macierzynskie gdy sie ma wlasna firme |
Autor |
Wiadomość |
dadadam
Poczatkujacy dada
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 11:20 am macierzynskie gdy sie ma wlasna firme
|
|
|
pewnie sie powtarzam ale czyktos moglby udzielic informacji jak wyglada wyplata macierzynskiego kiedy prowadzi sie wlasna firme. ile tzreba pracwoac wczesniej? i ile po wybraniu macierzynskiego? |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Śro Lip 07, 2010 3:25 pm
|
|
|
Mowisz o ZZP?
Jesli nie jestes na taki wypadek ubezpieczona lub jesli nie placisz ZW Premie to nic nie dotaniesz. |
|
|
|
|
dadadam
Poczatkujacy dada
|
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 7:28 am
|
|
|
dzieki musze sprawdzic moje ubezpieczenie, pewnie nie jestem na to ubezpieczona |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 10:08 pm
|
|
|
Bardzo mozliwe, bo takie ubezpieczenia sa niestety bardzo drogie. Jedyne co mozesz teraz zrobic to maksymalnie oszczedzac. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 4:29 pm
|
|
|
przysluguje ci macierzynskie jak kazdej innej pracujacej kobiecie... jedynie nazywa sie to inaczej... pracujac dla siebie wystepujesz o Zelfstandigen en Zwanger (ZEZ)... dostajesz to tak jak inne kobiety... czyli 16 tygodni... 4-6 tygodni przed terminen i reszte po urodzeniu...
wiecej informacji znajdziesz na: http://www.uwv.nl/particu...ring/index.aspx |
|
|
|
|
dadadam
Poczatkujacy dada
|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 12:17 pm
|
|
|
dziekuje bardzo za linka i konkretna pocieszajaca odpowiedz:-) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Śro Lip 14, 2010 8:53 am
|
|
|
zycze powodzenia... i nie zapomnij na czas zglosic wszystkiego w UWV... bo oni tez potrzebuja czasu aby wszystko przetworzyc w ich systemie... |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 3:24 pm
|
|
|
Co jesli mam kontrakt do stycznia a termin porodu na grudzien i najprawdopodobniej nie przedluza mi kontraktu. Czy pracodawca sam wysyla twoje dokumenty do UWV czy samemu trzeba zadbac o to. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 8:32 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Co jesli mam kontrakt do stycznia a termin porodu na grudzien i najprawdopodobniej nie przedluza mi kontraktu. Czy pracodawca sam wysyla twoje dokumenty do UWV czy samemu trzeba zadbac o to. |
jesli twoja partnerka ma kontrakt do stycznia to jej pracodawca wystepuje do UWV o macierzynskie... radzilabym jednak umowic sie aby pieniadze bezposrednio byly przelewane na jej konto... jesli nie maja zamiaru przedluzyc jej kontraktu...
ona dostarcza zaswiadczenie od poloznej/ginekologa i musi powiedziec kiedy chce przejsc na macierzynski... |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 5:59 pm
|
|
|
Pracodawca juz wystapil o macierzynski od 10 pazdziernika a 18 stycznia skonczy sie kontrakt i chodzi nam co wtedy z tymi 3 ostatnimi tygodniami macierzynskiego kiedy juz nie bedzie zatrudniona?
Pozdro |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 56 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 6:26 pm
|
|
|
dostanie z UVW |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 9:20 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Pracodawca juz wystapil o macierzynski od 10 pazdziernika a 18 stycznia skonczy sie kontrakt i chodzi nam co wtedy z tymi 3 ostatnimi tygodniami macierzynskiego kiedy juz nie bedzie zatrudniona?
Pozdro |
pieniadze przelewa UWV... od samego poczatku do konca (16 tygodni)... a gdzie przelewa to zalezy jaki nr konta jest podany... albo najpierw na konto pracodawcy i pozniej na jej konto... albo bezposrednio na jej konto...
dlatego wspomnialam, ze w takim wypadku najlepiej od samego poczatku poprosic aby pieniadze byly przelewane bezposrednio na jej konto.. zeby pozniej nie bylo problemow... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 9:23 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | Co jesli mam kontrakt do stycznia a termin porodu na grudzien i najprawdopodobniej nie przedluza mi kontraktu. Czy pracodawca sam wysyla twoje dokumenty do UWV czy samemu trzeba zadbac o to. |
stroopwafel napisał/a: | Pracodawca juz wystapil o macierzynski od 10 pazdziernika |
jak to mozliwe?? miedzy 10 pazdziernika i grudniem jest wiecej niz 6 tygodni |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
|
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 4:43 pm
|
|
|
Ok jest 16 tygodni wiec 8 przed i 8 po porodzie i wszystko gra. |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Śro Sie 24, 2011 5:28 pm
|
|
|
stroopwafel napisał/a: | 8 przed i 8 |
Ale przecież najwcześniej na macierzyńskie można przejść na 6 do 4 tygodni przed porodem i po porodzie zostaje 10 do 12 tygodni. |
|
|
|
|
|