NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie mogę zaskarżyć moje uitzendbureau ?
Autor Wiadomość
kronos85 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 02, 2011 7:32 pm   Gdzie mogę zaskarżyć moje uitzendbureau ?

Witam moje byłe uitzendbureau nie chce mi zrobić korekty za niesłusznie pobrane pieniądze za mieszkanie(byłam na urlopie w Polsce a oni mi odciągnęli w tym czasie za mieszkanie).Tłumaczą się że sprawa została zgłoszona za późno i już nic nie mogą zrobić.
Mam czarno na białym na solarisach( co tydzień) że żadna korekta nie nastąpiła.Sprawa zwrotu ciągnie się już od 20 marca.
Gdzie lub jaką instytucja mogę ich postraszyć.Chodzi o "głupie " 70 euro ale nie lubię jak ktoś mnie jawnie okrada.
Najpierw koordynatorzy mnie zbywali i zwodzili co tydzień a jak poszłam z sprawą wyżej to mi odpisali cytuję :

Hello Malwina,
Unfortunately the question for correction of housing came to me at July 14th. This is too late for me to correct it.

I’m very sorry that the coordinator told me so late that you were on holiday, but I can’t change anything anymore.

Met vriendelijke groet,

Za wszelkie rady i sugestie dziękuję.

madmad123 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 06, 2011 9:47 am   

No niestety koleżanko :) za domek trzeba płacić, jakbyś wynajmowała go prywatnie i pojechała na urlop to też byś musiała za niego zapłacić. Myślę że jak masz dobrą pracę i na nią nie narzekasz to lepiej dać sobie spokój - bo może i odzyskasz to 70 e ale stracisz prace. Pozdrawiam ( u mnie było podobnie podczas urlopu odciągali połowę czynszu na tzw rezerwacje )

myholland 
Nieśmiały użytkownik
myholland

Wysłany: Wto Sie 09, 2011 11:19 pm   

madmad123 napisał/a:
No niestety koleżanko :) za domek trzeba płacić, jakbyś wynajmowała go prywatnie i pojechała na urlop to też byś musiała za niego zapłacić. Myślę że jak masz dobrą pracę i na nią nie narzekasz to lepiej dać sobie spokój - bo może i odzyskasz to 70 e ale stracisz prace. Pozdrawiam ( u mnie było podobnie podczas urlopu odciągali połowę czynszu na tzw rezerwacje )

Pierwsze słyszę koleżanko by za domek przy zjeździe (na urlopie) płacić!
Prywatnie-owszem , ponieważ zazwyczaj płaci się z góry za cały miesiąc, ale jeżeli wybierasz się na urlop na jakieś np 2 tyg to w żadnym wypadku-z jakiej racji??
Inaczej jak np chcesz sobie zarezerwować pokój (by przez okres urlopu nikt nie mieszkał w pokoju) to dogadujesz się z opiekunem lub szefem, jak kto woli i jakąś tam część Ci pobierają(u mnie płaciło się np całość czynszu-tak jakbym normalnie mieszkała).

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 6:42 am   

"madmad123"]- napisala......No niestety koleżanko :) za domek trzeba płacić, jakbyś wynajmowała go prywatnie i pojechała na urlop to też byś musiała za niego zapłacić. Myślę że jak masz dobrą pracę i na nią nie narzekasz to lepiej dać sobie spokój - bo może i odzyskasz to 70 e ale stracisz prace.

co ty wypisujesz? bez wzgledu na wszystko godzic sie na nieuczciwosci i okradanie tylko dlatego ze ma sie moze dobra prace? siedziec cicho i pozwolic sie oszukiwac? nie wiem jakie sa zasady platnosci za zakwaterowanie podczas wyjazdu na urlop- moze jakies wewnetrzne ustalenia, ale twoj tekst mnie rozbroil- .... moze dac sobie spokoj ... bo mozesz stracic prace....
wiec tak dawajcie sie dalej wykorzystywac i oszukiwac a potem opisucie swoje nieszczescia na portalach....opisujcie jak to was biura okradaja... dawajcie sie klepac po tylku, pracujcie ponad sily, placcie kolosalne kwoty za lozko w kilkuosobowym pokoju...no tak ale moze lepiej dac sobie spokoj bo mozna stracic prace!!!! wedlug MADMAD123

do kronos- trudno jest odpowiedziec jednoznacznie poniewaz nie znamy zasad w twoim biurze- moze rzeczywiscie za pozno zglosilas swoj wyjazd? poczytaj w regulaminie zakladowym tyczacym zakwaterowania.
Ostatnio zmieniony przez agata Śro Sie 10, 2011 6:51 am, w całości zmieniany 2 razy  

kronos85 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 10, 2011 10:55 pm   

Opisze Jeszcze Raz dla jasności:
-Za pokój się NIE płaci jadąc na urlop
- koordynatorowi zgłaszała urlop kiika tyg wcześniej ( ewidentnie NIE przekazał spawy dalej i zostało mojej dziewczynie odciągnięte z mieszkanie)
- po urlopie przypominała sie co tydzien koordynatorowi z prośba o korektę tj zwrot za mieszkanie
-rozwiązała umowę z tym biurem 2 miesiące po tym jak pobrali jej niesłusznie pieniadze i na liczne telefony odpowiadali że wypłaca wszystkie zaległości
- zamieszkała ze mną i pracujemy razem
- za cholerę nie chca zwrócić tych 70 euro za mieszkanie twierdząc że koordynator to zgłosił za późno i nic nie mogą już zrobić w tej sprawie Żadnej korekty ( dostałą maila od księgowej na firmowym papierze po angielsku)
-NIE lobię jak mnie chcą wydy..ać dlatego szukam pomocy jak im dopiec Może macie jakiś pomysł ?

Mam nadzieję ze jasno opisałem

P.S do tych "mądrych" rad powyżej madmad PRACA TO NIE KONIEC ŚWIATA, NIE TA TO INNA.

Czlowiek nie żyje po to żeby pracować.Praca, praca i chleb z nutellą i jeszcze najlepiej cienko posmarowaną, żeby nuttelli na jak najdłużej starczyło !

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 1:43 am   

Mi to sie wydaje ze po prostu chca was sploszyc...

Napisala bym meila oficjalnego z prosba o wplate pieniedzy w ciagu 3 dni. Jesli tego nie zrobia sprawa zajmie sie moj adwokat
cos w tym stylu. Paru osobom tak radzilam i zauwazylam ze szybko dziala. No ale zobaczymy.

meil albo list polecony nie wiem jak sie tam kontaktujecie

prowodyr 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 11:51 am   

nigdzie nie zaskarzysz mozesz zglosic skarge do sncu i zwiazkow zawodowych ale oni sie wypna i odpisza zebys sobie adwokata wynajol , no chyba ze im wazeliny dasz od siebie, to moze ci sie uda pozdro
Ostatnio zmieniony przez prowodyr Pią Wrz 02, 2011 11:52 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu