wieksze chyba 5

:035:
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Maj 19, 2011 9:32 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 9:28 pm   

Spróbuj Sudocrem. Jest to krem m.in na odparzenia dla niemowląt dotsępny Eosie. AH, Kruidvat itp.

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Wysłany: Czw Maj 19, 2011 9:50 pm   

Beny, ja rowniez jak poprzednicy polecam sudocrem, u nas w domu na kazde problemy skorne sie super sprawdza, czy na pupie czy tez na twarzy lol

a zapobiegawczo tak jak Gochna pisze - zasypka, moj ojciec zawsze latem uzywa zasypki/puder dziececy bo taki sam jak Ty ma problem oraz ogolnie na cale cialo sypie, pod pachy, na plecy, szyje tak jak dzieciom :)

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Maj 19, 2011 10:07 pm   

Dzięki wielkie za szybką odp ... :081:

Więc jutro śmigam kupić SUDOCREM a zasypke jaką polecacie i jak by ktoś mógł niech poda hol nazwę albo linka albo fotkę hehehe ułatwi mi to poszukiwania w sklepie ...

Psss
Ale ja "głupi " przez tydz sie męczę i wstydziłem sie spytać a problem rozwiąże zasypka + suducrem ... :021:

Damianos 
Gaduła

Wysłany: Czw Maj 19, 2011 10:18 pm   

Ja polecam talkpoeder firmy Zwitsal. Jest to dosyć znana marka kosmetykow dla dzieci. Z pewnością rzuciły Ci się kiedyś w oczy ich żółte opakowania.

Ostatnio zmieniony przez Damianos Czw Maj 19, 2011 10:19 pm, w całości zmieniany 1 raz  

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw Maj 19, 2011 10:25 pm   

Polecam make ziemniaczana .Zasypywac sie na wieczor,rano i kiedy masz mozliwosc .Nawilza wygladza i goi ,sprawdzone.A tak wyglada http://webwinkel.ah.nl/pr...ardappelzetmeel

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 11:10 pm   

Beny.rac,

napisz czy Ci sie polepszylo ? i jaki srodek zastosowales

( ͡° ͜ʖ ͡°).

zuza-anna 
Nieśmiały użytkownik
zuzanna

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 11:29 pm   

najlepsza zwykla maka ziemniaczana!!

Niunia27 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 6:41 pm   

Ja moge tez polecic krem BEPANTHEN firmy Bayer-do kupienia w kazdej drogerii.Mnie juz nie raz pomogl.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu