czy sa firmy ktore pomagaja w zalozeniu firmy w holandii |
Autor |
Wiadomość |
stelmacher
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 1:22 pm czy sa firmy ktore pomagaja w zalozeniu firmy w holandii
|
|
|
witam
czy macie namiary na jakies firmy ktore pomagaja w zalozeniu jednoosobowej firmy w holandii
orientujecie sie ile takie cos kosztuje i ile trwa?
z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
|
EdysiaK
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy Dołączyła: 24 Lip 2009 Posty: 565
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 2:54 pm
|
|
|
Ja bym poszukiwala taka osobe z Den Haag lub okolic |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 4:07 pm
|
|
|
stelmacher, wszystko zalatwisz sam w najblizszym KvK .
na tej stronie masz tez formularze ( takrze w angielskim ) ktore mozna wypelnic i odeslac. http://www.kvk.nl/english...ity/default.asp
w ponizszym linku na glownej stronie znajdziesz roznego rodzaju formularze w NL
http://www.kvk.nl/handels...ijfformulieren/
jesli sam osobiscie zakladasz swoja firme to trwa jakies 60 min.
oczywiscie musisz wczesniej umowic sie z nimi na termin. |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
stelmacher
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 06, 2010 6:24 pm
|
|
|
a jeszcze takie pytanie od niedawna chyba trzeba miec jakies europejskie szkolenie bhp wiecie cos o tym??
w polscie wydatek to chyba cos kolo 1200pln |
|
|
|
|
Miep
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Paź 06, 2010 8:21 pm
|
|
|
stelmacher, Nioestety nie wiem kto tego od ciebie wymaga i jaka dzialanosc bedziesz otwierac. Pozatym na tych stronkach co ci podalam mozesz poszukac jakie papiery i pozwolenia potrzebujesz do otwarcia twojej firmy.
Kazda dzialalnosc ma inne prawa i obowiazki poczytaj na stronie ktora ci ppodalam lub podaj wiecej danych moze ktos cos bedzie wiedzial na ten temat. |
_________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie ....... |
|
|
|
|
emilek35nl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 5:47 pm Re: czy sa firmy ktore pomagaja w zalozeniu firmy w holandii
|
|
|
ZALOZENIE FIRMY TO 60 MINUT ROZMOWY W JEZYKU HOLENDERSKIM W URZEDZIE REJESTRACYJNYM FIRM "KAMER VAN KOOPHANDEL (KVK REGISTRATIENUMMER)BEZ PROBLEMU DOSTAJE SIE ZEZWOLENIA NA PROSTA DZIALALNOSC: SPRZATANIE,BURZENIE SCIAN DO ROZBIORKI,CZYLI MALO ODPOWIEDZIALNE PRACE.jEZELI CHODZI O WYSOKO TECHNICZNE POZWOLENIE NA WYKONYWEANIE PRAC W HOLANDII WIAZE SIE TO Z ZALICZENIEM POLSKICH DYPLOMOW W URZEDZIE RIJSWIJK (OPWARDEREN DIPLOMAS)OCZYWISCIE WSZYSTKO W JEZYKU HOLENDERSKIM.OKRES TEGO TYPU OCZEKIWANIE NA POZWOLENIE DO 3-CH MIESIECY.JA CZEKALEM 2 MIESIACE.SAM PAPIER,ZE FIRMA JEST ZAREJESTROWANA KOSZTOWAL 70 EURO I MIALO SIE FIRME NA PAPIERZE W TYM SAMYM DNIU.JEDNAK PAPIER O REJESTRACJI FIRMY NIE MA NIC DO WYKONYWANIA ROBOT DEKLAROWANYCH W FORMULARZU.PROSZE PAMIETAC,ZE UTRZYMANIE FIRMY KILKUOSOBOWEJ TO DUZY WYDATEK,A SKARBOWKA W HOLANDII JEST NIEUBLAGANA.POZDRAWIAM
nie umieszczaj na forum postow napisanych duza litera |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Wrz 19, 2011 6:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
senior024
Nieśmiały użytkownik senior024
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 6:15 pm
|
|
|
Zgadzam sie z poprzednikiem,co do jezyka to moze wystarczy angielski.Emilek35nl zapomniałes dodac ze potrzeba jeszcze VAR-verklaring(nie wiem czy potrzebny jest do kazdego rodzaju działalnosci ZZP) najpierw a puzniej do KvK.Jak sie myle to mnie poprawcie. |
|
|
|
|
flowerpower9
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
|