KUPNO ZWIERZĄT |
Autor |
Wiadomość |
ewell4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 9:25 pm KUPNO ZWIERZĄT
|
|
|
Witam. Przeszukując forum znalazłam tylko podane strony internetowe gdzie można kupić pupilka jednak ja wolałabym na żywo zobaczyć kotka i dokonać decyzji. Znacie możne jakieś giełdy ze zwierzątkami czy coś w tym stylu w Holandii?? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
ewell4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 9:45 pm
|
|
|
Oj błąd..:)
Ps. jeśli już jechać to wracać z kotkiem, a nie pustymi rękami bo kot okazał się psem
[ Dodano: Pon Sie 08, 2011 10:46 pm ]
dzieki za pomoc:) |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 1:40 pm
|
|
|
Na marktplaats jest dużo ogłoszeń ze zdjęciami zwierzaków - osobiście nigdy bym nie zapłaciła za kotka czy pieska (no chyba że kupowałabym z rodowodem) bo można znaleźć zwierzaki oddawane gratis lub za symboliczne 1€ i wtedy wiesz, że ktoś nie rozmnaża zwierzaków z chęci zysku.. |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 7:33 pm
|
|
|
Neela napisał/a: | Na marktplaats jest dużo ogłoszeń ze zdjęciami zwierzaków - osobiście nigdy bym nie zapłaciła za kotka czy pieska (no chyba że kupowałabym z rodowodem) bo można znaleźć zwierzaki oddawane gratis lub za symboliczne 1€ i wtedy wiesz, że ktoś nie rozmnaża zwierzaków z chęci zysku.. | ....ale moze sie okazac ze taki ktos kupuje kotka na karme dla wezyka. Dlatego ludzie raczej male kotki nie oddaja za 1euro czy za darmo, nie na marktplatsie, bo ten kto musi zaplacic za kota 100 euro raczej nie bedzie chcial tyle wydac na jadnorazowy posilek |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 6:02 am
|
|
|
ewell4 mozesz tez podjechac do schroniska i tam masz do wyboru i koloru. sprawdzone, oczipowane, zadbane- , znajdziesz tam tez historie kotka a mile panie wszystko ci powiedza o jego charakterze fakt faktem ze musisz zaplacic okolo 50 euro. |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 7:46 am
|
|
|
niewielka to cena za szczepionki i wykastrowanego kocurka |
|
|
|
|
Neela
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 2:02 pm
|
|
|
jagodka są ogłoszenia gratis lub za symboliczne kwoty, zresztą nie tylko młodych zwierzaków, takie starsze też ludzie oddają..
moi znajomi holendrzy oddali za darmo przez marktplaats dwa 2-letnie rodowodowe koty norweskie bo.. urodziło im się dziecko i nagle koty stały się zbędne... jasne że różnie zwierzaki mogą trafić - ale jak widać nawet papierek z hodowli i to że ktoś zapłacił parę stówek za kota nie gwarantuje im szczęśliwego życia.. |
|
|
|
|
ewell4
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 9:32 am
|
|
|
Dziękuje bardzo za odpowiedzi... zastanowię się nad schroniskiem.. myślę, że z takiego miejsca zwierzaki okazują się oddane i kochające;) |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 3:31 pm
|
|
|
dokladnie tak jest sama kiedys wzielam ze schroniska syberyjskiego kota- oczipowany, zaszczepiony, zdrowy czysty i kochany. niestety juz go nie mam. za to teraz mam psiaka. pozdrawiam |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
bea111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 9:07 pm
|
|
|
Witam,a ja własnie dzis wziełam kotka za darmo z marktplats.tzn kotke taka zwykłą bo mi poprzedni zginał pod kołami.juz nie bede wypuszczac na dwór,mimo uroku okolicy.ale jaka słoooodka,mruczy,troche przestraszona,pieszczoch co niemiara!pozdrawiam |
|
|
|
|
MartaAmsterdam
Gaduła
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 03 Paź 2007 Posty: 102 Skąd: Amsterdam
|
|
|
|
|