menzis ubezpieczenie |
Autor |
Wiadomość |
karmen1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 7:11 pm menzis ubezpieczenie
|
|
|
witam
W czerwcu bylam u lekarza bo zle sie czulam okazalo sie ze musialam oddac mocz zeby lekarz stwierdzil co mi jest, niedawno dostalam czek z zaplata na 95 euro za ta wizyte czy ktos moze mi powiedziec dlaczego skoro place miesieczne skladki na owe ubezpieczenie? pozdrawiam |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
|
|
|
|
karmen1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 8:39 pm menzis
|
|
|
czyli jak za kazdym razem bede chodzila do lekarza i kwota bedzie nizsza niz e170 to za kazdym razem bede placila z wlasnej kieszeni tak? czy to sie sumuje i kolejne razy beda bezplatne? pozdrawiam |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 8:46 pm
|
|
|
Nie. W danym roku kalendarzowym pierwsze 170 € płacisz z własnej kieszeni. Np. jeżeli teraz zapłaciłaś 95 € a następna wizyta + ewentualne lekarstwa wyniosą 120 € ty zapłacisz tylko brakującą kwotę z 170 € czyli 75 €. Jeżeli zapłacisz te 170 € z własnej kieszeni każda następna wizyta u lekarza czy też lekarstwa, fizjoterapia itp. będą już pokrywane z ubezpieczalni. Jednak też co roku kwota ryzyka własnego wzrasta. |
Ostatnio zmieniony przez Damianos Pią Sie 05, 2011 8:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 8:50 pm
|
|
|
karmen1,
Cytat: | place miesieczne skladki | skoro jest jak piszesz
i jesli nie byla to wizyta u specjalisty tylko u lekarza domowego, to nie powinnas nic placic |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
karmen1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 8:50 pm menzis
|
|
|
dziekuje za tak szybka odpowiedz pozdrawiam
[ Dodano: Pią Sie 05, 2011 8:55 pm ]
chyba zalezy to od ubezpieczalni czy ma sie ten prog czyli te wlasne ryzyko, tak jak ten Pan wczesniej pisal, nie jestem na tyle zorientowana czy inne ubezpieczalnie tez maja taki prog moze nie, a ja bylam u lekarza pierwszego kontaktu. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 9:03 pm
|
|
|
karmen1,
ja rowniez naleze do MENZIS
wlasne ryzyko w tylm roku w tej ubezpieczalni, to 170 euro -
i wierz mi nie ma oplat za wizyte u lekarza domowego, przynajmniej jak do tej pory nie bylo
owszem, otrzymalam w tym roku rachunek do zaplacenia, za lekarstwa , ale te akurat nie sa w calosci refundowane
ps.
jesli podstawowe badanie moczu np.pod katem zakazenie ukladu moczowego ,zostalo wykonane u lekarza domowego, to takie badanie jest refundowane nic sie za nie nie placi |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 06, 2011 3:08 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 9:21 pm Re: menzis ubezpieczenie
|
|
|
karmen1 napisał/a: | witam
W czerwcu bylam u lekarza bo zle sie czulam okazalo sie ze musialam oddac mocz zeby lekarz stwierdzil co mi jest, niedawno dostalam czek z zaplata na 95 euro za ta wizyte czy ktos moze mi powiedziec dlaczego skoro place miesieczne skladki na owe ubezpieczenie? pozdrawiam |
rachunek przyszedl od lekarza czy od ubezpieczalnia??
nie wazne gdzie jest sie ubezpieczonym... wizyty u lekarza domowego pokrywa ubezpieczalnia... czyli ty za nic nie placisz... jedynie za badanie moczu... |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Sie 06, 2011 2:11 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | karmen1,
ja rowniez naleze do MENZIS
wlasne ryzyko w tylm roku w tej ubezpieczalni, to 175 euro -
i wierz mi nie ma oplat za wizyte u lekarza domowego, przynajmniej jak do tej pory nie bylo
owszem, otrzymalam w tym roku rachunek do zaplacenia, za lekarstwa , ale te akurat nie sa w calosci refundowane
ps.
jesli podstawowe badanie moczu np.pod katem zakazenie ukladu moczowego ,zostalo wykonane u lekarza domowego, to takie badanie jest refundowane nic sie za nie nie placi |
maxymalne eigen risico w NL w 2011 roku to 170e wiec niemozliwe gochna ze ty masz 175e |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sie 06, 2011 5:20 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | jesli nie byla to wizyta u specjalisty tylko u lekarza domowego |
A wizyta u specjalisty jest płatna np jak sie dostało skierowanie od lekarza domowego i czeka sie na to wizyte jedyne 6 tyg ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Sob Sie 06, 2011 5:38 pm
|
|
|
Beny.rac,
na podstawie wlasnego doswiadczenia z ubezpieczlania moge napisac ze tak ,
ale tylko wtedy jesli nie masz w calosci wykorzystanego eigen risico
jesli wynosi ono 0.0 to wowczas wizyte pokrywa juz zorgverzekering |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Sie 06, 2011 5:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 11:01 pm
|
|
|
Tak wizyty u specjalisty niestety sa platne |
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|