NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
leczenie niepłodnosci
Autor Wiadomość
ana159 
Poczatkujacy
ana159

Wysłany: Pon Lip 04, 2011 4:10 pm   

[quote="Duuvelke"][quote="ana159"]My sie leczylismy w Umcn Nijmegen, Pierwsze podejscie do IVF : 28 zarodkow , 20 embrionow!!! i niestety hiperstymulacja, Juz jestem pare dni po transferze zarodkow, jeszcze tydzien i test ciazowy moge zrobic.[/quote]

powodzenia zycze i pozytywnego testu:-)[/quote]

Niestety, nie udalo sie, doslalam okres, testu na ciaze nie musze robic... kolejne podejscie za jakies 2 miesiace

agro 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 13, 2011 2:18 am   

ana159 napisał/a:
Duuvelke napisał/a:
ana159 napisał/a:
My sie leczylismy w Umcn Nijmegen, Pierwsze podejscie do IVF : 28 zarodkow , 20 embrionow!!! i niestety hiperstymulacja, Juz jestem pare dni po transferze zarodkow, jeszcze tydzien i test ciazowy moge zrobic.

powodzenia zycze i pozytywnego testu:-)

Niestety, nie udalo sie, doslalam okres, testu na ciaze nie musze robic... kolejne podejscie za jakies 2 miesiace

szkoda..... :/
3mam kciuki za anastepne próby
ps włącz opcje otrzymywania prywatnych wiadomości, bo nie mogę Ci odpisać,
pzdr

inia1 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lip 26, 2011 9:26 pm   

Ja już wyleczyłam swoją niepłodność:) We wrześniu zeszłego roku poszłam z mężem do rodzinnego , powiedziałam o swoim problemie i powiedziałam że chciałabym kontynuować leczenie tutaj w Holandii. Polecił mi klinikę MMC w Veldhoven koło Eindhoven. Wysłał meilem zgłoszenie do tej kliniki i życzył mi powodzenia. W ciągu dwóch tygodni przysłali mi dokumenty do wypełnienia z tej kliniki, potem zadzwonił do mnie jakiś lekarz z tej kliniki, porozmawiał ze mną o problemie. po nastepnych dwóch tygodniach otrzymałam kartę z terminem i godziną wizyty. Pierwsza wizyta : wywiad, Druga: pobranie moczu, krwi i nasienia od męża. Trzecia wizyta: rezepta z hormonami, a potem to raz w miesiącu monitoring owulacji. 3 Stycznia tego roku dowiedziałam się że zostanę mamusią bliźniąt:) Zostało mi się 6 tygodni do rozwiązania:) Także kobietki, zamiast szukać odpowiedzi na forum idzcie do swojego lekarza, a on z całą pewnością dalej Was pokieruje:) Nie traćcie wiary tylko działajcie! Jestem ubezpieczona w CZ i mam rozszerzony pakiet. Tak jest poprostu lepiej. Ale najlepiej iśc do oddziału CZ i poprosić o poradę, który pakiet wybrać. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy:)

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 2:53 pm   

a my za was! powodzenia!

agro 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 02, 2011 9:31 pm   

W sierpniu zaczęlam stymulacje hormonalna (Syneral, Pregnyl), potem punkcja- 12jajek ;) 10 przeszło wstępna selekcję, z plemnikami połączyło się 6, 1 zostało wszepione po 3 dniach i 2embryo mam jeszcze zamrożone :D

9wrzesnia robiłam test, który wyszedł pozytywnie, ale bez wielkiej euforii czekałam na wizyte u gina- żeby w razie czego sie nie rozczarowac zbytnio

W ubiegły czwartek- 29,09- byłam na UGS---> no i JESTEM W CIĄŻY (7-8tydz)!!
Na razie mrówka ma 1,10cm ale jak zobaczyłam bijące serduszko to sie powyłam :)

Za 3 tyg kolejne USG, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Pozdrawiam wszystkie próbujące kobietki i życzę POWODZENIA!!!

nie naduzywaj ikonek
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Paź 03, 2011 12:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 11:23 am   

agro, no to gratuluje! z tego co zrozumialam to jest jedna mrowka? :)
(btw ja tez jestem w ciazy, nasze mrowki sa w takim samym wieku :D )

agro 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 03, 2011 11:59 am   

jagodka napisał/a:
agro, no to gratuluje! z tego co zrozumialam to jest jedna mrowka? :)

tak, mrówka jest jedna :) ginekolog powiedział, że z medycznego punktu widzenia jestem jeszcze młoda (30l) i dopiero kobietom od 35r.ż. wszczepia sie tu 2 embriony, chyba że jest WYRAŹNE życzenie pacjentki, to w takiej sytuacji tez moga wszczepic 2.

