Otwarty przez: Panicelinka Sob Lis 10, 2018 11:29 pm |
Jak minal dzien-czyli rozmowy na luzie, o wszystkim |
Autor |
Wiadomość |
Illumini
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 11:39 am
|
|
|
hehe konkurencja |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 7:28 pm
|
|
|
Cleon a bywasz w Zaandamie? W polskim sklepie mieli zawsze oplatki:
Poolse Delicatessen "Huzar"
Rozengracht 39-D, 1506 SC Zaandam
06 49833419 (Mobiel) |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 9:17 am
|
|
|
WItam,
Jest dzisiaj poczta czynna i inne sklepy takie jak LIDL itp bo ponocz jakieś święto i mam wolne w pracy a do miasta 10 km wiec nie wiem czy jechac ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 9:36 am
|
|
|
Gochna dzięki - fajna stronka tylko nie mają chyba info o takiej "metropoli" jak Geldermalsen i tam jest Lidla i poczta heheh a to mnie interesuje najbardziej ale nic za chwile pojadę zobaczyć ...
[ Dodano: Sro Cze 08, 2011 7:24 pm ]
Witam,
Mam prośbe do kogoś kto zna język hol dobrze i znajdzie mi stronkę aktualnych cen papryki(czerwonej, sprzedaż hurtowa ) bo już mam dość ściemniania kierownika jak mówi ze za kilo szef dostaje 0,25 centów w skupie a cena w sklepie ok 2-3 euro ... ( ja rozumiem że sklep musi zarobic ale w aż takie przebitki nie wierzę )
A jego mina jak mu pokaże fotę cenę aktualna papryki w skupie bedzie dla mnie BEZCENNA ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
***Mirusia***
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 10:11 pm
|
|
|
Mam pytanie,moze ktos z Was mi odpowie na moje pytanie.W najblizyszym czasie idziemy na slub i przyjecie Holendrow.Wiem,ze tez sa dawane koperty z pieniedzmi,tylko naprawde nie wiem ile wlozyc do takiej koperty euro? |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 10:22 pm
|
|
|
50 euro powinno być ok. Dobrym znajomym tyle bym dał. Jeżeli jacys dalsi znajomi, np z pracy włożyłbym 20 ojro smiało. Holendrzy sami nie są rozrzutni, więc krzywdy nie będzie. |
Ostatnio zmieniony przez Mucha_75 Czw Paź 06, 2011 10:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
***Mirusia***
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2011 10:35 pm
|
|
|
Wlasnie moj maz[a jest Holendrem] tez wspmnial ta kwote.Ja natomist porownalam to do naszych polskich realiow i chyba nikt w Polsce nie daje dwoch stowek idac na przyjecie weselna.Zreszta juz sama nie wiem,bo bardzo dawno nie bylam na weselu.
Dzieki,moze masz racje,ze 50 euro to wystarczy.Moj maz twierdzi,ze musze przestawic sie na myslenie holenderskiej,ale jak narazie,to jest trudne. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 8:31 pm
|
|
|
Witam,
Jesli ktos bylby taki dobry to prosze o info w sprawie wypadku na trasie A15 miedzy Tiel a Est w dniu dzisiejszym - jesli dobrze widzialem to ZDOLNY KIerowca wjechal pod prad na autostrade i doszlo do czolowego zderzenia ...
ZAZNACZAM kierowca nie byl POLAK a Obywatel Ciemnej karnacji ... |
|
|
|
|
polder
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 10:15 pm
|
|
|
Mam prośbe do kogoś kto zna język hol dobrze i znajdzie mi stronkę aktualnych cen papryki(czerwonej, sprzedaż hurtowa ) bo już mam dość ściemniania kierownika jak mówi ze za kilo szef dostaje 0,25 centów w skupie a cena w sklepie ok 2-3 euro ... ( ja rozumiem że sklep musi zarobic ale w aż takie przebitki nie wierzę )
A jego mina jak mu pokaże fotę cenę aktualna papryki w skupie bedzie dla mnie BEZCENNA ... [/quote]
beny,
W ubieglym roku w koncowej cenie papryki (sklep) udzial producenta wynosil 9%.(Dziewiec)wydaje sie malo prawdopodobne ale tak bylo. |
Ostatnio zmieniony przez polder Wto Lis 15, 2011 10:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 10:43 pm
|
|
|
hahahahhaha LOL omg |
|
|
|
|
Dorcia09
Poczatkujacy Dorcia
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 1:55 pm
|
|
|
no to jak Wam mija dzień?
bo u mnie totalna nuda
miałam wyjść się gdzieś poszwędać ale mam tzw. lenia
bo rzadko mi się zdarza dzień wolny więc leniuchuję na maxa . no nie że niby nic nie robię bo od rana "biegam " po forach gdzie mogłabym z kimś poklikać tj. z polakami bo zaczyna mi tu doskwierać samotność i brak polskiego towarzystwa
nie mówiąc już o rozmowach o wszystkim i o niczym...
ale jakoś nigdzie nie natrafiłam na miłych ludzików chętnych do rozmów:(
i tak kolejna kawusia...
hehe może powinnam już wyskoczyć w końcu z pidżamy i się ogarnąć , no i może jakieś zakupy...
tylko samej się nie chce
ahhh.... byle do wiosny i powinno być lepiej...
muszę to sobie często powtarzać może uwierzę |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!
Pomogła: 34 razy Wiek: 35 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 6:26 pm
|
|
|
suska napisał/a: | Ja dopiero z szkoły wracam :/ a jutro znowu na 8:45 |
Szkoła to ściema ! |
|
|
|
|
Dorcia09
Poczatkujacy Dorcia
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 9:32 pm
|
|
|
No co Ty
szkoła to ściema ...
a ja właśnie w lutym chcę rozpocząć naukę j.holenderskiego
ale teraz to się chyba poważnie zastanowię
suska napisał/a: | Ja dopiero z szkoły wracam :/ a jutro znowu na 8:45 |
jesteś tam wykładowcą ? skoro tyle czasu przesiadujesz w szkole ?
ja w tym tygodniu odeśpię wszystkie nieprzespane noce bo od niepamiętnych czasów mam na 14 do pracy
Pozdrawiam cieplutko i przyjemnego wieczorku dla Wszystkich
może raczej już nocy |
Ostatnio zmieniony przez Dorcia09 Wto Lis 22, 2011 9:55 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
|