Zamknięty przez: Gochna H Śro Sie 31, 2011 11:24 pm |
Dziwne opłaty za mieszkanie |
Autor |
Wiadomość |
Paolo1984
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 6:54 pm Dziwne opłaty za mieszkanie
|
|
|
Witam, to mój pierwszy post więc bardzo chciałbym się przywitać. Ponieważ nie widzę podobnych spraw na forum to otworzyłem nowy wątek. Jestem w Holandii od miesięcy, pracuję tu legalnie w firmie z innymi Polakami. Dostaliśmy także mieszkanie, którego adres podawałem przy numerze BSN/Sofi. Mieszkamy tu oczywiście, więc wszystko jest najbardziej w porządku. Właścicielem mieszkania jest firma. Jednak na moje nieszczęście jakiś czas temu dostałem list z którego wynika że jestem obowiązany do zapłacenia 130 E za nieczystości i itp. Zastanawiam się jak to możliwe skoro nie jestem właścielem, nie jestem nawet zameldowany a jedyny kontakt był poprzez sofi. Dzisiaj dostałem pismo o rozpoczęciu procedury odwołania (po uprzedniej interwencji mojej firmy). Jednak z racji tego, że pracuję tylko do grudnia mam pytanie jak się z tego wywinąć. Firma chce przejąć wszystkie koszta i sama się dziwi tej sytuacji, jednak dla mnie jest to bardzo stresujące. Nie chcę mieć sprawy w sądzie ani innych nieprzyjemności z powodu niezapłaconych rachunków na moje konto. Poradźcie proszę co robić |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 7:27 pm
|
|
|
komu masz to zaplacic
i co rozumiesz przez nieczystosci? riool? |
|
|
|
|
Paolo1984
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 7:30 pm
|
|
|
Ogółem mam to zapłacić do: "belastingsamenwerking" Gouwe-Rijniand. Nieczystości, tzn. ścieki, kanalizacja (na tyle mi google translator pomógł ) |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 8:09 pm
|
|
|
Paolo1984 napisał/a: | Ogółem mam to zapłacić do: "belastingsamenwerking" Gouwe-Rijniand. Nieczystości, tzn. ścieki, kanalizacja (na tyle mi google translator pomógł ) |
ostatnio tez niejaki winter na tym forum dostal to do placenia wynikalo ze to dosyc podejrzane jest
http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=84515 |
Ostatnio zmieniony przez bejupi Śro Sie 31, 2011 8:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 11:26 pm
|
|
|