Numer Sofi |
Autor |
Wiadomość |
Justyna100
Poczatkujacy justyna
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 3:21 pm Numer Sofi
|
|
|
Witam wszystkich, czy orientuje się ktoś jak można sprawdzić przez internet czy został już nadany nr sofi. Mój szwagier pracuje w holandi dwa tygodnie, firma pośrednicząca wystąpiła o nadanie numeru sofi, ale pani która się tym zajmuje jest obecnie na urlopie i powiedziała mu żeby sprawdził sobie przez internet czy numer jest już nadany, ale niestety nie wiemy jak to zrobić. Jeżeli ktoś może pomóc to będę wdzięczna. Pozdrawiam |
|
|
|
|
skate901
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 4:08 pm
|
|
|
ja składałem osobiście wniosek o nr sofi i miałem go po.... 10 minutach na miejscu |
_________________ Jestem Karpiarzem niie mięsiarzem!
No KILL!!! |
|
|
|
|
tuptek29
Poczatkujacy emilia
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 7:42 pm
|
|
|
ja w Rotterdamie skladalam sama i juz czekam 5 tydzien i pilnie potrzebuje tez numeru sofii jednak nadal nic.wiec jak ktos wie jak sprawdzic czy jest przez internet to z checia tez bym skorzystala. |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 9:06 pm
|
|
|
a ja slyszalem ze w rotterdamie od reki sofi wydaja, sorry bsn |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Nie Lip 31, 2011 9:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gosia1234
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 2:02 am
|
|
|
Pomagalam wyrobic sofi w kwietniu w Rotterdamie i cala procedura trwala ok godziny.
5 tygodni i nic?? Az nie chce sie wierzyc....pierwszy raz slysze o takim terminie oczekiwania....
Poza tym jesli sie nie myle,jak spisują Twoje dane to od razu urzednik Ci mowi kiedy numer jest do odbioru,czy za chwile,czy jutro ,czy jeszcze kiedy indziej.. |
Ostatnio zmieniony przez gosia1234 Pon Sie 01, 2011 2:04 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 1:01 pm
|
|
|
tuptek29 napisał/a: | ja w Rotterdamie skladalam sama i juz czekam 5 tydzien i pilnie potrzebuje tez numeru sofii jednak nadal nic.wiec jak ktos wie jak sprawdzic czy jest przez internet to z checia tez bym skorzystala. |
czyli po zlozeniu dokumentow w Belastingdienst wyszlas?? przeciez trzeba czekac az cie ponownie zawolaja i wtedy odbierasz sofinr.
z tego co wiem to nie idzie tego sprawdzic przez internet... ale mozesz udac sie do Belastingdienst i tam poprosic o podanie sofinr... ale tylko i wylacznie jak juz taki numer jest nadany... |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 1:10 pm
|
|
|
tuptek29, przede wszystkim, gdzie starałas się o BSN? W Belastingu, czy geemente przy meldunku. W Belastingu jest jak pisze Duuvelke, siadasz sobie, i czekasz aż cię ponownie zawołają, trwa to około 10 minut. W geemente nie wiem jak to wygląda, bo nie wiem czy to oni nadają BSN, a potem wysyłają go sami do Belastingdienst, czy po prostu występują w imieniu petenta do skarbówki o nadanie numeru. Ale wydaje mi się, że i to powinno isć automatycznie, systemy są powiązane. Podobnie jak w przypadku przeprowadzki, i przemeldowania się, nie musisz nic robić, geemente samo powiadomi Bealsting. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 1:12 pm
|
|
|
meldujac sie w gminie dostaje sie rowniez od reki zaswiadczenie, ze jest sie zameldowanym i tam widnieje nasz BSN/sofinumer... |
|
|
|
|
|