Zwolnienie z pracy czy należy się odprawa? |
Autor |
Wiadomość |
mavd
Mega gaduła
Pomogła: 45 razy Wiek: 59 Dołączyła: 27 Paź 2006 Posty: 1134 Skąd: Hilversum
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 8:46 pm
|
|
|
Odprawa nalezy sie tylko osobie ktora ma staly kontrakt w firmie z nie czasowy i wtedy zeby cie zwolnic musie facet isc do sadu lub do CWI po zgode na zwolnienie cie
monika |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 9:06 pm
|
|
|
Jagoda97 napisał/a: | Samawholandii, nic nie napisalas, czy masz platny urlop?
Na Twoim salarisie powinnas miec taka pozycje jak vakantie dagen.
Czy mialas jakies pieniadze wyplacane kiedy bylas na urlopie, czasem nadgodziny wyplacaja w czasie wolnym.
Byc moze w ten sposob udaloby Ci sie uzbierac 26 tyg w ciagu ostatnich 36, zebys mogla wystapic o zasilek dla bezrobotnych.
Niewielka to pociecha ale daje czas na znalezienie nowej pracy |
Jesli byla wyrejestrowywana z ubezpiecznia to pewnie byla zwalniana i przyjmowana spowrotem do pracy.. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 9:12 pm
|
|
|
tez tak sadze, ze jak zjezdza to "umowe zrywaja". |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 9:29 pm
|
|
|
Nikt nie musi umowy zrywac i po 4-rech tyg znowu ja odnawiac.
Dla UWV jest wazne czy za dany tydz osoba otrzymala wynagrodzenie z tytulu pracy, urlopu lub chorobowego.
W przypadku biura pracy pracownik otrzymuje umowe w fazie A i taz moze 6 tyg prac, a 4 miec wolne.
Zaklady pracy stosuja ten sam system, tak zwane umowy na 0 godz, czyli zaplata za faktyczny czas pracy.
Problem jest w tym, ze niektore biura i zaklady pracy dla pracownikow sezonowych wyplacaja wszystkie dodatki (urlop tez) w stawce brutto. |
|
|
|
|
samawholandii
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 8:57 pm uwv i wypłata zaległego wynagrodzenia,prosze o pomoc
|
|
|
PROSZE O POMOC
witam mam pewien problem,w ostatnim czasie zaklad pracy w ktorym pracowalam oglosil upadlosc.Wiaze sie to z niewyplaceniem ostatniej wyplaty tj za czerwiec. dzis otrzymalam wniosek z UWV ktory musze wypelnic,alby odzyskac zalegle pieniadze.Niestety nie znam jezyka holenderskiego,przetlumaczylam sobie czesc tekstu jednak potrzebuje pomocy kogos zyczliwego.Czy znajdzie sie tutaj osoba ktora jest w stanie pomoc wypelnic mi ten wniosek?z gory dziekuje i podaje moj nr gg moze ktos mi pomoze 33077175(niewidoczny) |
|
|
kajko
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2011 5:16 pm
|
|
|
Wiem o jaką firmę jej chodzi, o DNG. Sama w niej pracowałam. Nie rozczulajcie się nad nią oraz nad innymi pracownikami.
Nigdy nie mieli kontraktów o pracę bo ich nigdy nie potrzebowali, nigdy się o nie nie pytali, zadowoleni byli z faktu że mają pracę. MIELI TAM LEPIEJ JAK NIE JEDEN Z WAS.
Atmosfera w pracy tragedia, donosy,oszczerstwa, poniżające traktowanie Polaków którzy tam pracowali przez agencję Nienawiść do każdego nowego pracwnika bo im prace zabiera. KRADZIEŻE na fabryce, nie jeden już dom za Orzeszki buduje. Nagorsze to że tą atmosferę robili sami Polacy.
[ Dodano: Sro Lip 27, 2011 5:20 pm ]
samawholandii napisał/a: | PROSZE O POMOC
witam mam pewien problem,w ostatnim czasie zaklad pracy w ktorym pracowalam oglosil upadlosc.Wiaze sie to z niewyplaceniem ostatniej wyplaty tj za czerwiec. dzis otrzymalam wniosek z UWV ktory musze wypelnic,alby odzyskac zalegle pieniadze.Niestety nie znam jezyka holenderskiego,przetlumaczylam sobie czesc tekstu jednak potrzebuje pomocy kogos zyczliwego.Czy znajdzie sie tutaj osoba ktora jest w stanie pomoc wypelnic mi ten wniosek?z gory dziekuje i podaje moj nr gg moze ktos mi pomoze 33077175(niewidoczny) |
Nie nabierajcie się na to, mogła zadzwonić do Nl do Eweliny lub Bożeny, te na pewno by pomgły, ale telefon też kosztue. Taka jak ty to dupę szkłem by podtarła byle by grosza nie stracić. |
Ostatnio zmieniony przez kajko Śro Lip 27, 2011 6:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|