Oplaty za nr Sofii oraz nieoddawanie nr sofii przez biuro. |
Autor |
Wiadomość |
westdawid
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 9:52 pm Oplaty za nr Sofii oraz nieoddawanie nr sofii przez biuro.
|
|
|
Krotko i konkretnie. Chodzi mi o oplaty i przetrzymywanie mojego nr sofii przez biuro. Czy to legalne?
A jezeli jest to niezgodne z prawem?
Co powinienem zrobic w takiej sutuacji, aby sie odegrac za chamskie traktowanie i oszustwa na kazdym kroku stosowane przez uitzendburea. Dodam, ze za nr sofiii pieniadze zostaly pobrane mimo woli. Nie tylko mi, ale rowniez trzem innym osobom w tym dniu rozpoczynajacy prace. Po prosto prosilismy o zaliczke, powiedzieli ze dadza nam po 50E tylko musimy wypisac kwitek(oczywiste). jednak kiedy podpisalismy ten kwitek, powiedzieli ze to bylo za nr sofii i za konto bankowe, a pozniej odciagneli nam z wyplaty jako zaliczka. Prace w tym biurze skonczylem jakies 4 miesiace temu i do tej pory nie dostalem swojego sofii, chociaz chcialem.
Prosze was o odpowiedzi, jezeli wiecie jak sie zachowac w opisanej wyzej sytuacji. Pozdro:) |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:07 pm
|
|
|
Prawnik albo policja. Sofi jest wydawane za darmo. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:09 pm
|
|
|
Przecież numer sofi otrzymujesz na kartce z belastingu. Nie posiadasz takiego dokumentu? Ewentualnie na loonstrokach również znajduje się twój nr. sofi a także na umowie powinien on się znaleść. Jeżeli nie posiadasz żadnego z ww. dokumentów zawsze możesz zwrócić się do belastingdienst z prośbą o wydanie duplikatu nr. |
|
|
|
|
Hera
MODERATOR Hera

Pomogła: 8 razy Wiek: 53 Dołączyła: 11 Maj 2007 Posty: 952
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:33 pm
|
|
|
bagniaczka napisał/a: | Prawnik albo policja. Sofi jest wydawane za darmo. |
Mało tego - musisz go odebrać OSOBIŚCIE w belastingu... |
_________________ Nigdy nie poddawaj się kiedy zgaśnie światło
Gdy cię walnie życia pięść
Nigdy nie poddawaj się dzisiaj nie jest łatwo
Jutro będzie lepszy dzień |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:34 pm
|
|
|
Lub w gemente.... |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
bagniaczka
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 06 Lis 2008 Posty: 955 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Wto Wrz 13, 2011 10:36 pm
|
|
|
Hera napisał/a: | musisz go odebrać OSOBIŚCIE w belastingu... |
To akurat niekoniecznie, dla mnie biuro załatwiło sofi i od nich go dostałam. |
_________________ <cenzura> |
|
|
|
|
xenon
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 14, 2011 3:56 pm
|
|
|
westdawid, a co zrobiliscie jak odciagnieto wam to z wyplaty?
Po drugie jezeli podpisaliscie "kwitek" to tam powinno pisac za co to jest.Jezeli pisalo za usluge wyrobienia SOFI to nic z tym juz nie zrobisz. W ogole to ta historia wyglada jak z serii: wyjade do Holandii, zaczepie sie byle gdzie i za byle co-jakos to bedzie.... |
Ostatnio zmieniony przez xenon Śro Wrz 14, 2011 4:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
westdawid
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 6:24 pm
|
|
|
A wiec tak moja ''historia z serii byle gdzie i za byle co'' opisana przez jasnowidza o pradawnym imienu Xenon, nie jest odosobnionym przypadkiem i nie zostala w ten sposob zaplanowana. A w zyciu dzieje sie roznie wiec nawet mnie nie denerwuj, bo co ty wiesz o mojej historii. Ok?:P Jesli chodzi o ''kwitek'' to miala to byc ZALICZKA(standardowy w tej firmie papierek na zaliczki, kwota i moje dane), ale po podpisaniu jakies 40 minut czekalismy za kasa, zrobilo sie zamieszanie(same Tur asy w biurze). i na Odchodne powiedzieli ze to za nr sofii oraz za zalatwienie konta w banku. Wiec odpowiadam ze na kwitku nie pisalo ze to jest za SOFI
Hera i Damianos- Sofii dostalem do reki, po czym przekazalem osobie w biurze, ona to skserowala i dala mi XERO, mowiac ze oryginal oni musza miec. Minely 3 miesiace a oni nadal maja moj SOFi w biurze.
Oczywiscie teraz wiem jak sobie zalatwic sofi, ale nie o to mi chodzilo kiedy zakladalem ten temat. Dokladnie chodzi mi o to:
Co zrobic, aby dac popalic firmie za nieludzkie traktowanie pracownikow(czego nie udowodnie) poprzez wlasnie nieprawidlowosci zwiazane z nr sofii(to jest do udowodnienia)?
Bardzo mi zalezy na rzeczowej odpowiedzi.
Bedankt |
Ostatnio zmieniony przez westdawid Czw Wrz 15, 2011 6:26 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 6:50 pm
|
|
|
westdawid,
Cytat: | Minely 3 miesiace a oni nadal maja moj SOFi w biurze. |
sofi to jest numer, jakie ma znaczenie ,czy posiadasz go w orginale
czy tez zapisany gdzies w notesie ,o co wiec ten caly raban ?
Cytat: | Co zrobic, aby dac popalic firmie za nieludzkie traktowanie pracownikow(czego nie udowodnie) poprzez wlasnie nieprawidlowosci zwiazane z nr sofii(to jest do udowodnienia)? |
a co chcesz z tym zrobic jak sam piszesz ze nie udowodnisz
nieludzkie traktowanie z powodu nieoddanego sofi numeru...?
wez moze poczytaj, co inni pisza o firmach i o tym co sie w nich wyprawia , to bedziesz mial porownanie i dopiero uswiadomisz sobie, co to jest nieludzkie traktowanie ...
chyba porywasz sie z motyka na ksiezyc , ale co tam ,mozesz udac sie do Zwiazkow Zawodowych ,
do bezplatnego adwokata, http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx
mozesz tez z wystapic na droge sadowa .... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 15, 2011 7:01 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|