Stomatolog - pilnie |
Autor |
Wiadomość |
mariuszkx
Poczatkujacy mariuszkx
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 3:34 pm Stomatolog - pilnie
|
|
|
Witam, mam spory problem a mianowicie bardzo boli mnie ząb, byłem u dyżurnego dentysty, zrobili mi zdjęcie i diagnoza - leczenie kanałowe.Szanowna pani dentystka od razu zaczelła mnie straszyć,że to bardzo drogie leczenie i zapropnowała powrót do kraju,albo antybiotyk.Spytałem o możliwość wyrwania zęba-odp brzmiała NIE bo jestem za młody
W takim razie gdzie moge tego zęba wyrwać?Bo jak narazie nie mam możliwości pojechać do Polski.MIeszkam w miejscowości Enschede koło granicy niemieckiej.
Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 3:35 pm
|
|
|
mariuszkx, u dyżurnego dentysty,
Cytat: |
Spytałem o możliwość wyrwania zęba-odp brzmiała NIE bo jestem za młody |
nie no to jakas paranoja
nie ma czegos takiego, ze za mlody, czy za stary... jesli jest wskazanie do usuniecia to robi sie to bez gadania
podejrzewam ze dentyscie predzej chodzi o leczenie kanalowe mbo drozsze ,a potem zazwyczaj zab i tak do wyrwania... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Wrz 10, 2011 5:50 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
mariuszkx
Poczatkujacy mariuszkx
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 3:38 pm
|
|
|
Mi tak samo szczęka opadła jak usłyszałem, że nie chce mi wyrwać ( Spać po nocach nie mogę A jeszcze trzeba pracować . . .
Koordynator ma to gdzieś mówi jedź do szpitala tam Ci go wyrwą, co mam pojechac do szpitala powiedzieć boli mnie ząb wyrwijcie mi go ??Zrobić z siebie głupka??Juz sam nie wiem co robić weekend i nic się nie da załatwić ( |
Ostatnio zmieniony przez mariuszkx Sob Wrz 10, 2011 3:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 3:45 pm
|
|
|
mariuszkx,
dzwon do stomotaloga i powiedz ,ze zab tak bardzo boli iz zachodzi obawa ze przedawkujesz srodki przeciwbolowe
mozesz powiedziec ze w zwiazku z tym jedziesz do szpitala, lub kontaktujesz sie z innym stomatologiem |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
mariuszkx
Poczatkujacy mariuszkx
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 3:56 pm
|
|
|
Tak,tylko ja nie wiem gdzie mam dzwonić.Ostatnio mi koordynator zalatwial wizytę u dyżurnego dentysty-dzisiaj niestety nie mogę się do niego dodzwonić ( oczywiście weekend ma ). Jak dzwoniłem na tygodniu do jakiegokolwiek dentysty to pierwsze czy jestem ich pacjętem, jak nie to dzwoń do dyżurnego - na numer , który mi podawali nie jestem w stanie dodzwonic się z komórki zaczyna sie na 900. . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 3:59 pm
|
|
|
mariuszkx, zerknij
w tym temacie cos na temat dyzurow powinno byc
http://forum.niedziela.nl...3bcd8f8111cf287 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Wrz 10, 2011 4:00 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mariuszkx
Poczatkujacy mariuszkx
|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 4:24 pm
|
|
|
070 – 311 03 05 pod ten numer dzwonię ,ale nie rozumie co tam mówią |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

|
Wysłany: Sob Wrz 10, 2011 4:30 pm
|
|
|
to jest numer na spoedgevallendienst -pomoc i odbiera automat
musisz poczekac ,az zglosi sie ktos kto powie ci co masz zrobic
znalazlam w google
Spoeddienst tandarts in Enschede
Wanneer de praktijk telefonisch niet meer te bereiken is, kunt U in geval van spoedeisende tandheelkundige klachten contact opnemen met het spoednummer van de praktijk: 053- 4344782.
Wanneer de praktijk gesloten is en we telefonisch niet meer te bereiken zijn, kunt U in geval van spoedeisende tandheelkundige klachten contact opnemen met de tandartsendienst: 0900-12 82 632.
Van deze dienst kunt U gebruik maken als u een "ernstig" tandheelkundig probleem heeft. Zoals bijv.:
een nabloeding;
een uitgeslagen tand
zeer heftige pijn in de mond
http://www.tandartsdegen....t-tandarts.html |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Paź 20, 2011 9:00 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|