TŁUMACZ PODCZAS WIZYTY U LEKARZA ??? |
Autor |
Wiadomość |
irex07
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 12:18 am TŁUMACZ PODCZAS WIZYTY U LEKARZA ???
|
|
|
Witam. Czy ktoś wie coś na temat, jak w temacie? Ja słyszałem że należy się przy każdej wizycie, ale tylko słyszałem. Moją żonę szpital w schiedamie naciągnął na prawie 500e bo powiedzieli że tłumacz ma znać niderlandzki perfekcyjnie. Może istnieje już taki temat. Proszę o pomoc i z góry dziękuje |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 12:31 am
|
|
|
irex07,
Cytat: | Moją żonę szpital w schiedamie naciągnął na prawie 500e |
napisz cos wiecej
i jakiej pomocy w zwiazku z powyzszym oczekujesz ...?
Jesli znasz kogos ,kto dobrze poslugluje sie jezykiem niderlandzkim ,to taka osoba rownie dobrze moze zastapic tlumacza zawodowego ,ktorego jak rozumiem na czas wizyty musieliscie wynajac i oplacic .. |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 12:59 am
|
|
|
o szpitalu nic nie wiem... ale u lekarza rodzinnego istnieje taka opcja... i jest to darmowe... lekarz musi tylko zadzwonic na pewien numer... jaki juz nie pamietam... ale lekarz powinien wiedziec |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
|
|
|
|
irex07
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2011 1:33 pm
|
|
|
Witam ponownie i dziękuje za reakcje. Chodzi mi konkretnie o szpital, moja żona w związku z ciążą musiała parokrotnie chodzić na jakieś śmieszne spotkania. Pierwszy raz poszła z koleżanką która od 7 lat ma męża holendra a złośliwa pani doktor świstając medycznymi terminami udowodniła jej braki w języku. Na następną wizytę kazała przyjść z profesjonalnym tłumaczem. W poniedziałek ma cesarke i znów tłumacz musi być przez conajmniej 3 godziny co się równa 130e. Żebym wiedział że należy się w takiej sytuacji tłumacz z "urzędu" to bym tymi kosztami obciążył szpital. Na taką pomoc właśnie liczę wśród forumowiczów: jakieś konkretne informacje i może przykłady z życia.
POZDRAWIAM |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 12:16 am
|
|
|
radze wziasc rachunek od tlumacza i udac sie do juridisch loket... tam udziela ci darmowej porady prawnej... |
|
|
|
|
|