brak przegladu w aucie!! |
Autor |
Wiadomość |
adamek88
Gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 10:54 pm
|
|
|
ewcia.pol, nie zabiorą dowodu osobistego tylko dowód auta a dalej tak jak piszesz |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 4:51 am
|
|
|
W tym roku musiałem przegląd robić 2 miesiące prędzej. Kończył mi się w maju robiłem w marcu.
W 2012 będę musiał robić już w styczniu bo wiem że w marcu na pewno nie będe w Polsce.
Nie rozumiem rodaków. Przecież przegląd w Polsce nawet pół roku prędzej kosztuje was max 45 euro. 45 euro to parę godzin pracy, czy naprawdę warto wykazywać się "sprytem" a potem jęczeć i szukac jakichś wyjść bo trzeba oddać 2 tygodniówki czy całą pensje żeby sprawy doprowadzić do porządku? |
|
|
|
|
ewcia.pol
Mega gaduła
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 19 Maj 2008 Posty: 1071 Skąd: GLD
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 7:35 pm
|
|
|
adamek88 napisał/a: | nie zabiorą dowodu osobistego tylko dowód auta |
pewno,że tak blędzik sie wkradł |
|
|
|
|
Camille
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 3:42 pm
|
|
|
To w sumie nie uslyszalem co grozi za brak przegladu. czy mandat jakis duzy? czy laweta do pl? czy zatrzymanie dowodu rejstracyjnego??
To jak to wkoncu jest?
Zlapala kogos policja z brakiem przegladu? Pewnie nikt sie nie przyzna...heh
Ale moze ktos cos slyszal od kogos...wiem ze jak wogole nie ma dokumentow to policja zabiera samochod...ale co sie stanie jak jest ubezpieczenie, prawo jazdy ale tylo ten przeglad jest juz po dacie waznosci...??
Pozdrawiam |
|
|
|
|
kpereszczak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 6:17 pm
|
|
|
A wiecie co grozi za brak dowodu rejstracyjnego? jakby mnie w niemczech czy tutaj zlapali bez dokumentow i bym powiedzial ze zgubilemm.no niby logiczne ze mialbym wtedy nie ruszac sie samochodem. ale jak pozniej wyrobic nowe dokumenty w pl? bez samochodu mozna wyrobic nowy dowod? czy trzeba zjezdzac samochodem na lawecie?
prosze forumowiecze odpisujecie ale w piatkowy wieczor wiem ze to trudno...
pozdr |
|
|
|
|
aneczka26
Poczatkujacy anka
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 8:40 pm
|
|
|
dostaniesz duplikat dowodu tylko nie jestem pewna czy nie dokleja nowej naklejki na tablice rejestracyjne. |
|
|
|
|
kpereszczak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 8:23 am
|
|
|
aneczka26 napisał/a: | dostaniesz duplikat dowodu tylko nie jestem pewna czy nie dokleja nowej naklejki na tablice rejestracyjne. |
na podstawie czego dostane duplikat jak np. sie znajede na posterunku policyjnym w dojczlandach jak mnie zgarna z autostrady?? i jak skumaja ze przeglad jest juz nie wazny? maja jakies polaczenie z polskim systemem zeby wszystko obadac, czyli przeglad, daty itd??
chcialbym zeby bylo tak ze dostaje mandat ze 100 euro i duplikat mi wypisuja i heja do pl na przeglad ale czy tak bedzie??
piszcie prosze forumowicze o swoich doswiadczeniach...nie wstydzcie sie jak was gdzies tam zlapali...kazdemu moze sie zdazyc...
pozdr |
|
|
|
|
aneczka26
Poczatkujacy anka
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 10:38 am
|
|
|
wiadomo ze bez dowodu to raczej bym sie nie ruszałam,ale róznicą jest brak dowodu a brak przeglądu.pojedz do pl. np.busem i z nowym dowodem wróc po samochód ale bez przeglądu dalej klapa,mogą ci scholowac samochód i wtedy zostaje odebrac go tylko z lawetą.a jesli dowód zgubiłes zadzwon do ambasady tam powinni ci pomóc. |
|
|
|
|
kpereszczak
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 12:14 pm
|
|
|
aneczka26 napisał/a: | wiadomo ze bez dowodu to raczej bym sie nie ruszałam,ale róznicą jest brak dowodu a brak przeglądu.pojedz do pl. np.busem i z nowym dowodem wróc po samochód ale bez przeglądu dalej klapa,mogą ci scholowac samochód i wtedy zostaje odebrac go tylko z lawetą.a jesli dowód zgubiłes zadzwon do ambasady tam powinni ci pomóc. |
ojojoj to widze ze moze byc niezle podczas drogi do pl...
ok, dzieki za pomoc
pozdr |
|
|
|
|
perejra
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Lip 2008 Posty: 57 Skąd: haga
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 5:03 pm
|
|
|
jesli nie masz dowodu rejestracyjnego bo zgubiles, to musisz to zglosic na policji. z raportem z policji jedziesz tym autem do polski, jesli masz karte pojazdu przy sobie to zupelnie nie bedzie problemu. w polsce zeby wyrobic nowy dowod musisz miec auto lub tablice rejestracyjne ze soba oraz karte pojazdu. nowy dowod oznacza nowe nalepki na tablice. |
|
|
|
|
|