NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Opiekunka osób starszych
Autor Wiadomość
Puszek28 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sie 11, 2011 11:56 am   Opiekunka osób starszych

Witam!mam pytanie odnośnie pracy jako opiekunka w domach opieki na terenie Holandii.Czy ktoś pracuje w takiej placówce?jakie warunki należy spełnić,aby otrzymać zatrudnienie?
Poszukuję adresów domów opieki ,które zatrudniają obcokrajowców.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Czw Sie 11, 2011 3:54 pm   

pierwszym i najwazniejszym warunkiem jest posiadanie odpowiedniego wyksztalcenia = dyplomu

Puszek28 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 12, 2011 9:29 am   

Posiadam wykształcenie medyczne a także mam doświadczenie poparte referencjami.chodzi mi o namiary na placówki bądz biura pośredniczące które dadzą mi pracę.Nie wiem czy barierą nie będzie słaba znajomosć holenderskiego?Pracowałam wcześniej w Holandii tylko że w zupełnie innym zawodzie.
Duuvelke może wiesz coś więcej na temat pracy jako opiekunka osób starszych?może masz znajomych pracujących w tym zawodzie?Bardzo proszę o pomoc bo czuję sie bezradna nie wiem gdzie mam rozpocząć moje poszukiwania i nie wiem czy mam jakieś szanse na taką prace?Przeszukałam google ale nic nie znalazłam dlatego proszę Was o pomoc.

Dzięki za wszelkie wskazówki
Pozdrawiam

Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 11:09 am   

Puszek28, swego czasu chyba z miesiąc temu widziałam na niedzieli.nl ogłoszenie opiekunka osób starszych w Rotterdamie. Jak mi się uda znaleść to wrzucę tutaj linka.

Znalazłam :) http://www.praca.egospoda...h,14380372.html

Znajoma tam pracuje i z tego co wiem, to przechodziła jeszcze dodatkowe kursy ale to już zapewniał pracodawca. Co do języka to zależy na jakim poziomie go znasz, bo zwykłe podstawy napewno nie wystarczą.
Ostatnio zmieniony przez Damianos Pią Sie 12, 2011 11:13 am, w całości zmieniany 1 raz  

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 1:46 pm   

szukaj pod: verpleegcentra, verzorgingscentra + miasto/wojewodztwo ktore cie interesuje...

albo szukaj juz konkretnego zawodu: Verzorgende, Verpleegkundige, Helpende

nie wiem dokladnie jaki masz zawod... stad podalam pare zawodow...

MacGrey 
Gaduła

Wysłany: Pią Sie 12, 2011 3:07 pm   Re: Opiekunka osób starszych

Puszek28 napisał/a:
Witam!mam pytanie odnośnie pracy jako opiekunka w domach opieki na terenie Holandii.Czy ktoś pracuje w takiej placówce?jakie warunki należy spełnić,aby otrzymać zatrudnienie?
Poszukuję adresów domów opieki ,które zatrudniają obcokrajowców.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

W miare swobodna komunikacja w j.holenderskim wymagana przez wiekszosc zwlaszcza przez duze osrodki tego typu jak np Florence itp.Jesli z zawodu jestes pielegniarka -nie ma zadnego problemu by znalezc prace w domach opiekunczych.Ogolnie wiadomo,ze praca w "verpleeghuis`ach" jest nieco bardziej "uciazliwa" anizeli praca pielegniarki w szpitalu i tutaj typ szkoly ktora ukonczylas w Polsce ma znaczenie.Jesli to bylo studium pielegniarskie jest latwiej ,jesli liceum medyczne(o ile jeszcze w Polsce istnieja) to jesli chodzi o prace w szpitalu konieczne jest odbycie stazu po ktorym masz szanse uzyskac dyplom pielegniarki.Bierze sie to z tad,ze niveau czyli poziom zaszeregowania pielegniarki z polskim dyplomem jest tutaj o 1 nizszy.

Tutaj mozesz znalezc duuuuzo pozytecznych informacji:
http://verpleeghuis.startpagina.nl/

Puszek28 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sie 12, 2011 10:11 pm   

Bardzo dziękuję za wszelkie informacje,pozdrawiam

Odpowiedz do tematu