Ćwieczenia praktyczne na prawo jazdy |
Autor |
Wiadomość |
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:26 am Ćwieczenia praktyczne na prawo jazdy
|
|
|
Czy ktoś wie czy i gdzie mogę sobie ćwiczyć manewry na prawo jazdy we własnym zakresie (tzn. bez obecnego instruktora i bez prawa jazdy), żeby to było legalne lub chociażby w praktyce nie ścigane przez policję? Wyczytałem, że w Belgii niektóre gminy udostępniają place dedykowane do własnych ćwiczeń, ale tutaj nic takiego nie wygooglałem. Czy ktoś może polecić jakiego typu miejsc mogę szukać? Myślałem o jakichś strefach przemysłowych, które wieczorami są puste i ruch praktycznie żaden... Tyle, że takie strefy to jednak nadal miejsca publiczne i teoretycznie policja może tam ukarać takie manewry jako jazdę bez prawka. Czy ktoś się orientuje, czy jeżdżąc na parkingu przy supermarkecie (a więc teren prywatny) policja też może tu karać, czy to tak jak w Polsce - teren niepodlegający policyjnej kontroli? A może ktoś ma jeszcze inny pomysł...
Potrzebuję terenu do manewrów motocyklowych, wystarczy więc jakiś wybetonowany pas o szerokości 8m x 200-300m. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:45 am
|
|
|
nie wiem jak sie to ma do przepisow, ale znam takie miejsce wyjezdzajac z ams w strone purmerend droga N247, niedaleko zjazdu na ring, jest kawalek drogi gdzie czesto widze ludzi cwiczacych jazde na motorze. tu masz linka: GOOGLE MAPS |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jso
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:51 am
|
|
|
Masz na myśli tę 2-pasmową ślepą uliczkę pomiędzy Buikslotermeerdijk a Nieuwe Leeuwarderweg? Wygląda obiecująco Muszę się tam przejechać to zobaczyć. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:09 am
|
|
|
dokladnie i ta uliczke mi chodzi. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jso
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:18 am
|
|
|
Super, dzięki! Wygląda na ślepą i jest nienazwana w Google Maps, więc może nie jest to droga publiczna. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 12:00 pm
|
|
|
industrieterrein = droga publiczna.. za jazde bez prawa jazdy dostaniesz mandat... |
|
|
|
|
|