Kary od agencji |
Autor |
Wiadomość |
DonFernando
Poczatkujacy DonFernando
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 6:56 pm Kary od agencji
|
|
|
Czy agencje mają prawo nakładania kar np: za używanie samochodu.Ja dostałem w tym tygodniu 1000 euro od Temp-Team Eu Flex. Mam jeszcze pytanie czy jeśli wrócę do PL a nie zapłacę tej kary to grożą mi jakieś konsekwencje ? |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 7:00 pm
|
|
|
nie maja prawa sciagac tego z pensji
bylo o takich karach w programie holenderskim klaas gaat illegaal http://player.omroep.nl/?aflID=11392923
a opisz dokladnie to uzywanie samochodu bo ciekaw jestem |
|
|
|
|
DonFernando
Poczatkujacy DonFernando
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 7:20 pm
|
|
|
Dostałem samochód służbowy żebym dojeżdżał do pracy.Samochód był niby tylko do dojazdu do pracy ale wiadomo człowiek nie raz do sklepu pojechał nie raz zdarzyły się jakieś objazdy a oni mieli wyliczoną drogę chyba co do kilometra i takim oto sposobem naliczyli mi 300km za każdy kilometr 3,5 euro i nie wiem czy jak teraz wrócę do PL to ze mnie to ściągną |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 7:59 pm
|
|
|
teoretycznie nie maja prawa
praktycznie tak jakby taka kara gdzies w kontrakcie figurowala w co watpie |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 8:42 pm
|
|
|
DonFernando napisał/a: | za każdy kilometr 3,5 euro |
Jesli maja z czego to sciagna a jak nie maja z czego to zatankuj fure za 50 euro wez rachunek ze stacji jako dowod i moga Ci ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
DonFernando
Poczatkujacy DonFernando
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 10:34 pm
|
|
|
A czy mógł by mi ktoś powiedzieć czy jeżeli jest to holenderska agencja pracy to istnieje taka możliwość że będe za to ścigany w PL |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 10:49 pm
|
|
|
Beny.rac napisał/a: | DonFernando napisał/a: | za każdy kilometr 3,5 euro |
Jesli maja z czego to sciagna a jak nie maja z czego to zatankuj fure za 50 euro wez rachunek ze stacji jako dowod i moga Ci ... |
to jak tak dalej bedzie kozaczyc , to mu bijteling przyloza i sie nogami z wrazenia nakryje ile mu belasting sciagnie kasy.
Tutaj uzywanie samochodu sluzbowego do celow prywatnych jest wysoko odpodatkowne (doliczaja 20% wartosci NOWEGO auta do dochodu i od tego placisz podatek). Roczny limit prywatnych kilometrow bez podatku to 500.
Pomysl Benego - jesli auto jest w leasingu to firma moze placic leasingowni za kazdy przejechany kilometr i 50e raczej tego nie pokryje. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Sie 30, 2011 10:51 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
DonFernando
Poczatkujacy DonFernando
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 10:53 pm
|
|
|
Ale ja chcę tylko wiedzieć czy w PL z tego powodu będe miał jakieś problemy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:05 pm
|
|
|
DonFernando,
a nie lepiej ,znalesc jeszcze tu na miejscu, rozwiazanie tej sprawy i miec czyste sumienie
mozna sie dogadac , napisac jakies odwolanie,prosbe etc...
jesli znaja twoje miejsce zamieszkania to mozesz miec problem ,no chyba ze suma niewielka,choc nie za bardzo bym i na to liczyla bo,
znajac ich skrupulatnosc w liczeniu kasy ,watpie ze odpuszcza |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:10 pm
|
|
|
DonFernando napisał/a: | Ale ja chcę tylko wiedzieć czy w PL z tego powodu będe miał jakieś problemy |
jak sprzedadza twoja wierzytelnosc (a takie np. Kruk skupuje) to moga cie scigac w Polsce... |
|
|
|
|
DonFernando
Poczatkujacy DonFernando
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:10 pm
|
|
|
Rozumiem ale 1000 euro to gruba przesada prawie cała wypłata miesięczna. Na pewno nie zrobiłem 350 km oni mają wyliczoną drogę co do km a co z objazdami korkami itp itd a 350 km to ja zrobię za 50 euro nie wiem sam co robić ;/ |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 11:15 pm
|
|
|
jak brales auto raczej napewno podpisales regulamin, ze bedziesz uzywac na dojazdy do pracy a jak nie to placisz XXX/km.
Jest tez duze prawdopodbnienstwo, ze auto ma GPS i spisali tylko trasy nie praca-dom odliczajac objazdy.
Najlepszy bedzie kontakt z biurem i wziecie rozpiski |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 10:26 am
|
|
|
Wystarczy spisać licznik kilometrów przed i po użyczeniu auta, a odległość do pracy sprawdzić np. w Google Maps, dołożyć na wszelki wypadek 10% błędu, a co ponadto to użytek prywatny. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła

|
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 12:21 pm
|
|
|
1000,- Euro to w sumie malo jak za to wykroczenie.
Skarbówka naklada odrazu kare w wysokosci 4920,- Euro...
http://auto-en-vervoer.in...an-de-zaak.html |
_________________ " Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszlości, nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani prawa do przyszlości. " Józef Piłsudski. |
|
|
|
|
|