NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Nie Paź 02, 2011 2:14 pm
Ubezpieczenie samochodu w NL
Autor Wiadomość
aymar 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Lip 04, 2008 12:43 pm   Ubezpieczenie samochodu w NL

Czy ktoś zna najprostszy i najtańszy sposób na ubezpieczenie samochodu w NL ? Może ktoś zna linki firm ubezpieczeniowych? dziękuje za pomoc

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 2:27 pm   

www.budgetpolis.nl
www.hema.nl

aymar 

Wysłany: Sob Lip 05, 2008 2:14 pm   

dzieki jakie są wymagane dokumenty online mozna?
Ostatnio zmieniony przez aymar Sob Lip 05, 2008 2:14 pm, w całości zmieniany 1 raz  

.:Paco:. 

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 8:40 pm   

podlacze sie pod stary temat...ale czy wiedziec na jakiej podstawie ubezpieczyciele w NL wyliczaja wartosc uzywanego samochodu - np na poczatku w celu ubezpieczenia samochod czy wypadku albo kradziezy? uzywaja np Eurostatu (jak w PL) czy np srednich cen na marktplaats?

darkis 
Super gaduła

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 10:25 pm   

z tego co sie orientuje to duzy wplyw ma cena nowego modelu danego pojazdu..
Mialem Opla Astre 2003 rok ...placilem za full wypas ubezpiecznie 35 eur miesiecznie (wartosc auta 3000 eur...
teraz mam VW Polo 2011 rok place 40 eur za full wypas (wartosc auta 18000 )

.:Paco:. 

Wysłany: Sob Paź 01, 2011 11:27 pm   

dzieki darkis ale choc troszke o cos innego mi chodzilo...nie wplyw skladki na auto tylko jak oni okreslaja rynkowa cene auta?
np mam sluczke samochod jest do kasacji..

albo gdzie moglbym sprawdzic ile moj samochod jest teraz wart wedle ubezpieczycieli?

[ Dodano: Nie Paź 02, 2011 5:00 pm ]
nigdzie nie mozna tego znalezc a na marktplaats jest bardzo duza rozpietosc cen...

obecnie mam auto ubezpieczone w Hemie, znalazlem pare innych firm tanszych ale czy ktos moglby mi polecic firme gdzie w ubezpieczeniu WA+ (halve allrisk) gdzie w razie zalania, porzadnej stluczki czy kradziezy oddaja 100% a nie 70% czy 50% ceny katalogowej?

bo na stronie ubezpieczycieli w regulaminie nie moge sie tego doszukac...dzieki za pomoc:)

p.s. moze ktos wie jak jest w Hemie?
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Sob Paź 01, 2011 11:43 pm, w całości zmieniany 1 raz  

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Śro Lut 27, 2013 10:31 pm   

Czy jesli mam ubezpieczenie auta na caly rok i sprzedam to zwroca mi roznice tak jak BD zaplacony podatek?

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lut 27, 2013 10:57 pm   

stroopwafel,

Tak, wystarczy napisac do firmy ubezpieczeniowej z kopia vrijwaringsbewijs - dowod ze samochod zostal sprzedany.

ammmi 
Poczatkujacy
ammmi

Wysłany: Śro Cze 05, 2013 1:34 pm   

Czy orientuje się ktoś odnośnie "przepisania" zniżek z PL na NL w ubezpieczalni?
Chodzi mi o to ze chce kupić auto w nL i zarejestrować je tu a w Polsce jestem dopisana do samochodu ojca z osiem lat a co za tym idzie jakieś zniżki mam. planuje kupić auto w sierpniu to czy mogę z Polski wziąć papier po angielsku już teraz? Będę u rodziny i mogłabym to przy okazji załatwić ale jak kupie auto to miną jakieś trzy miesiące i nie wiem czy holenderska ubezpieczalnia przyjmie papier wystawiony trzy miesiące temu?

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Śro Cze 05, 2013 1:51 pm   

najlepiej zadzwonić i spytac w ubezpieczalni, w ktorej bedziesz chciala ubezpieczyc auto. bo nie każda reflektuje pl znizki :039:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Cze 05, 2013 11:42 pm   

przeniesione

Elenq napisał/a:
Witam

na początek powiem że mieszkam i pracuje w Holandii oczywiście jestem tu zameldowany moje pytanie brzmi np jak kupie samochód na mnie czy mogę wykupić ubezpieczenie samochodu np. na mojego ojca czy nie jak to jest proszę was o pomoc ?

[ Dodano: Śro Cze 05, 2013 11:20 pm ]
Gochna powiedź jaki to temat ma być bo ja naprawdę nie wiem jaki z góry dziękuję

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Elenq
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 05, 2013 11:49 pm   

moim zdaniem temat zakłada ta osoba co ma pytanie do innych ten Pan/Pani pyta o ubezpieczenia dla swojego auta moje pytanie brzmi całkiem inaczej więc powinien być osobny ale niech stracę trzeba ustępować starszym tylko teraz czekam na swoją odpowiedź

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Śro Cze 05, 2013 11:54 pm   

Elenq, Ubezpieczenie mozesz zrobic na kogo innego ale co ci toda jak w razie czego ubezpieczalnia bedzie sie czepiac ze auto twoje a ubezpieczenie ma inna osoba i w takim ukadzie maja prawo nie pokrycia kosztow . czytaj :Moga nie musza . Pozatym majac ubezpieczenie na inna osobe nigdy sie nie dorobisz swoich znizek .
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Cze 05, 2013 11:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

deus
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Cze 19, 2013 2:05 pm   

ja mam ubezpieczenie w ditzo. chyba najtansza obecnie firma i akceptuja znizki z pl. wystarczy poprosic w polskiej ubezpieczalni o zaswiadczenie o bezszkodowej liczbie lat w jezyku ang. wysylaja wszyscy od razu na maila.

latajacyholende
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 03, 2013 9:47 pm   

witam , mam pytanie odnosnie ubezpieczenia samochodu :w lutym tego roku oddalem auto na zlom lecz nie wypowiedzialem umowy o ubezpieczenie , czy firma ubezpieczeniowa zwroci mi skladki za miesiace w ktorych juz nie bylem w posiadaniu samochodu>>??

Odpowiedz do tematu