jagodka napisał/a:
(btw ja tez jestem w ciazy, nasze mrowki sa w takim samym wieku

bezalkoholowe oczywiscie ;)
super! bede wiedziała do kogo się zwaracać z milionem pytań jakby co
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Paź 03, 2011 12:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pon Paź 03, 2011 1:09 pm   

gratuluje i zycze spokojnej ciazy;-)

ana159 
Poczatkujacy
ana159

Wysłany: Pią Paź 07, 2011 2:08 pm   

Gratuluje Agro!!! :038: MOJE DRUGIE PODEJSCIE :za 2 tygodnie zaczynam brac hormony, przez jakies 6tygodni,,ooo strasznie dlugo!!

aandzziaa90
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 10, 2014 7:33 pm   

Witam serdecznie. W lipcy planuje przeprowadzic sie do Holandii. Narzeczony juz tam mieszka, niedawno dowiedzialam sie ze cierpie na przedwczesne wygasanie funkcji jajnikow a na naturalna ciążę nie ma wogole szans. Czy orietuje sie ktoras z Pań czy w Holandii finansuje sie zabiegi in vitro wraz z adopcją obcych komórek jajowych gdyż u mnie rezerwy jajeczek sa nikłe. Jak to wyglada jesli nie zna sie języka Holenderskiego? Angielski jest na powiomie podstawowym. Oboje marzymy o dziecku, jednak szanse sa bardzo nikłe. Bardzo proszeo jakakolwiek odpowiedź. Jakie kliniki polecacie? Jakie sa godne uwagi w rejonie Zeeland? Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim parom starajacym sie o dzidziusia :-) :039:
Ostatnio zmieniony przez aandzziaa90 Czw Lip 10, 2014 7:35 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Lip 10, 2014 8:09 pm   

aandzziaa90,

wychodzi na to ,ze nawet sie nie pofatygowalas ,by sprawdzic co jest na pierwszej stronie tego tematu

( ͡° ͜ʖ ͡°).

aandzziaa90
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lip 10, 2014 11:31 pm   

Owszem pofatygowalam sie, wymianiane sa kliniki w Eindhoven, Rotterdamie czy okolic. Zadna jednak wiadomosc nie okresla ktora klinika jest ok, ani czy podczas adopcji komorek jajowych zabieg iv vitro finansowany jest z ubezpieczenia. W Polsce refundacja nastepuje tylko i wylacznie w przypadku niepłodnosci, natomiast w przypadku bezpłodności juz nie, a nie wiem czy rozróżniasz te dwa pojecia, dlatego napisalam. Moze ktoraś z Pań ma jakieś doswiadczenia podobne do moich. W czym więc problem? Bo nie widze zreszta narzeczony tez nie, czytajac watki, wypowiedzi i wiadomosci w moim kierunku i moja wypowiedź ze zrozumieniem.
Ostatnio zmieniony przez aandzziaa90 Czw Lip 10, 2014 11:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Lip 11, 2014 9:23 am   

mozesz sie do kliniki zglosic
http://www.avapeter.com/nl/ei/ivf_eiceldonatie/
Jezeli chcesz sprubowac na ubezpieczenie to nprzedewszzystkim musisz isc do ginekologa ( oczywiscie ze skierowaniem od domowego ) i przejsc dane badania . Po wszystkich badaniach masz mozliwosc zapisac sie w kolejke po adopcje jajeczka , niestety kolejki sa przeogromne i czeka sie latami i nie kazde ubezpieczenie pokrywa takie leczenie, lub pokrywa tylko czesciowo.
w/w linku masz przykladowe ceny w klinice jednej z wielu .
wpisz sobie w google
ivf met eiceldonatie i poszukaj kliniki jaka bedzie ci odpowiadala.
Zycze powodzenia

aandzziaa90
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lip 11, 2014 10:05 am   

Bardzo dziekuje, orietuje sie Pani rwnieżjak tojest w Nl jesli mam dobrowolna dawczynie komórek dla swojej osoby bez skorzystania z komórek adopcyjnych? Jak sie na to zaopatruja w Holandii? I jakm sie dogadac obawiam sie ze niestety sie nie dogadamy:'(

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lip 11, 2014 11:28 am   

aandzziaa90,

aandzziaa90 napisał/a:
jak tojest w Nl jesli mam dobrowolna dawczynie komórek dla swojej osoby bez skorzystania z komórek adopcyjnych?

Watpie , bys na tym forum ,otrzymala fachowa odpowiedz na swoje pytanie
Na razie to widze, ze piszesz z Polski , wiec jak juz bedziesz tu w Holandii to wowczas wraz ze swoim narzeczonym udaj sie do jednej z klinik ,nawet tych z linka tam udziela ci wyczerpujacej odpowiedzi

aandzziaa90 napisał/a:
I jakm sie dogadac obawiam sie ze niestety sie nie dogadamy:
w czym problem ,zatrudnisz tlumacza...

Odpowiedz do tematu