Opiekunka osób starszych |
Autor |
Wiadomość |
Puszek28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 11:56 am Opiekunka osób starszych
|
|
|
Witam!mam pytanie odnośnie pracy jako opiekunka w domach opieki na terenie Holandii.Czy ktoś pracuje w takiej placówce?jakie warunki należy spełnić,aby otrzymać zatrudnienie?
Poszukuję adresów domów opieki ,które zatrudniają obcokrajowców.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 3:54 pm
|
|
|
pierwszym i najwazniejszym warunkiem jest posiadanie odpowiedniego wyksztalcenia = dyplomu |
|
|
|
|
Puszek28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 9:29 am
|
|
|
Posiadam wykształcenie medyczne a także mam doświadczenie poparte referencjami.chodzi mi o namiary na placówki bądz biura pośredniczące które dadzą mi pracę.Nie wiem czy barierą nie będzie słaba znajomosć holenderskiego?Pracowałam wcześniej w Holandii tylko że w zupełnie innym zawodzie.
Duuvelke może wiesz coś więcej na temat pracy jako opiekunka osób starszych?może masz znajomych pracujących w tym zawodzie?Bardzo proszę o pomoc bo czuję sie bezradna nie wiem gdzie mam rozpocząć moje poszukiwania i nie wiem czy mam jakieś szanse na taką prace?Przeszukałam google ale nic nie znalazłam dlatego proszę Was o pomoc.
Dzięki za wszelkie wskazówki
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 11:09 am
|
|
|
Puszek28, swego czasu chyba z miesiąc temu widziałam na niedzieli.nl ogłoszenie opiekunka osób starszych w Rotterdamie. Jak mi się uda znaleść to wrzucę tutaj linka.
Znalazłam http://www.praca.egospoda...h,14380372.html
Znajoma tam pracuje i z tego co wiem, to przechodziła jeszcze dodatkowe kursy ale to już zapewniał pracodawca. Co do języka to zależy na jakim poziomie go znasz, bo zwykłe podstawy napewno nie wystarczą. |
Ostatnio zmieniony przez Damianos Pią Sie 12, 2011 11:13 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 1:46 pm
|
|
|
szukaj pod: verpleegcentra, verzorgingscentra + miasto/wojewodztwo ktore cie interesuje...
albo szukaj juz konkretnego zawodu: Verzorgende, Verpleegkundige, Helpende
nie wiem dokladnie jaki masz zawod... stad podalam pare zawodow... |
|
|
|
|
MacGrey
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Cze 2010 Posty: 140 Skąd: Rijswijk
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 3:07 pm Re: Opiekunka osób starszych
|
|
|
Puszek28 napisał/a: | Witam!mam pytanie odnośnie pracy jako opiekunka w domach opieki na terenie Holandii.Czy ktoś pracuje w takiej placówce?jakie warunki należy spełnić,aby otrzymać zatrudnienie?
Poszukuję adresów domów opieki ,które zatrudniają obcokrajowców.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje. |
W miare swobodna komunikacja w j.holenderskim wymagana przez wiekszosc zwlaszcza przez duze osrodki tego typu jak np Florence itp.Jesli z zawodu jestes pielegniarka -nie ma zadnego problemu by znalezc prace w domach opiekunczych.Ogolnie wiadomo,ze praca w "verpleeghuis`ach" jest nieco bardziej "uciazliwa" anizeli praca pielegniarki w szpitalu i tutaj typ szkoly ktora ukonczylas w Polsce ma znaczenie.Jesli to bylo studium pielegniarskie jest latwiej ,jesli liceum medyczne(o ile jeszcze w Polsce istnieja) to jesli chodzi o prace w szpitalu konieczne jest odbycie stazu po ktorym masz szanse uzyskac dyplom pielegniarki.Bierze sie to z tad,ze niveau czyli poziom zaszeregowania pielegniarki z polskim dyplomem jest tutaj o 1 nizszy.
Tutaj mozesz znalezc duuuuzo pozytecznych informacji:
http://verpleeghuis.startpagina.nl/ |
|
|
|
|
Puszek28
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 10:11 pm
|
|