NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Co sadzicie o Koreanskich markach?
Autor Wiadomość
P.A.N.O. 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 27, 2011 5:47 pm   Co sadzicie o Koreanskich markach?

Witam! Chcialbym poznac wasze zdanie na temat tych marek. Chodzi mi dokladnie o KIA(e). Czy rzeczywiscie sa awaryjne a czesci zamienne sa drogie? (Sorry za brak polskich znakow) Pozdrawiam.

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Sie 28, 2011 9:56 pm   Re: Co sadzicie o Koreanskich markach?

P.A.N.O. napisał/a:
Witam! Chcialbym poznac wasze zdanie na temat tych marek. Chodzi mi dokladnie o KIA(e). Czy rzeczywiscie sa awaryjne a czesci zamienne sa drogie? (Sorry za brak polskich znakow) Pozdrawiam.

Korea sie moim zdaniem wyrabia mocno w ostatnich latach, a jednocześnie "legendy jakości" lecą w dół (VW, Toyota). W poprzedniej firmie mieliśmy flotowe Passaty i Ceedy. Passaty sie sypały na potęge - co chwile coś (turbo, sprzęgło, łożyska(!), klima,...), a "Kianki" mimo że jeżdżone przez kogo popadnie, trzymały się nieźle.

Jeśli kupisz Kie max. kilkuletnią to będzie OK myśle. Starszych bym mimo wszystko nie tykał, chociaż znam pare osób jeżdzących wynalazkami jak Sephia czy Cerato i jest OK. Ale w Holandii przy tych cenach napraw, to ze "staroci" bym sie raczej trzymał Toyoty ;)

pozdrawiam

Winter 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pon Sie 29, 2011 3:19 pm   

KIA Ceed to najgorsze auto, jeśli chodzi o prowadzenie go po drodze - potwierdzono ostatnio w Top Gear. Same negatywy o tym aucie były wymieniane.

mbn 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Sie 30, 2011 7:20 pm   

Winter napisał/a:
KIA Ceed to najgorsze auto, jeśli chodzi o prowadzenie go po drodze - potwierdzono ostatnio w Top Gear. Same negatywy o tym aucie były wymieniane.

Nie oglądałem programu, ale jeździłem troche tym autem (pare wyjazdów) i nie było źle. Szału też nie było i golfa prowadzi się lepiej, ale żeby jakaś tragedia? Ceed nie odbiegał niczym od Corolli. Ogólnie troche aut ze średniego segmentu poznałem korzystając z wypożyczalni - różne rzeczy się trafiały i prędzej brał bym Hyundai/Kia niż Seata czy nową Astre (była kiepska). Moje marzenie na przyszłość to nowy Sportage :)

[Edit] Oprócz tego bardzo chwalę "maluchy" koreańskie (no oprócz Tico) - to są fajne i w miare bezawaryjne autka, jeśli ktoś akurat takie potrzebuje.
Ostatnio zmieniony przez mbn Wto Sie 30, 2011 7:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  

polder 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sie 31, 2011 9:40 pm   

znajomy ktory pracuje jako mechanik w salonie KIA w PL mowil ze KIA produkowane po 2008 sa bardzo malo awaryjne.w okresie gwarancji usterki mechaniczne zdarzaja sie sporadycznie.czesci zamienne nie sa najtansze poniewaz ich sprzedaz jest niska.kolega ostatnio szukal auta do 18tysEuro i wybral KIA.Jak narazie jest bardzo zadowolony a wczesniej jako kierowca jezdzil grande punto oraz nowa vectra.

Odpowiedz do tematu