związek z obywatelem Afryki |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 7:27 pm
|
|
|
i chyba jako zwiazek partnerski to chyba tez wspolnota majatkowa? |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
beataw
Gaduła beataw
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 146
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 8:27 pm
|
|
|
za .2.600 euro pakowac sie w takie gówno ?????????????????????
chyba zwarjowales ja mam 2 dzieci i nie mam pracy jakos sobie radzimy z moim partnerem i jest ok ale za taka kase nawet bym nie chciala tego sluchac!
gdyby dawali 26 tys euro to moze bym sie zastanowila.........
powodzenia w podjeciu dobrej decyzji )) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 8:55 pm
|
|
|
maćju napisał/a: | Duuvelke, nie wiem dokładnie jakiego, jutro może zapytam. To co napisałaś wogóle nie rozumiem, ale zapytam kumpla. Dzięki że piszecie dużo bo już jestem po pierwszym spotkaniu z nimi ( wczoraj ) i powiedzieli że chcą przyśpieszyć więc ja muszę w razie czego szybko się rozmyślić. Teraz idę do pracy więc nie będzie mnie, ale piszcie. Wielkie dzięki jeszcze raz. |
chca przyspieszyc = klopoty
a tak na serio... to ze oni chca przyspieszyc to nie ma znaczenia... cala procedura moze trwac nawet do roku...
licz sie rowniez z tym, ze ty bedziesz odpowiedzialnosc prawna za dana osobe... i jesli ta kobieta cos zrobi... to ty jako osoba, ktora ja tutaj sciagnela bedziesz odpowiedzalny... tak wiec zastanow sie czy jest to swieczka warta 3000 euro
jelsi chodzi o dochody... to pracujac na pol etatu... nie ma mozliwosci dostac wize na ta osobe... bo przy wystepowaniu o wize musisz przynajmniej min. dochodu miec... cos kolo 1400 euro brutto
do tego ta kobieta jest tu nie legalnie... i prawdopodobnie bedzie musiala wrocic do swojego kraju i tam wystapic o wize... |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:31 pm
|
|
|
gdzies byl taki watek, co dziewczynie turek proponowal taki deal. Tam bylo wszystko wytlumaczone... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2011 11:07 pm
|
|
|
mnie tez ta kwota 2600e powalila na kolana. boniu czy to naprawde az taki mega majatek, zeby podejmowac takie ryzyko? nawet na dobre auto nie starczy :/ |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 7:25 am
|
|
|
Jak sie zgodzisz na taki "dill" to jestes glupszy niz ustawa przewiduje... |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 10:13 am
|
|
|
Kalkulując na chłodno, to "rynkowa" cena sprzedaży takiego małżeństwa to pewnie kilkadziesiąt tyś. euro, a nie marne 2600. Dwumiesięczna minimalna pensja za możliwość życia tu dożywotnio, a więc możliwość zarobienia przez pozostałą część życia kilkuset tyś. euro (kilku mln. złotych)? Do tego rozbudowany socjal, opieka lekarska, równe traktowanie kobiet, świetna edukacja, czysta woda z kranu zamiast brudnej wody ze studni 2km dalej, brak malarii, lżejsze warunki pracy, o których w swojej afrykańskiej ojczyźnie może tylko pomarzyć. Ludzie z tego kontynentu wsiadają na łódki i płyną do Europy z nędznymi szansami na przeżycie takiego rejsu, a tutaj nagle możliwość legalnego przebywania wycenialiby na marne 2 m-ce pracy... Albo szukają strasznego frajera, albo ten dobry kolega kasuje 40.000 zamiast 400 za swoje pośrednictwo. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
misia0101
Super gaduła

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 22 Mar 2011 Posty: 368 Skąd: Bikinibroek
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 10:36 am
|
|
|
jso napisał/a: | Kalkulując na chłodno, to "rynkowa" cena sprzedaży takiego małżeństwa to pewnie kilkadziesiąt tyś. euro, a nie marne 2600. Dwumiesięczna minimalna pensja za możliwość życia tu dożywotnio, a więc możliwość zarobienia przez pozostałą część życia kilkuset tyś. euro (kilku mln. złotych)? Do tego rozbudowany socjal, opieka lekarska, równe traktowanie kobiet, świetna edukacja, czysta woda z kranu zamiast brudnej wody ze studni 2km dalej, brak malarii, lżejsze warunki pracy, o których w swojej afrykańskiej ojczyźnie może tylko pomarzyć. Ludzie z tego kontynentu wsiadają na łódki i płyną do Europy z nędznymi szansami na przeżycie takiego rejsu, a tutaj nagle możliwość legalnego przebywania wycenialiby na marne 2 m-ce pracy... Albo szukają strasznego frajera, albo ten dobry kolega kasuje 40.000 zamiast 400 za swoje pośrednictwo. |
Amen. Jednak uwazam ze jso przesadzil z tymi 40.000euro. Cala sprawe wycenilabym na polowe tej ceny. 2600€ to kon by sie usmial! Min. co powinno sie tobie zaproponowac to 10.000 € a nie ochlapy.
