Numer BSN - dziwny problem??? |
Autor |
Wiadomość |
Neela
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Mar 2009 Posty: 44
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 2:34 pm Numer BSN - dziwny problem???
|
|
|
Witam,
może Wy spotkaliście się z czymś podobnym lub potraficie mi wytłumaczyć w czym może tkwić problem z moim numerem BSN.. otóż..
mieszkam w NL od 2 lat, nr BSN wyrabiała mi gmina przy zameldowaniu, zaczyna się on na 67.... i... już kilka razy mi się zdarzyło (ostatnio wczoraj) że słyszę od urzędniczek, że mam jakiś dziwny numer BSN (nie wchodzi im w system czy coś) i muszę im dostarczyć kopię jego nadania.. normalnie nie byłoby problemu gdyby zdarzyło się to raz czy dwa, ale to już któryś raz, dodatkowo oznacza to dla mnie wydłużenie czasu załatwienia sprawy, dodatkowe jazdy do urzędów itp.
Co ciekawe, mój brat który otrzymał nr BSN ponad 1 rok wcześniej, ma nr zaczynający się od cyferek 78... czyli chyba nie nadają ich w sposób regularny, i on nie miał nigdy problemów w urzędach...
w czym może tkwić problem??? czy może mam numer "w spadku" po kimś kto umarł i jego dane wyskakują im w systemie????
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 3:32 pm
|
|
|
Ja mam też podobny problem, jak pierwszy razy przyjeżdżałem do Holandii nadali mi numer Sofi, ale odkąd się zameldowałem mam jakiś inny numer Sofi - teraz już właściwie BSN. Problem w tym, że nie wiem, którego tak naprawdę używać, ale daję ten, który mam wpisany w salarisach. |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 4:15 pm
|
|
|
..nie pozostaje nic innego jak ktoregos hmm..slonecznego dnia wybrac sie do gemeente celem wyjasnienia problemu z sugestia przekwalifikowania winnego urzednika badz dac mu jeszcze jedna szanse: Zwolnic i przyjac z powrotem ale tym razem przez uitzendbureau |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 5:31 pm
|
|
|
Winter napisał/a: | Ja mam też podobny problem, jak pierwszy razy przyjeżdżałem do Holandii nadali mi numer Sofi, ale odkąd się zameldowałem mam jakiś inny numer Sofi - teraz już właściwie BSN. Problem w tym, że nie wiem, którego tak naprawdę używać, ale daję ten, który mam wpisany w salarisach. |
przy meldunku pytaja czy masz bsn jak go juz masz (sofi to teraz sie nazywa bsn) to mowisz ze masz i go nie wyrabiaja
wiec w gminie mieli ci nie wyrabiac czemu do tego dopusciles? |
|
|
|
|
KKamil
Gaduła
Wiek: 34 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 128 Skąd: Wrocław / Eindhoven
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 8:45 pm
|
|
|
bejupi napisał/a: |
przy meldunku pytaja czy masz bsn jak go juz masz (sofi to teraz sie nazywa bsn) to mowisz ze masz i go nie wyrabiaja
wiec w gminie mieli ci nie wyrabiac czemu do tego dopusciles? |
W gminie wiedzą że masz BNS, wyskakuje im to przy meldowaniu, sam ostatnio przechodziłem przez ten proceder
Dlatego dziwię się że kolega Winter ma 2 numery co jest niemożliwością zupełną ! :0 |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2011 9:15 pm
|
|
|
mnie pytali sie w gminie powiedzialem ze mam bsn numer szukal w sytemie i nie znalazl wiec nie wszystko jest u nich ok z systemem |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 11:54 am
|
|
|
Kamil jest - ja też tak mam.Podjechałem do US i mi jeden usuneli. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 3:34 pm
|
|
|
KKamil napisał/a: | Dlatego dziwię się że kolega Winter ma 2 numery co jest niemożliwością zupełną ! :0 |
niestety, ale jest to mozliwe... znam pare takich przypadkow gdzie nadano 2 razy nummer BSN
jeden urzednik wyszukuje... a drugi nie... wiec wszystko kwestia przypadku... |
|
|
|
|
Winter
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 5:10 pm
|
|