Polski logopeda w Rotterdamie |
Autor |
Wiadomość |
Wiktoria
Poczatkujacy Rotterdam
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 2:30 pm Polski logopeda w Rotterdamie
|
|
|
Poszukuję polskiego logopedy dla mojej 3 letniej córeczki ponieważ zaczęła chodzić do przedszkola i ma problem z wymową holenderskich słów .Jeśli ma ktoś może namiary na jakiegoś logopedę to prosiłabym o kontakt. |
_________________ Wiki |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 2:47 pm
|
|
|
polski logopeda i nauka holenderskich slow? moze holenderski logopeda bedzie w stanie bardziej pomoc? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 8:56 pm
|
|
|
a to sama tak wymyslilas z tym logopeda, czy ktos ze szkoly ci tak doradzil? 3 letnie dziecko, ktore dopiero zaczelo chodzic i miec kontakt z jezykiem, wiesz ja bym dala dziecku czas. moja corka 2,5 roku ma, od niecalego miesiaca chodzi do peutersp. i slowka przynosi, ale tez nie ma jakiejs rewelacji, wszystko czas. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:54 pm Re: Polski logopeda w Rotterdamie
|
|
|
Wiktoria napisał/a: | Poszukuję polskiego logopedy dla mojej 3 letniej córeczki ponieważ zaczęła chodzić do przedszkola i ma problem z wymową holenderskich słów .Jeśli ma ktoś może namiary na jakiegoś logopedę to prosiłabym o kontakt. |
no wiesz, sa tez dzieci (rowniez holenderskie), ktore dopiero w 4 roku zycia zaczynaja zrozumiale mowic... daj troche czasu corce... ja rowniez nie od razu dobrze wymawialam slowka po holendersku...
generalnie jest zasada poczekania do 4 roku zycia... do tego czasu dzieci powinny mowic zrozumiale... aczkolwiek dzieci wychowywane dwojezycznie nawet do 6 roku zycia... osobiscie nie widze powodow do chodzenia do logopedy... na twoim miejscu poczekalabym z wizyta u logopedy... |
|
|
|
|
bea111
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 12:21 pm
|
|
|
Mój mały 6 lat ma i zaczął chodzic do holenderskiego logopedy oczywiście i zadowolony bardzo jest,mimo ze nie rozumie wszystkiego.Pani uczy go "r" i drugie "r"holenderskie,a tak wogóle,to zaczął rozmawiać w Polsce w wieku 4 lat dopiero.Moim zdaniem 6 lat to odpowiedni wiek na logopede |
|
|
|
|
Wiktoria
Poczatkujacy Rotterdam
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 12:42 pm
|
|
|
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi ,to nie jest mój wymysł aby posłać małą do logopedy tylko dostała skierowanie ze szkoły .Ja również chciałam jej dać czas po polsku nie mówi w pełni zrozumiale a co mówić o holenderskim jest to dość trudny język. |
_________________ Wiki |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 1:13 pm
|
|
|
skoro szkola skierowala, to pewnie powinien to byc holenderski logopeda. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Paź 04, 2011 1:42 pm
|
|
|
Wiktoria... uwazam, ze troche za szybko wyslali... skoro dziecko dopiero zaczelo chodzic do przedszkola to tak naprawde panie twojej corki nie znaja... i troche mnie to dziwi, ze od razu wysylaja do logopedy... |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 3:32 pm
|
|
|
3-latek i juz chodzi do szkoly? Nie pokrecilas czegos?
Skierowania na wszelkie terapie wydaje huisarts albo organizacje typu MEE czy Bureau Jeugdzorg. Jesli CB nie stwierdzilo u dziecka zaburzen rozwoju mowy, to bym sie nie przejmowala.
To nie przedszkole wysyla do logopedy, choc maja prawo zasugerowac problem.
U mojego synka w przedszkolu istnieje grupka VVE, wlasnie dla dzieci wielojezycznych lub majacych problemy z holenderska wymowa. Logopeda przychodzi do przedszkola i dzieci maja z nim raz w tygodniu zajecia grupowe. Moze o cos takiego chodzi, bys dziecko zapisala do takiej grupy? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 3:47 pm
|
|
|
andevi, Cytat: | 3-latek i juz chodzi do szkoly? Nie pokrecilas czegos? |
czytaj ze zrozumieniem
Cytat: |
Poszukuję polskiego logopedy dla mojej 3 letniej córeczki ponieważ zaczęła chodzić do przedszkola
|
|
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Paź 08, 2011 3:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 8:33 pm
|
|
|
Wiktoria napisał/a: | to nie jest mój wymysł aby posłać małą do logopedy tylko dostała skierowanie ze szkoły .. |
Gochna, czytam ze zrozumieniem, ale TEGO nie rozumiem |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 9:35 pm
|
|
|
Wiktoria, ja swego czasu tez szukalam polskiego logopedy. Ale jesli dziecko ma problemy z wymowa holenderska, to Holender tu wiecej pomoze. W kazdej gminie jest przychodnia logopedyczna, musisz tylko wziac skierowanie od huisartsa. No, czesto listy oczekujacych sa bardzo dlugie, wiec nie spodziewaj sie, ze dziecko w ciagu roku zostanie przyjete na terapie:( |
|
|
|
|
dadadam
Poczatkujacy dada
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 11:38 pm polski logopeda okolice Leiden
|
|
|
ja rowniez poszukuje logopedy dla mojego 3 letniego synka ale zalezy mi na polskim by polskiego go szkolil. czy kos cos slyszal? |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2011 9:18 am
|
|
|
dadadam, chodzi ci aby polski logopeda szkolil ale w jezyku holenderskim?
czy polski i po polsku? |
|
|
|
|
dadadam
Poczatkujacy dada
|
Wysłany: Nie Paź 16, 2011 5:28 pm polski logopeda okolice leiden
|
|
|
polski i po polsku. moj synek nie mowi narazie, ogolnie to "mowi" bardzo duzo ale nie sa to slowa ani zadne baby dzwieki tylko jakies polaczone sylaby i chcialabym wiedziec czy to wynik pomieszania jezykow czy moze inny problem. mamy tez inne problemy z dzieckiem. |
|
|
|
|
|