NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wygląda dokument przeglądu technicznego
Autor Wiadomość
jejak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:33 pm   Jak wygląda dokument przeglądu technicznego

Heja,

Mam sluzbowy samochod i chce jechac do Polski, z tego co czytalem musze posiadac dowod rejestracyjny, ubezpieczenie i przeglad techniczny. Moje pytanie to jak wyglada taki przeglad techniczny ? To jest jakis dodatkowy papier czy jak ?

Dzieki.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:50 pm   

to formularz z rdw wielkosci kartki a4. do leasecar'a tez go nie mialem, wiec moze tu nie jest wymagany (a obowiazuja cie przepisy z kraju rejestracji samochodu).

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

jejak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 10:55 pm   

z tego co słyszałem to policja tutaj sama może sprawdzić czy masz przegląd. A w Polsce nie miałeś żadnych problemow bez tego dokumentu ?

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:03 pm   

mialem tylko jedna kontrole, na ktorej nie pytali o niego. tak prawde mowiac to nawet nie pomyslalem o tym, bo tu ciagle bez dokumentow jezdze :)

[ Dodano: Sob Paź 01, 2011 12:10 am ]
tak na szybko pogoglowalem i wszystkie znalezione dotychczas porady mowia o prawku, dowodzie rejestracyjnym, ubezpieczeniu i dokumencie potwierdzajacym, ze mozesz jezdzic tym samochodem (od firmy leasingowej mialem taki dokument).

jejak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:16 pm   

a jak wygląda taki dokument potwierdzający ze mogę jeździć tym samochodem ? Ja dotąd jeździłem bez niego, nie dostawałem tego dokumentu od firmy leasingowej. Mam tylko dowód rejestracyjny i ubezpieczenie.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:23 pm   

pewnie nie ma standardu. moje to byla kolejna kartka formatu a4, na papierze firmowym, gdzie byly dane firmy, samochodu i moje, razem z informacja, ze jestem uprawnionym uzytkownikiem :) z tego co pamietam, to nie dostalem tego w salonie razem z autem, a przyszlo mi do domu po jakims czasie. nie jestem pewien, ale kojarzy mi sie, ze na ubezpieczeniu tez bylem wymieniony.
w sumie to nikt, nigdy tego dokumentu ode mnie nie chcial.

jejak 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 11:40 pm   

to chyba muszę w firmie leasingowej załatwiać. Dzięki za informacje.

[ Dodano: Sro Paź 05, 2011 12:30 pm ]
Hej jeszcze raz,

Mam dokument potwierdzający, ze mogę kierować pojazdem, firma leasingowa wystawiła go reki i w ciągu 2 min. miałem to na mailu (nazywa się to: Buitenlandverklaring jeśli się nie mylę ). Jeszcze jedno pytanie na temat przeglądu technicznego ... czyli mówisz, ze obowiązują, mnie przepisy z kraju z który pochodzi samochód i w razie kontroli takie tłumaczenie działa, tak ? Samochód odebrałem z salonu zaledwie 2 tyg. temu wiec nie mam żadnych dokumentów związanych z APK.

Dzięki.

Odpowiedz do tematu