Prześladowanie dziecka |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 8:23 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | nie kazde dziecko ma predyspozycje, do tego by chodzic na treningi judo , czy trenowac jakies inne rodzaje sztuk walk , |
Gochna - pamiętam jak mi MAMUSKA i większość rodzinki wmawiała ze 3boj silowy i kulturystyka to nie sport dla mnie ( ważyłem wtedy 62 kg i mialem ok 178 cm wzrostu i wygadalem jakby mnie głodzono ... ) - po ok 2 latach ostrych treningow i diety waga poszla na 82 kg a rekordy życiowe wzrosły o ok 200 % w przysiadzie, martwym ciagu i w wyciskaniu na klate )
Ten sport nauczyl mnie wiele rzeczy - wytrwałości , zahartował moja psychike i pokazal ze " nie ma rzeczy niemożliwych tylko czesto nam sie du.... ruszyc nie chce "
Tak wiec HERA spróbuj namowic Syna na pare lekcji jakiejs sztuki walki a noz moze mu sie spodoba ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Jagoda97
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 802
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 8:52 pm
|
|
|
Beny, 3boj silowy..., a te problemy z kolanem nie sa czasem efektem wzmozonych treningow???
Dziwi mnie, ze wiele osob widzi rozwiazanie problemu chlopca w nauczeniu sie sztuki walki
Sama bedac dzieckiem, z powodu mojej wady wymowy, bylam czesto szykanowana.
Rozwiazanie problemu znalazlam jednak w zupelnie inny sposob. Wlasnie poprzez rozmowy, kolezenstwo itp
Dodam jeszcze, ze tego typu problemy, ktore opisala Hera, koncza sie w wieku 14-15 lat. Mlodziez dorosleje i ma inne problemy na glowie. |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 9:14 pm
|
|
|
Witam,
Mysle ze mozna wziaśc pod uwage rozwiazanie mniej bolesne.Moze pojdz do rodzicow tego kolegi i zapros ich do siebie dodając ze macie chyba wszyscy problem -bo chyba tak jest.
Moze uda Wam sie cos ustalić przy kawie?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 9:37 pm
|
|
|
Sadzac po blogu Hery, problem istnieje od kilku lat i rozmowy nie pomagaja... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:50 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Sadzac po blogu Hery, problem istnieje od kilku lat i rozmowy nie pomagaja... |
Właśnie, dokładnie tak jest.
Próbowałam już rozmów z jego rodzicami, ale to jak grochem o ścianę. Chłopak wije się jak piskorz i wszystko zwala na mojego syna. Były takie sytuacje, że rzucał niewybredne przezwiska na moje dzieci, a gdy te mu się "odwdzięczyły" tym samym to poleciał ze skargą do tatusia, który z kolei zrobił mi karczemną awanturę że nie potrafię wychować swoich dzieci...
Porozmawianie z nim na osobności też nie dochodzi do skutku, bo chłopak gdy jest sam unika mnie jak tylko może.
SOSdzieci napisał/a: | Hera, a ja bym raczej dazyla do udokumnetowania faktu, iz syn jest przesladowany i wnioslamo odszkodowanie. Mozna. |
Tego właśnie nie mam jak udowodnić....
Duuvelke napisał/a: | popytaj w szkole o assertiviteitstraining... |
Zapytam, dziękuję. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
Ostatnio zmieniony przez Hera Pią Wrz 02, 2011 10:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 2:06 pm
|
|
|
Cytat: | Beny, 3boj silowy..., a te problemy z kolanem nie sa czasem efektem wzmozonych treningow??? |
Tak to jest efekt darzenia do celu - szczerze mówiac wole miec problem z kolanem przez to ze ciezko niz miec inne problemy co osoby co mialy za duzo wolnego czasu za bajtla i teraz sa uzależnione od alko lub innych silniejszych używek ...
Hera zycze Ci aby problem twojego Syna szybko sie rozwiązał ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 4:22 pm
|
|
|
Hera a moze kup dyktafon I daj dziecku.kiedykolwiek ten maly zboj sie bedzie zblizal do twojego dziecka powiedz zeby wlaczyl w kieszeni po kryjomu.moze to troche dorosle ale bedzie dowod. |
Ostatnio zmieniony przez marta75 Sob Wrz 03, 2011 4:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Izia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 4:53 pm
|
|
|
Witaj Hero
Piszesz,ze obydwaj chlopcy chodza na treningi pilki noznej.Moze porozmawiaj z trenerem.Jezeli pilka nozna jest wazna dla obydwu chlopcow trener jest dla nich autorytetem.Moze jego interwencja cos pomoze.W ostatecznosci pomysl z dyktafonem jest bardzo dobrym rozwiazaniem Waszych problemow.Pozdrawiam |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 8:58 pm
|
|
|
Powiem wam że dzisiaj mnie trochę zatkało, bo moje dzieci poinformowały mnie, że dwa dni temu ów chłopak wraz z jednym z holenderskich kolegów PRZEPROSILI mojego syna za to, że go przezywali, popychali, wyzywali....
Ucieszyło mnie to niezmiernie, ale muszę poczekać na dalszy rozwój wypadków....
Oby te przeprosimy były naprawdę szczere...
Zamiast dyktafonu myślę że wystarczy telefon komórkowy...
Dziekuję Wam za wszystkie ciepłe słowa i porady. Podniosło mnie to na duchu i utwierdziło w przekonaniu że można z tym walczyć i można wygrać. |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
nastka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 9:59 am
|
|
|
Hera napisał/a: | dwa dni temu ów chłopak wraz z jednym z holenderskich kolegów PRZEPROSILI mojego syna za to, że go przezywali, popychali, wyzywali.... |
wow,to bardzo ładnie,ciekawe dlaczego akurat teraz i czy ktoś im kazał ,czy zrobili to szczerze.Tak czy inaczej trzeba docenić gest i czekać na dalszy rozwój wypadków .Bądźmy dobrej myśli . |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 10:29 am
|
|
|