Powiem ci szczerze, ty zrobisz jak zechcesz, ale ja w takie rzeczy i za 10.000 bym sie nie bawila... Pozatym wmawianie, ze trzeba sie jak najszybciej zdecydowac, to tez pic na wode. |
_________________ Ik Ben Er Klaar Voor.... trochę żółtego koloru na tym wiecznie szarym forum. |
Ostatnio zmieniony przez misia0101 Pią Wrz 09, 2011 10:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 10:43 am
|
|
|
Cytat: | Oczywiśćie nie mam obywatelstwa niderlandzkiego, rezydentury itp. Jedynie mam rejestracje w Gementee. Noi pracę w której jadę po minimalnej stawce chyba, ale nigger powiedział że wystarczy chyba nawet part-time żeby zacząć, a ja mam trochę więcej godzin.
Szczegółowe pytania lub intymne. To niezle i pewnie tego jest sporo. Oni mówili mi tylko np o pytaniach jak co lubi jeść, kolor tv, jak się poznaliśmy.
Kuszą np tym że jeżeli wejde w to to też za poświęcenie czasu mojego na załatwienia, za moje starania będą płacić extra co jakiś czas, poza sumą jak ona dostanie papier.
Wszystkie moje przejazdy do Pl po jakieś dokumenty będą płacone przez nią.
Nie wiem czy wyszło by mi to pod dużym stresem, ale z drugiej strony chciałbym się też trochę sprawdzić.
Dalej nie wiem czy mógłbym w razie czego anulować jej to pozwolenie. |
po tym co tu przeczytalam ,powiem tak , albo wkrecasz ludzi w smiechu warty temat
albo jestes tak pazerny na kase ,ze dla gowna zawinietego w blyszczacy papierek sprzedasz ojca matke i cala swoja rodzine ....choc bysmy tu nie wiem jakie cuda i madre rady umiescili to i tak przeciez postapisz jak Ci pasuje
zatem powodzenia ...w szemranym interesie |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Wrz 09, 2011 10:46 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 11:16 am
|
|
|
Rany- skad ty sie urwales?
ja rozumiem ryzykowac dla kasy - porzednej kasy- ale dla takiego gowna?
ale jak piszesz obiecuja ci extra ... a swistak siedzial i zawijal w te sreberka....wiec nic jak tylko brac ten DIL-
nie wiem jakie ty masz pojecia o zobowiazaniach jakie ciebie czekaja, o ewentualnych problemach pozniej, zwiazek to zwiazek a w NL nie ma znaczenia czy masz slub czy nie- zwiazki nieformalne traktowane sa tak samo jak malzenstwa.
Zdajesz sobie sprawe z tego , ze cokolwiek bedziesz chcial zalatwiac bedziesz musial cigac za soba swojego partnera, w tym wypadku kogos kogo wcale nie znasz?
wiesz, ze bedziecie musieli razem mieszkac?- kontrole
nie wiem ile masz lat ale jak to czytam to mam wrazenie ze nie wiecej jak 20- zero doswiadczenia za to pazernosc na 2.600 - hahahahah
takie DILE to przynajmniej ....dziesiat tysiecy euro.
wiesz jak to mowia jak kombinowac to na miliony a jak kochac to ksiezniczki- |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
mamqa
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 11 Cze 2009 Posty: 592
|
Wysłany: Pią Wrz 09, 2011 1:42 pm
|
|
|
jso napisał/a: | Albo szukają strasznego frajera, albo ten dobry kolega kasuje 40.000 zamiast 400 za swoje pośrednictwo. |
misia0101 napisał/a: | Min. co powinno sie tobie zaproponowac to 10.000 € a nie ochlapy |
agata napisał/a: | takie DILE to przynajmniej ....dziesiat tysiecy euro. |
Niezły targ tu się zrobił |
_________________ "Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł" |
|
|
|
|
maćju
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 12:00 pm
|
|
|
Ja zaczełem i ja zamkne temat. Tak jak napisałem, ja nie szukałem tego, tylko ktoś mi to zaproponował i ten ktoś powiedział że to nie jest nic trudnego i można zarobić kase więc chciałem sprawdzić z kimś innym czy tak jest. W przeciwieństwie do was cieszę się życiem w inny sposób niż jaranie się przepisami czy niedziela.nl, sorry za to. Co do tej osoby czy osób które mówią mi coś o pazerności to f**k, kto tu szuka benefitów gdzie tylko się da? Spojrz na siebie małpo!
PS. temat zamknięty |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=StLKaFjxrXY
http://www.youtube.com/watch?v=rpaonSDPw7Y |
Ostatnio zmieniony przez maćju Sob Wrz 10, 2011 12:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|