NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tempo Team, płatności oddalone o 2-3 tygodnie
Autor Wiadomość
gibon 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 20, 2011 4:59 pm   Tempo Team, płatności oddalone o 2-3 tygodnie

Witam,
czy to normalne w tempoteam (waalwijk) że za przepracowany pierwszy tydzień płacą dopiero w trzecim tygodniu? Czy ktoś wie coś na ten temat?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:27 pm   Re: Tempo Team, płatności oddalone o 2-3 tygodnie

gibon napisał/a:
Witam,
czy to normalne w tempoteam (waalwijk) że za przepracowany pierwszy tydzień płacą dopiero w trzecim tygodniu? Czy ktoś wie coś na ten temat?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Witam,

Jesli nie posiadasz sofi nr to normalne bo tyle trwa zalatwienie sofi nr droga listowną ( a jesli ktos ruszy swe 4 litery to w 15 min mozna miec sof nr po poprzednim umówieniu sie na spotkanie ...) :039:

gibon 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:36 pm   

chwila, a kto napisał że nie posiadam, sofi?

Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne, czy ktoś tak ma, czy to jest legalne? W każdej innej jak pytałem znajomych to z tyg. na tydzień mają wypłaty.
Ostatnio zmieniony przez gibon Sob Sie 20, 2011 5:37 pm, w całości zmieniany 1 raz  

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Sob Sie 20, 2011 8:02 pm   

Normalna praktyka wielu biur ze za 1szy tydz.placa w 3cim.

IXED 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 20, 2011 11:07 pm   

gibon napisał/a:
chwila, a kto napisał że nie posiadam, sofi?

Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne, czy ktoś tak ma, czy to jest legalne? W każdej innej jak pytałem znajomych to z tyg. na tydzień mają wypłaty.

kontaktowałeś się z JC z tempo i podawałeś mu nr sofi, czy może TT ci załatwiało jak TT załatało to lepiej atakuj JC czy oni już go mają. najlepiej zaloguj się na stronie tt i sprawdz czy masz juz deklaracje płac gdzie biedziesz miał wyszczególnione wszystkie potrącenia, jak tego nie masz to nie maja twojego sofi i możesz sobie czekać na wypłatę. Wypłata przelana na polskie konto idzie kolo 3dni na holenderskie max 1 dzień.

::::::::::::::
Chodzi o TT flex czy holenderskie TT? [pisałem o flex]
Ostatnio zmieniony przez IXED Sob Sie 20, 2011 11:15 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 11:24 pm   

gibon napisał/a:
Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne

Tak, w Tempo Team to normalne. Dodam jeszcze, że jak zakończysz z nimi współprace to też od razu nie zostaną Ci wypłacone pieniądze rezerwowe (tzn. vakantiegeld i vakantiedagen) a dopiero o ile dobrze pamiętam po 4 do 6 tygodni.

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Nie Sie 21, 2011 5:24 pm   

Damianos napisał/a:
gibon napisał/a:
Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne

Tak, w Tempo Team to normalne. Dodam jeszcze, że jak zakończysz z nimi współprace to też od razu nie zostaną Ci wypłacone pieniądze rezerwowe (tzn. vakantiegeld i vakantiedagen) a dopiero o ile dobrze pamiętam po 4 do 6 tygodni.
A co w tym dziwnego że w razie rezygnacji masz pieniądze po 6 tygodniach,skoro jest to zgodne z przepisami i dzieje się tak w większości firm.

Damianos 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 5:56 pm   

jedrzej2225 napisał/a:
A co w tym dziwnego
nie napisałam, że jest to dla mnie coś dziwnego a jedynie poinformowałam autora wątku, że na 100% w TT tak jest bo jednak nie wszystkie uitzendburea stosują takie praktyki.
Ostatnio zmieniony przez Damianos Nie Sie 21, 2011 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gibon 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 22, 2011 12:08 pm   

Ok, dziękuję za informacje, czyli niema co się z nimi kłócić jeśli to jest zgodne z prawem. Żałosne podejście ale mówi się trudno.... :(

Dziękuję za informację.

Pozdrawiam!

sil_vanja 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 4:03 pm   

W jakiej firmie pracujesz w Waalwijk? Ja jutro mam spotkanie w TT Waalwijk o prace w syncreon.... dowiem sie jak jest z wyplata za pierwszy tydzien...

gibon 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 4:08 pm   

No syncreon :) ale sie okazalo ze wypłata oddalona o 2 tyg. a nie o 3 :)

sil_vanja 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:35 pm   

Hej , juz po rozmowie... ale heca normalnie z Tempoteam Waalwijk! Porobilam wszystkie testy - zdalam, podpisalam tone papierow i Pan mi podziekowal, mowiac, ze zadzwonia w nieokreslonej przyszlosci zeby mnie umowic na oprowadzenie po firmie..... na moje pytanie na sam koniec " jakie stawki godzinne obowiazuja na stanowisku o ktore sie ubiegam" Pan stwierdzil ,ze nie powie!!!! Ludzie... Co jest??? To nie moja pierwsza rozmowa w uitzendbureau , takie informacje sie po prostu podaje! Nieistotne, podziekowalam milemu panu... i szukam innej pracy.... a kazdemu kto trafi do Tempo-Team w Waalwijk zycze cierpliwosci ;)

Śledź 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 1:53 am   a jak jest z ADECCO ???

Mam pytanko!
Ok 6 tygodni temu, moja żona zakończyła pracę dla Adecco. Kiedy zapytaliśmy się kiedy prześlą resztę pieniędzy, pania uprzejmie odpowiedziała - za dwa miesiące.... To jak to w końcu jest? 6 tygodni czy dwa miesiące??? Jak jest w przepisach?

Dodam też, że poprzednio, gdy małżonka pracowała dla Adecco, to wszystkie zarezerwowane pieniądze były wypłacone razem z ostatnią wypłatą. podobnie miało wiele znajomych mi osób i ja także w TT (ostatnia wypłata razem z wakacyjnymi itp).

Odpowiedz do tematu